понеделник, 30 септември 2019 г.

Avon Eve Elegance EDP

             Много от нас делят парфюмите на различни категории - по сезони, възрасти, аромати, настроения и какво ли още не. Знаете колко индивидуално е всичко в тази "сфера" и особено що се отнася до химията на различните кожи. Затова когато правим коментар, не е редно да заклеймяваме като лош определен аромат. На вас може да стои много лошо и да ухае неприятно, но върху друг да е прекрасен. И точно по тази причина аз съм свикнала да не прави коментари за това дали ми допада даден парфюм или го прави дискретно. И си деля съкровищата само на сезони. Имам си любимци за всеки един, но и такива които бих носила по всяко време без значение от стайлинга, температурите и повода. Просто ги чувствам като мои, знам че няма да ми досадят и да навлязат по неприятен начин в пространството на околните.


                Eve Elegance е точно такъв аромат. Нежен, женствен, елегантен, цветен и свеж. В него има всичко, от което се нуждае една истинска дама. Облечена в ефирна рокля в спокойни пастелни цветове, най-удобните обувки и с ефирно падащи коси, а грима е подчертал естествените черти на лицето.



                 Започва с цитруси и е леко остър в първите секунди, но много бързо отшумяват тези звънливи искрящи нотки. Онези кисели жилки от нара се усещат така, сякаш сте загризали половината плод и езика ви е изтръпнал. Но на следващата минута, аромата се завърта в друга посока и показва истинската си същност. Ненапразно името му е "Elegance".


                 Жасминовия цвят затанцува най-красивия танц върху кожата и обвива във воал тези ситни червени семенца. Не им позволява да пуснат повече от сока си. Усеща се толкова красив и деликатен. Като току що разцъфнали дръвчета с първите си цветове по крехките клонки. Тук няма зеленина и онази типична за белите цветя аура, а е като волна птица. Върху мен сякаш има и магнолия, която е много мека, гушлива и разкрива по невероятен начин Elegance.


                Аромата е освободен от тежките дървесни нотки в базата и от ванилията. Има само амбър, за да задържи красотата на жасмина и нищо повече. Не очаквайте многопластовост и развитие, той си е семпъл. Но точно това го прави толкова универсален и подходящ за всеки повод, сезон и настроение. Дори бих казала и за всяка дама. Не мисля че бихте сбъркали, ако решите да го подарите. На който и да съм дала да го душне, казва "много е приятна миризмата".


                Elegance е флакона, към който посягах ежедневно на гръцка територия, а и последния месец от лятото тук. Обожавам шлейфа му и обаянието около мен. Чувствам се като в оазис с него, комфортно и лежерно ми е. Сякаш те събужда и поставя ново, по-хубаво начало. Деня започва с усмивка и лекота. Летиш по улиците и неусетно минаваш километри. А чара му се носи след теб и оставя запомняща се диря. Дали за плажа, в града, важен ден в живота или разходка в планината, няма да ви предаде. Чист като детски очи, които не могат да излъжат.


                 Трайността му не е голяма, но издържа около 3-4 часа и след това е добре да се поднови, за да се наситите отново на този невероятен женствен мирис!

Няма коментари:

Публикуване на коментар