понеделник, 30 септември 2019 г.

Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Rose Oil Shampoo

              Срещите ми с повечето професионални шампоани не са особено успешни. Досега само един наистина се хареса на косата ми и с удоволствие бих купила отново. Останалите бяха по-зле и от дрогерийни. Невероятно, но е факт. Без сулфати, без силикони и накрая все едно не съм я измила. Аз обаче съм упорита и не се отказвам. Пробват ми се нови продукти, а когато видях надписа rose oil на днешния обект на публикацията и реших да му дам шанс. Прочетох положителни отзиви и се отдадох на изкушението. :)
              Не съм ползвала нищо от тази и като цяло от професионалните серии на Шварцкоп, та не мога да направя съпоставка. Шампоана с розово масло обаче ми хареса и не съжалявам, че му намерих място в банята. Ако знаете само как ухае? Още щом го получих и отворих кутията, целия аромат се разнесе около мен.


             Bonacure Miracle Oil има мириса на типичното българско розово масло. И ухае силно. Имайте го впредвид, ако не харесвате рози. Дори след баня и изсушаване се усеща леко. Напръскате ли се с парфюм и няма проблем, но все пак не е за пренебрегване.


              Шампоана е маслен и предназначен за третирани коси, които имат нужда от подхранване, хидратация и регенерация. Оказва положително влияние и на чувствителния скалп. И мога да се съглася напълно с обещанията на производителя, защото прави всичко това без да утежнява.
              Въпреки че е таргетиран за нормална до мазна коса, аз лично за дами с мазни корени няма да препоръчам. Имам колежка с такива, която максимума да не я измие и да има приличен вид, е 2 дни. С този ще е ден. Но пък ако сте я изтощили от бои и преса, пробвайте ако прецените. Моята не е боядисвана! Правих омбре преди 2 години, но то не й навреди по никакъв начин. Явно боите бяха хубави и изобщо не придадоха изтощен вид дори след месеци. Отдавна израстна, така че краищата ми не са имали нужда. Но определено ми помогна след силното слънце и цяла седмица прически с маши + лак.


              Текстурата му е гелообразна и по-течна, не е водниста при всички случаи. Прозрачен е на цвят. Не се пени като обикновените шампоани, а по-леко. Нужно ви е средно количество за нормално дълга коса. Под душа усещате как я обвива във воал, сякаш правите някаква терапия с масла. Няма я онази пухкавост като при тези за обем. Особени резултати забелязвам след третиране с преса и когато съм имала лак, краищата са по-сухи. Тогава осезаемо омекотява и подхранва, сякаш съм с обновена коса. Бях с кок за сватба миналата седмица, на който имах доста лак и на следващия ден, краищата ми изглеждаха и на допир бяха много сухи. Хвърчаха в различни посоки. Преди това се навивах с машата и измиването с шампоана я преобрази.


              След сешоара и капки от каквото и масло да е, краищата са запечатани, дължините са загладени и от корените се вижда хубавия блясък по цялата коса. Обгрижвана и здрава я прави. Тук е момента да споделя и че продукта не придава обем. Той видимо я приглажда и укротява, като и около корените не е по-различно. Не утежнява и си изглежда чиста, но за дами с мазни корени вероятно няма да е толкова добър. При мен косата е свежа до третия ден при все, че аз тренирам и се потя. Но има вид на изправена, на която сте пропуснали да направите вафлички. 


               На снимки е малко трудно да се хване вида й, но толкова успях да щракна веднага след изсушаване.



               Въпреки че не се пени силно, шампоана не е неикономичен. Аз нанасям количество, колкото и от всеки друг. Ако косата ви е по-мръсна, е нормално при първото измиване да се наложи да сложите повече, но при втория път няма нужда.



                Усещането след изсушаване е за много лека и мека коса, сякаш е на дете. Някак фина и деликатна е на допир. Като бебешка кожа почти. Количеството е 200 мл за около 15 лв., което си е нормална цена за такъв клас. Не е продукт, който бих ползвала ежедневно, но 2-3 пъти месечно ще посягам за допълнително подхранване и когато усетя нужда.

               * Продукта ми е предоставен за проба от parfimo.bg, но в момента е изчерпан предвид големите намаления на парфюми, грим и козметика за тяло/лице. :)
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар