неделя, 29 септември 2019 г.

Physicians Formula Organic Rose Oil Lip Polish

             Physicians Formula е американска дрогерийна марка за декоративна и бяла козметика, създадена през далечната 1937 г., която е разработена за дами с чувствителни кожи и са хипоалергични. Работят под мотото "здравословната красота" и грим. Няма да ви обременявам излишно с историята й, в сайта тук можете да се запознаете с философията на бранда и какви суровини влагат в производството.
             А аз днес ще ви споделя за техния скраб за устни от серията Organic wear, защото смятам че през студените месеци е важно да се грижим за тях повече. Все пак ще носим дълго матови и тъмни червила, за които е нужна перфектната основа. :)


               Привлече ме розовото масло в състава, знаете колко благотворно влияние има то и не напразно се използва в грижата за кожата. Затова рускините се презапясават с продукти, когато дойдат на почивка в България.
Е, този продукт не е наше производство, а е направен в Америка, но въпреки това се справя чудесно със задачата си. Мога да го сравня с балсама на Nuxe Reve de miel. С тази разлика, че е по-пухкава и мека маслена текстурата му, както и наличието на фини захарни частички. Гледах и видеото на Джесика Браун с добри за нея и лоши продукти на марката, която го сравни с ексфолианта на Milani, но каза че този и харесвал малко повече.



               Аромата му е много различен от това, което очаквах да бъде. Дори в началото като го отворих, помислих че е развален. По-силен е и за моя нос, ухае на нещо карамелено. Голямо чудене беше на какво ми напомня, но установих. В началото го свързах с топингите за сладолед - на средно между шоколадов и карамелен. Но истината е, че когато отворя капачето си представям голяма торта с тъмен белгийски шоколад и крем тофи. Да, точно на плътен шоколадов мус ухае и на карамел между сочните блатове. Ау, окапах се! Не че е лош, след нанасяне спира да се усеща, но ако беше малко по-лек и флорален, би било идеално и подхождало на рекламата. :)


                  Бурканчето е стъклено, но не е тежко и масивно като това на Nuxe. Доста удобно и практично дори за пътуване. Капачето се сваля, но пък смятам че е доста хигиенично замислено предвид шпатулката в кутията. Малко са марките с подобен аксесоар към бялата козметика, който струва стотинки. Между другото, толкова е сладка в този нюанс розово злато и са я направили същата като капачката на продукта. Понякога дори само външния вид продава, знаете. Така че голям плюс имат от мен. За цената от 10-ина лева, никакви забележки.


                 Сега да поговорим за текстурата му, която напомня на вазелин с фини кристални частички захар, но не е мазна. При допир с пръсти, от топлината на кожата се разтапя и плъзга по устните като масло. Няма усещане че сте яли мазна баничка обаче, а е сходно с Reve de miel. Някак плътно стои и е като пухкав балсам с добавени частици.


               Хем работи като балсам - омекотява и заглажда, хем помага за премахване на мъртвата кожа. Не изчезва бързо и дори след часове носене и пиене на вода или хранене, остава. Така че спокойно може да го нанасяте вечер и на сутрин да сваляте. Аз го ползвам редовно преди лягане, а през уикендите и у дома. Като терапия е, която възстановява и подхранва отлично. След сваляне или равномерно изтриване, устните са готови за матовите формули. Много меки и гладки, някак пухкави дори.


                Взех го заради идеята и че не останах очарована от скраба на Sephora с мед, който толкова исках, но останах с много доволна. А аз съм капризна и голям критик. Ефективен е, задържа се дълго и дори аромата на моменти, ме карат да го използвам отново и отново.


              Знаете че не ползвам само био козметика и нямам големи познания за съставките, но прегледах бегло какво съдържа и мисля че няма нищо кофти. Направих сверка и с официалния сайт, където виждам че в момента са променили опаковката и състава. Новия е с масло от шипка и има пчелен восък. Разликата е и в някои добавени масла.





              Продукта е ми е предоставен за проба от parfimo.bg, но знаете мнението ми си остава напълно искрено! Ако търсите продукт с подобни характеристики и смятате аромата за приемлив за вас, пробвайте го. Няма да ви разочарова. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар