събота, 14 март 2020 г.

Agent Provocateur Fatale Pink

             Ароматния свят е толкова необятен, интересен и цветен. Има безброй много и красиви флакончета, че човек изпада в голямо колебание когато си избира нов или още повече, за подарък на близък или приятел. Особено ако не познавате човека и трябва да се спрете на нещо по-универсално. Трудна задача като цяло!
             Има парфюми, които не са ангажиращи и да изискват специален тоалет, настроение или повод. Просто ги слагаш, комфортно ти е с тях, подходящи са и за всеки сезон. Е, днес ще ви разкажа за точно такъв. Fatale Pink на Agent Provocateur аз намирам за удачен избор за младо момиче или пък дама. Смятам че би се допаднал на почти всеки, защото не е сладък, опушен или пък твърде дървесен. Идеалния женствен и момичешки едновременно аромат. Не го свързвам с по-възрастна жена единствено, защото за 50 + сякаш имам други разбирания. :)


              Няма да бъда многословна и да изпадам в описания, защото Fatale Pink е като сестриче на познатия ви Eclat d'Arpege на Lanvin. Много близки са!
             Името му няма нищо общо с уханието, нито пък с флакона. Важно е сам как ухае и то е на пролетна градина. На свежи цветя, сочни зелени бамбукови нотки и леко тръпчиви цитруси в началото.


                 Започва малко остро, но е от юзуто и мандарината, които отшумяват за минута и просто правят аромата свеж през цялото време. Не са банални и натрапчиви. Комбинацията им с лотос и камелия обаче прави Fatale Pink толкова жизнерадостен, приятен и момичешки. Има и татул, който е бяло цвете и е отровно! По-интересното за него е, че опиянява с аромата си и парфюмите с неговите нотки са вдъхновени от митовете и фантазиите.
                  Не бих казала че ме омайва до степен на халюцинация, но ми действа отрезвяващо и като глътка свеж въздух. Сякаш стъпвам с меки пантофки върху розови облаци, а в косите си нося зелен венец.


               Fatale Pink няма виолетки, което всъщност го различава малко от Eclat d'Arpege. Но пък има муск, много нежен и хубав при това. Не очаквайте типичния привкус на чисто и прано, с което повечето от вас свързват тази съставки. Тук ухае на нежност и невинност. Толкова хармоничен и естествен е.


              Не го виждам с къса рокля, нито пък с високи токчета, защото с него ми е комфортно и спокойно. Слагам удобните си обувки и ефирната рокля, лек грим и съм готова за смях, игри и време с приятели. Пенлив като шампанско и очарователен като скъпо бижу.
              Напомня на дните покрай плажа, когато вървите по крайбрежната и ви лъха средиземноморски въздух, а зелените храстчета разсейват топлите лъчи от жаркото слънце и галят кожата ви. Прохладен и като оазис е!


              Въпреки лекотата и ефирността си, Fatale Pink е очудващо траен. Върху мен издържа цял работен ден или средно 8 часа! Един от малкото е, които всъщност усещам при движение. През топлите дни очаквам да се изгубва бързо, но за пролетните дни е чуден! Цената пък за 100 мл е повече от прилична в parfimo.bg и няма да сгрешите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар