неделя, 22 март 2020 г.

Avon Care Replenishing moisture Avocado mask

             В месеци като настоящия, когато сме изправени пред трудни времена за всички нас, не ни остава друго освен да сме позитивни и вярваме, че това ще отмине възможно най-скоро. Да намираме сили да избягаме поне за кратко от сивото ежедневие. Затова тук ще продължа да ви разтоварвам, когато отваряте страничката и споделям за онова, което ми доставя удоволствие. Нещо толкова малко и незначително, но знаете за нас жените колко е важно да сме поддържани. Защото да изглеждаш отпочинал и свеж на външен вид, означава и психически да си в кондиция. Та, дами - не се предавайте. Сега е момента да отворим шкафчетата със запаси и да се порадваме на всичката козметика, натрупана през последните месеци или години. :)


             Днес обаче ще ви представя един сравнително нов продукт, който Avon пуснаха преди 2-3 месеца и всъщност е цяла серия. А именно Care с масло от авокадо. Тя съдържа 8 на брой нови глезотии: хидратираща маска за коса, хидратиращ шампоан, крем за цялото тяло, крем за лице, лосион за тяло, душ гел, крем за ръце и разбира се маска за лице. Ще ви споделя именно за последната в този пост.



               Няма да обръщам внимание на опаковката, защото Avon не са луксозна козметика и цените им са бюджетни в повечето случаи - Care е една от тези серии. Не са нещо уау, но определено доставят радост и успяват да ме разсеят. Стараят се да са в крак с последните тенденции, затова си струва да им обърнем внимание. Все пак не винаги марката и цената са определящи, та намират се и попадения! А за полезните свойства на авокадото едва ли не сте чували, ето защо ще премина към обекта на публикацията:


                 Аромата е доста свеж, зелен и ободряващ. Силен е, напомня парфюмен и ако не харесвате бялата ви козметика да ухае така, кожата ви е чувствителна - вероятността да не се спогодите е голяма. На мен обаче много ми допада и я използвам с кеф. Сочна зеленина, бели цвят и цитруси! Супер добре се отразява след дълъг работен ден или пък за събуждане сутрин.


                 Текстурата й е гелообразна и типична за хидратиращите маски. Напомня ми много на любимата маска на Yves Rocher Hydra vegetal. С такава консистенция са и летните гел-кремове, които хидратират леко и не оставят лепкави следи. Откъм състав не може да очакваме кой знае какво, има си един парабен и алкохол на последните места. Но пък не е предизвикала никакви раздразнения при мен!


                 Производителя съветва престоя с нея да бъде от 5 до 20 минути, но аз ако имам време, я оставям повече и откарвам около час. Не попива напълно, а става по-плътна на допир. Не стяга обаче, ако това ви се върти в главата. И точно това ми харесва. Мога да си хапвам и говоря без притеснения, което за глинените или отлепящите маски е невъзможно. Просто придобива вид като на суфле да речем, но си се сваля с леко хладка вода лесно. Иска натиск и малко повече време за да се премахне полепналия слой, което се случва за около 2 минутки.


                Кожата след нея е освежена, мека и гладка, нежно хидратирана. Еластична и се усеща влагата в дълбочина. Ако не е много студено навън и съм си у дома, спокойно оставам без грижа или нанасям мъничко серум. Не мога да кажа, че е супер буустваща като Banana & honey на 7th Heaven, но определено има разлика и действа приятно. А и аромата те кара да се чувстваш като в оазис. Маската на Yves Rocher според мен е идея по-добра, но и нейната цена е ~ 5 пъти по-висока. А не съм сигурна и дали още се предлага. Аз лично съм доволна и от бюджетния Ейвънски вариант с авокадо, който е подходящ за всеки сезон и тип кожа, поради което мога да го препоръчам без вина. Струва само 3,19 в момента. ;)

                 В брошурата за следващите 20 дни на стр. 210-211, както можете да видите и на снимките, има оферта за 3 продукта от серията. Силно ме изкушава маската за коса и крема за тяло, но запасите ми не позволяват да ги взема. Ако пък вие се нуждаете от такива продукти, смело поръчвайте. Може да обърнете внимание и на съвсем новите предложения с канабис. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар