неделя, 22 март 2020 г.

Avon Matte Legend Lipsticks

              Avon не спират да ме изненадват. Ако има продукт от декоративната козметика, с който те са добри, това определено са червилата им! Пробвала съм много и от всички категории, но в тази част са ми любимци. Страхотни попадения имат и за цените, са повече от успешни. Гилзите, текстурите, цветовете, усещането... са отлични. Новите Matte Legend са истинска находка за дамите, които обичат матовия финиш и държат на трайността, но не обичат устните им да са сухи.


               Опаковката на Matte Legend е готина сребриста и по нея не остават следи от пръсти. Идентична е със стара спряна серия на марката - Perfect Kiss. Доста здрави са и не се драскат току така. Не бих казала че са кой знае колко луксозни, но са красиви.


              Формата на червилото ми прилича на диамант и е супер удобна за нанасяне. Дори без молив, контура става прецизен. И всички суочове на устни съм направила без да очертавам. Въпреки че имам само едно пълноразмерно, съм сигурна че с всички цветове не бихте изпитали затруднение.
               Аромата е лек и свеж, без да дразни изобщо. На сладко от малини и зеленина ми ухае на мен. Не е химичен и прилича на друга серия на Avon, но не мога да си спомня коя е сега.

             
                  Нека поговорим за формулата на тези червила, която е като кадифена, макар и някои цветове да създават впечатление за пудрени и разбирайте да изглеждат изсушаващи. Каквито за мен са матовите на Golden Rose Velvet matte. Тези са изключително комфортни и се плъзгат с лекота! Ако имате сухи участъци има малко подчертаване, но не по онзи неприятен начин. И най-важното е, че не пресушават допълнително и да усещате стягане.


                   В същото време трайността е доста добра. Изтриват се повечко от вътрешната страна при консумация на готвено и мазна храна, в противен случай издържат спокойно 5-6 часа. Особено по-наситените малиново и лилаво. За подобен финиш и текстура, смятам че са чудесни и ви ги препоръчвам силно! Нося ги две седмици, някои от нюансите са тествани по 2-3 дни и ако нямах над 50 броя, с радост бих взела поне половината. Но на този етап ще се огранича само до два - Worthy и Perfection, който виждате на горните снимки. А сега нека ви представя 10 от 11-те цвята. Нямам само Legandary, чиято мостра беше липсваща.
                    Ако от някоя серия червила досега, независимо на коя марка, има цветове които не бих носила, при тези смея да твърдя че мога да сложа всяко с подходящ грим на очите и ще си го разходя с кеф! Не вярвах че мога да  го кажа, но е факт. И по суочовете ще разберете какво се опитвам да кажа.

                    Ако носите неутрални тонове и харесвате земната гама, първите 4 са за Вас.
                - Perfection е розово, но не твърде пепеляво и светло, което го прави подходящо за дами с много бяла кожа и такива като мен с жълт подтон.
                - Worthy ми е топ фаворита, което е интересно карамелено кафяво с керемидена нотка в него и е изключително красиво. Затова не се стърпях и вече поръчах.
                - Flawless е поредния много хубав и любим мой цвят изобщо, но забелязах че при мен стои някак пудрено и не така равномерно като горните два. Имам от старите гилзи в черно Instant Mocha, което е подобно и обожавам. Та това е сходно, но матово. :)
                - Desire има някаква прилика с Worthy, но прилича на фъстъчено масло повече. Жълтее и е значително топъл, въпреки това смятам че е носим и би харесал на много дами.


                    Ако не се притеснявате от погледи и се осмелявате да ходите с ярки цветове, следващите са точно такива.
                   - Wanted е типичния летен нюанс, който крещи плаж и коктейли. Напомня ми на Vivid Coral от неоновите Maybelline Color Sensational. Пинков корал, както обичам да казвам.  
                   - Unforgettable е ярка малина с лек уклон към фуксия. Не циганее и да е супер ярък, но определено не е безобиден. Той ми прилича на любимото Vivid Rose (Maybelline).
                   - Admire е страхоооотно патладжанено, но не типичното тъмно и клонящо към бордо, а е лилаво. Звучи шантаво, обаче зависи с какъв грим сте на очите и тоалет. Може да изглежда към циклама, а също да клони по към лилавата гама. Ако нямах няколко, с радост бих го приютила!


                    Остана да кажа по няколко думи за червените. Изключително красиви цветове!

                    - Ultimate е доматено червено, но не е твърде оранжавеещ подтона му. В главата ти изплуват хем есенния килим с жълтите багри, хем коледна украса. Би бил страхотен със сенки в златисто и зелено, опушени с кафяво и с медени копър нюанси.
                    - Statement ми е голяма любов, защото е богато малинено и стои много секси. А толкова красиво подчертава устните, знаете каква слабост са ми тези цветове!
                    - Crave пък е винен и леко вамп, но също толкова разкошен. Формулата за подобни тъмни нюанси е важна, за да не се разтичат и затова му обърнете внимание!


                  Мисля че няма какво повече да добавя, освен да не се колебаете и да си поръчате поне по едничко от тези червила за проба. Разбира се, в случай че си харесате цвят и обичате матовия завършек. А и в настоящата брошура са с подарък дегримиращ лосион за 7,50 лв.
                   Както винаги, опитах се да направя суочове, които показват максимално реалните цветове и биха ви помогнали при избора. Стига да не сте с осезаемо по-тъмна кожа. Ще карам по реда, в който ги видяхте вече. Започвам с неутралните и топли:



                Споделям че мострата ми на Perfection се оказа "дефектна" и няма нищо общо с истинското. Супер блед цвят и като балсам, ще видите на суоча от долната снимка. Нито помен от матов ефект. Колежка си поръчала след мен и нейната е идеална. Добре че се сдобих с пълноразмерното, за да не оставам с грешни впечатления. :)





                 





Продължавам с ярките летни нюанси:






               Съгласете се с мен, че блузата тук изигра роля и Admire е видимо по-цикламен. ;)


                           Завършвам с червените и изкушаващи лолитски нюанси:






                  Бихте ли носили Matte Legend и кой цвят ви допада най-много?

Няма коментари:

Публикуване на коментар