вторник, 24 март 2020 г.

Calvin Klein Reveal EDP

              Вкуса на човек толкова много се променя, че аз съм типичен пример как от аромати като Incanto Shine на Ферагамо и плодовите летни Ескади преди години, по които буквално примирах, днес нося другата крайност. Белоцветни с много тубероза, муск, кедър и хладни виолетки. Обожавам ирис и пудра! Понасям и кожа с амброви топли нотки, премерената сладост и разбира се красивата българска роза. Защо започвам с този увод ще се запитате? Днес ще ви представя един доста многолик парфюм, който предизвика силно вълнение в мен. Толкова различен и странен, но още с първото пръсване ме спечели. Нищо че може да бъде носен и от двата пола. Интересното при него е, че няма силно изразен унисекс уклон за мен, но с дървесните си нотки си го представям колко красиво би стоял и върху млад мъж. Става дума за Reveal на Келвин Клайн. Това е дамският вариант, но определено пипера в комбинация с амбрата и ветивера създават усещане за типичен унисекс представител.


                Флакона му също е нетипичен и дава знак че ароматната течност в него няма да е лесна и за всеки. Но едновременно с това не е и труден за харесване, защото е мек и стои близо до кожата. Бързо утихва и ти е едно комфортно, като с мека пижама у дома.


              Началото на Reveal е солено, пиперливо и с дъх на топла амбра. Леко остро и метално дори. Но след 5 минути няма и помен от тази картина. В главата ми изскачат ту солените морски води през пролетта и плажа с все още студен пясък, ту картина на мъж пред камина с пура в ръка. Хем е хладен и солен, хем е топъл и пиперлив. Сякаш сте поръсили мартинито си с черен пипер.


                Тези нотки отшумяват за минути и аромата омеква осезаемо. Стои близо до кожата и не би попречил нито на Вас с присъствието си, нито на околните. Амбровия акцент тук е доста гушлив, а в комбинация с розовия пипер става много еротичен бих казала. Имаш чувството, че е с феромони. Привлича еднакво и двете половини - нежната и необузданата. Едната е прозрачна и фина като копринена риза, другата силна и непреодолима. Напомня на бурните вълни, разбиващи се в скалите...


              Соления акцент в Reveal има лека препратка към Womanity, който също носи унисекс вайб и ако познавате втория, бихте придобили някаква представа какво се крие зад името Reveal. ;)



          Ириса не добавя пудреност и присъствието му е деликатно. С кашмира обаче убиват от соления привкус и картината с него придобива завършеност. Сандала и ветивера са виновниците, заради които посоката се променя и в главата ви изникват въпроси дали не сте объркали флакона и грабнали на половинката ви. Изтънчен, вълнуващ и бурен.


                 Ако трябва да опиша кратко  с 3 думи Reveal - мек, солен и топъл. Това е първото, което изниква в съзнанието му и смятам че го представя перфектно. Би бил прекрасен както през лятото заради соления характер, така и през студените дни заради мекия кашмир с амброксан. Атрактивен, пиперлив и анималистичен. С няколко лица и променлив характер, непредвидим и предизвикателен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар