петък, 17 септември 2021 г.

Tesori d'Oriente Byzantium

            Tesori d'Oriente е една любима на много дами марка, защото освен че имитира успешно някои от скъпите марки и можете да допълните аромата с цяла серия, са супер бюджетни и с отлична трайност. Пробвала съм няколко, от които нямам разочарования и особено обожавам сериите с Лотос и Китайска орхидея. А днес ще ви разкажа за друга, която отлагах от известно време. Но почти и дойде сезона. Byzantium е топъл, леко пикантен и вкусен парфюм с локумени рози. Все пак сме на прага на най-уютния месец. 


             Byzantium е копие на Sweet Oriental Dream на Montale. Аромата е наситен, кремест, пудрен, дървесен, с ориенталски подправки, сладък и с пищна черна роза. Има лек ретро уклон, благодарение именно на розата и канелата. А толу балсама с агара му придават плътност, дълбочина, отлична проекция и съчетани с топлата ванилия и мед - усещането за уют и споделени мигове пред камината, са сигурни.


              Започва с бадеми и канела, сладки и като карамелизирани ядки върху вкусен зимен сладкиш със спайси подправки. Меда е отчетлив, но нелепнещ и отварящ пулпити, а с точно онзи локумен почерк върху розата. Когато ви кажат локумени рози - е, това е! Пудрения ефект от хелиотропа също е ясен и върху мен тази прашност е изключителна! Не е прекалена, но и не напомня на бебешка пудра. В комбинация с лабданума има една типична за амбъра топлина и дълбочина. Усеща се и леко кожен ефект, но в умерени дози. Не очаквайте кожата от Kelly Caleche. 


                  Аромата е с отчетлива сладост, лека ориенталска пикатност, балсам и страстни рози. Локумен, дървесен, пудрен, стелещ се като канелена напитка в топла стая. Действа като ароматерапия! Изпраща те на Египетския пазар с чаша салеп в ръка. Пухкава и вкусна е ванилията, обвита в току що стрито какао. Ухае на ядки, на червила от старите будоари, на вкусен турски десерт, деликатно подправен с канела и лабдан, поръсен с гъст карамелен сироп. 


                 Изключително предложение за дами с хараткер, които си падат по ретро и пищните парфюми. Топъл, елегантен, кремест, толкова добре балансиран и еротичен дори, че само мога да ви препоръчам да го тествате. Ако си визуализирате френски еклери, пълни с пухкав ванилов крем с бурбонска ванилия и щипка пикантен акцент, пречупени през призмата на ресторант от категория Мишелин, може би ще разберете колко вкусно и луксозно ухае Byzantium.


                 В първите 3 часа е доста наситен и шлейфов. Буквално едно пръсване може да изпълни стаята. Дори върху суха кожа като моята издържа без проблем. Чувстваш се като влезнал в Истанбулски маркет, пълен с екзотични съкровища и някой персийки принц те е отвлякъл. :)) Утихва след поне 5 часа и остава мек, мъркащ и деликатен сладък ванилов финал. Концентрация EDP e. За 10 лв мисля че няма по-добри откъм трайност! А ако обичате да си допълвате, душ крема и крема за тяло са чудесна опция. В серията има и пяна, както и омекотител за дрехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар