неделя, 17 октомври 2021 г.

Elie Saab Le Parfum Royal

             Есента вече е тук официално - не само по календар, но и времето от 10 дни си е значително хладно, дъждовно. Листата пожълтяха, а аромата на печена тиква вече се носи от почти всяка кухня. Така че настроението е за топлина и уют, а ние само си мечтаем да се сгушим в топло одеяло с чаша лате или вкусен чай. 

             Моите мисли са за сладки и вкусни аромати, които нося именно през този сезон. И понеже миналата година не успях да ви разкажа за любимия Le parfum Royal на Elie Saab - днес ще се поправя. Няма по-подходящо време от студените месеци. Ако го сложите през лятото, ще удушите и вас, и хората около вас. Така че го прибирайте след март месец и извадете октомври. :)


              Класическия Le parfum е един от най-женствените и класни парфюми, които от години са запазили своето място и спечелил сърцата на много дами. След него излезнаха много фланкъри, летни лимитки и Le parfum essentiel през 2020-та. Истинско впечатление у мен направи обаче именно Royal. Топъл, кремообразен, дървесен, ориенталски и пищен парфюм е! Появил се на пазара през 2019-та, стана един от популярните и качествени шипрови флорални аромати.

               Ако очаквате сладост в стил La vie est belle или пък Black Opium, може би ще се разочаровате. Трябва да обичате амбра с пачули и плътните омайни рози, за да оцените Le parfum Royal. Категорично не е парфюм за всеки и всяка възраст. Смятам че трябва да сте израстнали поне малко и приближавате 30-те, за да можете да носите и да ви отива Роял.


                  Модерен, но и с лека препратка към миналото, което според мен го отличава от масата. Не се залъгвайте от първите секунди и капачката. От там ще усетите началото и сочните сладки мандарини с портокал. Тежката база и сърцето са загатнати, но се разкриват с пълния си блясък върху кожата и се стелят от вас като току що направена напитка с ром и много ванилия.


                 Изключително плътен, мощен и излъчващ е Le parfum royal. Започва със сладки цитруси, медени, топли и обвити във влажно, тъмно пачули. Усещането е за лукс, пищност и величие. Ненапразно името му е такова, а концентрацията е EDP.

                 Аромат на богатство, чувственост, смелост и подчертан характер. За жените, които не са свенливи и крехки. Аромат, който си тежи на мястото и няма да остави безразличен никой. Розите в него са пищни, вкусни и почти локумени, но и леко кремообразни от сандаловото дърво. Като крем брюле с много карамелизирана коричка! Представете си гъст рачел от мед, орехи, фурми с розови листенца, на който са добавени шушулки ванилия, 2 листенца пачули и няколко портокалови корички за разкош!


                 Изпраща ме директно в Ориента, в някой кралски дворец и се представям седнала на тоалетката като баронеса със златните елементи и скъпи огърлици. Не очаквайте онези  конфитюрени рози от Rose Extase на Nina Ricci, обвити в малиново сладко. Парфюма не е момичешки. Тук са с много амбра, тъмно и леко влажно пачули, а в комбинация със сандаловото дърво, е като балсам.

                 Елегантния му характер е допълнен и от нероли. Въпреки че базата взема превес почти от самото начало, мога да кажа че това крехко бяло цвете се различава много добре и омекотява леко. То всъщност е и в основата на Le parfum. В Роял обаче меда е заменен именно с амбра и ванилия, които го правят толкова интензивен и приказен.


                Що се отнася до развитието, бих казала че при мен почти няма такова. Монотонен е, както и първия класически аромат от линията. Но в аурата му е чара. Само две пръсвания са ви достатъчни, за да ухаете с часове наред. И е от малкото, които ще усещате и вие без да се въртите и допирате нос в китка. Le parfum Royal ще носи вас, а не вие него. Точно както е и Baccarat rouge на MFK. Не за всеки повод и характер, а само за ценители.

                 Ако го носите в офис или малко помещение, не прекалявайте, защото излъчването е много силно. Комплименти ще отнесете със сигурност, но само от любители на сладките аромати. Мога да му дам едно кратко определение, което мисля че го описва отлично и то е "Сладък златен плодов флорален ориенталец". Вие познавате ли "Le parfum Royal" и как бихте  определили пирамидата му?

                 Роял освен всичко друго, се и намира на страхотна цена в някои от познатите сайтове. Моят е в тестерна опаковка 90 мл и купих за 61 лв от parfumi-shop.net с код за отстъпка. При количествата, които имам аз, ще ми стигне за години! Зареждат го и в makeup.bg, parfimo.bg (има на добра цена и Le parfum), а тестерите на марката пристигат с капачки в бели гланцирани кутии. Така че за качеството си, за мен могат да минат за бюджетни. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар