четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Derma V10 Anti-Ageing Eye cream

              Сухата кожа изисква повече грижа от всеки друг тип според мен. И основното - добрата хидратация, не винаги е достатъчно. Има нужда от подхранване, внимателно почистване и използване на фдт с леко озаряващо покритие. След известен период обаче, не всеки хидратантен крем върши работа. Особено що се отнася до околоочната зона. Поне при мен добро влияние оказват такива с по-плътна и богата формула. Дори подходящи за 40 + и въпреки че някои казват какво ще ползваш, когато минеш тази граница, смятам че не биха навредили.

                 Околоочния, за който ще ви разкажа днес, е именно с анти-ейдж ефект. Въпреки че очаквах да видя ефект поне откъм хидратиране, малко се разочаровах. Освен леко омекотяване, поне при мен друго няма. Попива бързо и се налага да повтарям, за да усетя поне малко облекчаване на сухата зона.


                   Крема имам от кутия на My full box от миналата година. Марката Derma V10 е дрогерийна английска и може да се намери в amazon, освен в британски сайтове. Обещава да подобри еластичността, намали финните линии и бръчките, предотврати повторната им появя.



                    Формулата е с концентрирано съдържание на биологични активни съставки. Обогатен е с Омега 3, колаген, екстракт от Алгае (водорасли), серамиди и кофеин. Обновява естествения защитен слой на кожата и образува ефективна бариера срещу загубата на влага. Лек, немазен и без парабени. Подходящ е за ежедневна употреба за всеки тип кожа - сутрин и вечер. 


                    Текстурата му е лека и немазна - потвърждавам. Усеща се като мляко повече, отколкото като крем. Попива много бързо и не оставя следи. Не прави кир ефект, грима се нанася лесно. Мека и гладка е кожата, но недостатъчно хидратирана и еластична. 


                     Определено ако сте 30 + и усещате сухота, опъване след измиване и полагате старателни грижи за кожата си, този крем на Derma V10 не би ви свършил особена работа. Според мен е прекалено лек и изобщо не би помогнал за редуциране на бръчките около очите.

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар