петък, 22 октомври 2021 г.

Jean Paul Gaultier La Belle

                 La Belle излезна през 2019-та година и бързо стана любим на много дами. С топлите си и сладки чувствени нотки, спечели сърцата и на млади момичета, и на пораснали жени. Въпреки че аз не си падам по супер сладки и силни аромати в тази "гурме" категория, мога да кажа че е наистина впечатляващ и си заслужава да пробвате дори просто да го опознаете.

                  Началото му е сладко плодово с малко бергамот. Започва със сладки, маслени круши. Жълти и почти захаросани, поръсени с щипка ванилия са. Въпреки че напомня на сладкиш със сладостта си, крушите в La Belle са и свежи. Не лепне като карамел.


                Ветивера прави излъчването му секси и отнема леко от гурме вкуса тук. Има деликатен одеколонест привкус, но не типичен за мъжките парфюми. Дървесния му подпис по-скоро балансира и прави звученето далеч от банално и монотонно. Силен, земен и прашен е дори. Но и влажен. А кожата в средните нотки придава елегантна нотка и на моменти е зрял, но и много завладяващ.


                  Типичното за топлите, чувствени и сладки аромати, не е подминато и тук. Ванилията е основен акцент в пирамидата. Усеща се от началото докрая и когато утихне, отминат началните нотки, тя остава. И въпреки силната сладост с гурме характер, мога да кажа че La Belle е един от най-луксозните, скъпозвучащи парфюми. Представете си френски маслен пай с пухкав крем от карамелизирани круши, бурбонска ванилия и кралска глазура.



            Топлината на амбъра допълва отлично тази вкусна ванилия, а муска с ветивера освежават и буквално предпазват от това да се превърне в баналната захарна бомба. Ако търсите точно такава, трябва да помиришете Aquolina Pink Sugar. Но в случай че искате балансирано скъпо гурме с най-сочните и ароматни круши, обвити в есенция от бурбонска ванилия и ветивер, което те привлича като магнит - La Belle си струва хайпа.


                 В случай че не държите на опаковката или просто не ви се инвестира голяма сума в оригинала, българската фирма Martinez е направила нелошо копие. Сладостта при него е по-обрана според мен и го няма това силно чувственото гурме излъчване, но пък крушите с ветивера се усещат много хубаво. Ванилията тук за моя нос не е толкова наситено и бурбонска.


                Ако ви харесва невероятния флакон със златните рози и поддържате няколко любими парфюма в колекцията си, този разкош от Жан Пол Готие, дело на парфюмеристите Куентин Биш и Соня Констант, заслужава да му отделите място на тоалетката ви. Флаконите от 30 мл нямат рози около гърлото. 

               За още по-чувствено излъчване и топли нотки, обърнете внимание и на новия La Belle Le Parfum, който имам и обожавам. Докато първия Ла Бел ми се губи бързо и след 2 часа поне моята кожа сякаш го изяжда, Le Parfum е като взривоопасна бомба. Буквално с едно пръсване, аромата се разнася в стаята като прясноизпечен кекс.

2 коментара:

  1. Това е първият аромат, който купувам втори път. Нося си го през всички сезони.

    ОтговорИзтриване