неделя, 15 септември 2013 г.

Oriflame Giordani Gold Incontro EDP

     В продължение на месец се чудех как и къде да пробвам този парфюм, защото нямаше мостра и поради ред причини не стигаше текущия каталог до мен, в който имаше ароматизирана страница. След като пристигна освен хартия, нищо друго не се усещаше на нея и бях решила, че или няма да го познавам, или трябва да го поръчам на сляпо. Ако не беше розата в състава да го грабна веднага, но понеже не я обичам много и си кротувах. Снощи обаче ме споходи късмета и се добрах до цял флакон и се напръсках с кеф (само на сгъвката на ръката, понеже не беше на познат човек).


       "Почувствайте опияняващата магия на романтиката с Парфюмната вода Giordani Gold Incontro. Нотки на ароматна роза и чувствено пачули улавят прелестта на всеки миг и Ви обгръщат в нежността си."

    За първи път да кажа - усещам отчетливо и доста сериозно розата и пачулито, посочени в пирамидата. Не подозирах дори, че така мога да заприпадам по парфюм и то с основна съставка роза.... и да реша на мига, че го искам!
    В първия момент си казах "О, имам такъв аромат" и докато асимилирам минаха само няколко секунди - Agent Provocateur "L'Agent" - опушен канелен, но това беше само в първите минути. Няма нищо опушено и канелено в GG Incontro. Само рози и пачули, достатъчно плътни, мазни и опияняващи, но и балансирани. Няма как да ми предизвикат главоболие или да ми досадят, защото са в точната доза! Толкова страстен, женствен и пудрен аромат скоро не бях имала късмета да опозная. Успя да ми отвинти главата и съм като наркоман, който за да живее има огромна нужда от дневната си доза.
  

     Тези от Вас, които му се чудят направо да го грабват, но.... познавате ли класическия Giordani Gold или Giordani White Gold? Ако напр. някой фен на Шанел ви каже за нов аромат, пуснат от бранда "Ето това мирише на Шанел" или "типично по шанелски", то Incontro лъха на "Giordani". Има типичното и класическо усещане, подписа на тази серия. Аромата обаче е друг. С по-модерно, но в същото време и леко ретро звучене. Ако си падате по такова, то този парфюм е вашия.
   А познавате ли Guerlain Idylle Duet? Аз да и пачулито в Incontro ме препрати към него, но пробата ми е от преди години, когато излезна на пазара. Все пак мисля, че имат общо. Ами Lady Vengeance (Juliette Has A Gun)? И той е от тази категория, но е и шипър. Малко по-остър от GG и не толкова плътен, наситен. Не си мислете обаче, че няма трайност. Такъв шлейф влачи след себе си, а във ветровито време е просто.... мама мия. Аромата му е по-различен, но и с него имат макар и малка прилика.
    Обяснявайки въодушевено на приятелка за този разкошен парфюм, тя ме пита мирише ли на червило, защото виждам в пирамидата такова. Аз като попарена тръгнах да търся. И наистина се оказа, че има..


          Връхни нотки: червило, бамя, розов пипер
          Сърдечни нотки: подправки, розова есенция, иланг-иланг
          Базисни нотки: смола, пачули, тонка


  Пак като куче започнах да се душа и веднага в мислите ми изскочи Guerlain Shalimar Parfum Initial. Ами има разбира се, но тази роза и това пачули така ми отвинтиха главата, че повече не се задълбочих да го изучавам. Но не е от онези ретро (подчертано стари, едновремешни червила), които накъртват в Initial, а нови и модерни. Помислили ли са и за обикновената аудитория, бърчеща нос от шипри, алдехиди и "стари червила". Просто са в поносим вариант.
    А най-интересното и впечатляващо, на което все още се чудя е трайността. Пръснах 3 пъти на сгъвката на лявата си ръка, както и писах в началото в 19 часа. В 24 часа започна да отслабва, но сутринта до 10 все още се усещаше. Влезнах и се изкъпах. Е, повярвайте ми и след това стоеше, макар и вече слабо. За 25 лв не съм й предполагала, че мога да очаквам такъв +
     И последни мои размишления - и на топло (в стая), и на студено се развива много добре. Правих си експеримент като влизах и излизах. Но на вън, на вятъра е още по-готин и мисля в зимата, в преспите и сериозен студ няма да спра да го нося.
    Ако все още се чудите дали го искате, значи сте с много силни ангели или не обичате парфюми и козметика. :D Съвсем сериозно - страхотен есенен и зимен парфюм, който заслужава място на тоалетката ви!


    Освен парфюмната вода към серията има и крем за тяло, както и руж + четка. Аз вече имам ружа и снощи поръчах Incontro EDP, но в момента съм затрупана с няколко нови продукта за тяло и ще пасувам откъм крема. Не е ясно обаче до кога, защото обожавам кремовете на Орифлейм. Не е като да не съм пробвала на куп други марки. Консистенцията им е страхотна - между масло и крем. Разнасят се много лесно и не е нужно 5 минути да втривате, докато се абсорбира. В същото време овлажняват добре, оставят мека и еластична кожата. А ароматите им са достатъчно плътни. Имала съм Elvie, Enigma, Giordani Gold, GG White Gold, Northern Lights и в момента привършвам Paradise. Няма такъв, от който да съм разочарована! Струват около 8 лв, 250 мл и си заслужават.
    А ето и ружа (Giordani Gold Incontro Pressed Blush), който също е с ухаението на Incontro, но не толкова силно като парфюмната вода. Все пак ще се слага на лицето и не е приятно на доста хора това качество. Цената му е 20,90 лв. Розов е на цвят с фини частички. С него ще направя отделна публикация, за да ви покажа как стои на кожа.


   Харесахте ли си нещо? :)

2 коментара:

  1. Страхотна публикация !Явно имаш дарба да разпознаваш и описваш така добре ароматите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много. Напоследък наистина доста често като усетя някой парфюм на улицата или познати, ги питам този ли е ".." и те казват да, откъде позна. :))

      Изтриване