събота, 14 септември 2013 г.

Oriflame Rose of Dreams Eau de Parfum

    Обект на днешния пост избрах да бъде един сравнително нов, красив и интересен розов аромат от лимитирана колекция на шведската козметична марка "Орифлейм" - Rose of Dreams или Роза на мечтите.

      "Луксозна симфония от най-качествените рози, отглеждани в Прованс, Франция. Парфюмната вода "Роза на мечтите" е вдъхновяваща комбинация от изискани нотки, комбиниращи уханието на майска роза с изискаността на черен трюфел и пикантните акорди на розов пипер."


    Аромата бе пуснат в продажба в началото на пролетта (2013 г.), ако не ме лъже паметта и погледа ми първоначално се спря на цената. Направо се зашеметих. Толкова скъп парфюм не помня да са продавали Орифлейм и се чудех кой би платил тази сума и то точно за подобен аромат. А и в тази криза? Обърнах му внимание главно заради моя близка приятелка, която умира за всичко, ухаещо на роза. А аз държа да отбележа, че аромата на това иначе много красиво цвете ме убива. Изобщо не го харесвам и бърча нос буквално. Единствения парфюм с роза, който очудващо нося с удоволствие и ми е почти любим е V Ete by Valentino.
   Rose of Dreams обаче се оказа коренно различен от типичната българска роза, която познавам и очаквах да усетя. Много балансиран, изискан и женствен аромат. Това бяха и думите на момичето, което беше с мен като го отворих и пръснах. А тя също е антифен на розата.


    Примесена с тубероза, завършека и е далеч от всичко розово, което познавах до този момент. Но нали съм ви споменавала за уменията ми за описване на аромати - усетих цитруси, които вероятно няма в състава. Туберозата явно ухае подобно на тях за мен.
    Опаковката също е съчетана със съдържанието - флакона е масивен, изчистен и тежък. Името е изписано на метална "пластинка". Изобщо - постарали са се от Орифлейм.



     Капачката също е много красива - с гравирана роза отгоре. Не бих казала, че е супер луксозен външния изглед, но на мен ми допада и е различен от останалите парфюми на шведската марка.



   Кутията отвътре е ментова и част от външната страна, както виждате. Аз нали си мра за този цвят, се зарадвах много. Но не ми се връзва мента с роза сякаш. Както и да е, не е важна толкова тя, отколкото аромата. Нали?
   За трайност не мога да бъда обективна, защото не съм го носила навън. Пък и знаете колко индивидуално е това. За момента още го изучавам. Но ми направи впечатление нещо относно развитието - в първия час туберозата присъства основно, като розата е на заден план. След като улегне обаче, красивото цвете изпъква.
 

  
      За щастие във фрагрантика са му отделили "място" и ви оставям да прочетете подробно за него там, а моя милост се оттегля срамежливо заради неспособностите да "чете" и разказва аромати. Надявам се да й простите.

http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Rose-of-Dreams-17818.html

                                                                Съставките:


    За улеснение и тези, които не са много на ти с английския, поднасям български вариант на този във fragrantica:

http://bg.oriflame.com/recruits/show.jhtml?tag=MeetThePerfumer&CT.link=RoseOfDreams&CT.from=RoseOfDreamsMinisite

    Редовната му цена е доста висока по мои наблюдения - 76,90 лева за, но аз се сдобих с него само за 11,90 лева (покрай оферта за консултанти) и не съжалявам. Нямам подобен аромат и с радост ще го наредя на тоалетката си. Флакона е 50 мл.

Хубав уикенд!

6 коментара:

  1. Звучи интересно парфюма, обичам рози, обаче цената му е височка за мен. Орифлейм дали имат тестери на парфюмите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление няма мостра точно този и го поръчах на сляпо. Скъп е наистина и не заслужава 77-те лева. Ако го намалят някога отново на прилична цена до 25 лв да кажем, си го вземи. Но иначе не.

      Изтриване
  2. Когато пуснаха парфюма и мен ме впечатли цената, бях много любопитна какво седи зад нея :)
    Истина е, че не е като познатата българска роза :) Аромата на розов пипер и черен трюфел балансират този на роза и се е получил един великолепен резултат:) Радвам се, че го имам, препоръчвам го :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами да, точно пипера и трюфела балансират. Не знам защо са сложили тубероза във фрагантика и изобщо има ли я. Мен ми мирише подобно на цитруси, но със сигурност няма такива. Наистина е хубав парфюма, реалната му цена обаче е много над заслуженото според мен.

      Изтриване
  3. Имам го... чака да бъде отворен месеци наред... от страх да не ме разочарова :)
    Е обичам го... Струва ми се идеален за есента, което е странно, защото се предполага че е за пролетта...

    Иве, много хубаво пишеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз очаквах онази гадна за мен роза, която е в бг розови масла, но не. Много модерна и приятна. Аз пролетта бих го носила, ама и сега не е лош. :)

      Благодаря Елиз. :)

      Изтриване