сряда, 22 октомври 2014 г.

Yves Saint Laurent Rouge Volupte 27 "Rose Paris"

    Rouge Volupte е безспорно една от най-коментираните и продаваните серии червила от висок клас. Известни са с красивите си гилзи и текстура "балсам", но с много добра пигментираност. Подкрепям казаното. За мен обаче положителните му качества се изчерпват до тук.


    Опаковката е хубава, но аз се впечатлявам повече от самият продукт вътре, отколкото от това и когато плащам, искам да си оправдае цената. Не робувам на марки, още по-малко пък на гилзи. Ако търсите изящество и лукс за вашата тоалетка, то тогава може би това е "червилото". Не съм го носила в чанта и не знам дали ще се захаби. Изглежда стабилно все пак.


     Аромата е лек, не мога да определя на какво точно е. Нямам проблем с миризмата на такъв тип продукт, така че не ме дразни.


                                    Съставките:


     Текстурата му е като на плътен (мазен) балсам, като масло се нанася. Конкретно моят цвят обаче (не съм пробвала други), се събира в гънките. За моите разбирания червило с подобна консистенция + наситен цвят не може да има или поне на такова аз не съм попадала, така е и с "Rose Paris". Добрата новина е, че след 5 минутки някак приляга на устните и изчезва това грозно събиране. Изглеждат плътни, подхранени и без недостатъци.



      Трайността е второто, за което ще се изкажа негативно за Rouge Volupte. Принципно нямам проблеми и стандартно червилата ми държат по 3 часа без никакъв проблем. Ям, пия и говоря без да пазя. Ако съм нанесла молив или продукта е обещаващо дълготраен (по-сух) стига до 5. Някои избледняват и остават като стейн. "Rose Paris" издържа едва 2 часа без ядене, говорене и с две изпити глътки вода от бутилка, като се старах да не ги допирам почти.


    Слънцето ми блестеше и не е много за показ снимката, но заради цвета се склонявам и я качвам. :-)



      Няколко минути след тези 2 часа направих снимки, за да видите остатъка.


      27 "Rose Paris"е ярък розов корал. Пастелно е, т.е. няма частици. Много готин летен цвят и стои младежко, игриво. :) По-ярък е на живо, но монитора ми е обикновен LCD и реално аз го виждам само на телефона.


     Положителното за мен от всичко е, че не остава по контура накрая и се изтрива равномерно, а също и че не изсушава устните. За хора, имащи проблем със белене ще е голям плюс. Разбира се, ако сте съгласни с факта да подновявате на 2 часа.



     Реалната цена от 60 и няколко лева за мен никак не е оправдана. Ако искам червило, което да не ми изсушава, да е комфортно за носене и да не се събира, ще отида пред щанда на Catrice. Ultimate Color за мен или поне моят цвят от тази серия е подобен на YSL Rouge Volupte, като не са толкова пигментирани и трябва малко напластяване за добра покривност.
    Ако все пак харесвате и искате да притежавате YSL Rouge Volupte, feelunique е едно от сигурните онлайн места за покупка. Струва 25 лири там, но често пускат кодове за намаление.

      На изкуствена светлина със светкавица:


14 коментара:

  1. Ивче, много хубаво ти седи!
    Иначе съм напълно съгласна с всичко, което си написала.
    Аз така и не можах да ги харесам, гилзата също не ми по вкуса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Жаки. Добре стои наистина, аз също го харесвам от такава гледна точка /цвят/ и като грижа за устните, "излъчването" което придава е готино. Толкова обаче.

      Изтриване
  2. Отговори
    1. А, спор няма в това. И аз се харесах, като се има предвид, че хич не съм по кукленски цветове. :D

      Изтриване
  3. Страхотно ревю, много искрено и точно.
    Моето любимо червило е YSL Rouge Volupte 13 и притежава всичките описани качества и недостатъци.
    Аз много си го обичам и го търпя въпреки всичко. Все пак е прекрасно - аромат, опаковка, но не е идеално така е.
    Тези недостатъци на Руж Волюпт са и причината да не го колекционирам. Имам няколко цвята от него май 6 или 7 и толкова.
    Пък и откакто Лореал купи YSL никой не може да е сигурен доколко чист е продукта от гледна точка на тормоза върху животни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има и по-хубави опаковки, напр. на Герлен. С удоволствие бих притежавала едно такова. Не случайно ми ги хвалят доста и като ме знаят какъв фен съм на червилата, казват отиди и пробвай. Но ако трябва да съм честна, привличат ме флаконите на парфюмите и тях бих колекционирала с удоволствие. Относно Лореал - подминавам ги, горчив опит направих с гела за коса и няма да повторя.

      Изтриване
  4. Много ти отива..но определено не си заслужава цената.

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми харесваш с него :)

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина ти стои прекрасно :) ползвай си го със здраве и не му мисли толкова :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, не ги мисля хич. Ако взема и с козметиката да се вживявам и кося, отиде се невидя.. :)

      Изтриване
  7. Страхотен цвят, а и много ти отива! Не съм пробвала червилото, но и след това ревю мисля, че не си заслужава :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нека моето мнение да не е меродавна, ако си хвърлила око - пробвай там, където има тестери. Нали всички сме много различни. :)

      Изтриване