неделя, 22 ноември 2015 г.

Guerlain Météorités Flocons Enchantés

     Météorités Flocons Enchantés са последните разкошни перлички, с които Guerlain ни зарадваха тази година. Те са от коледната колекция Holiday 2015 - Neige & Merveiless.




     Кутийката е направена от стабилна пластмаса и е доста тежка, сравнена с предишните версии. Капачето е в златисто и с празнично гравирани символи, както и знака на Guerlain в средата. А под голямото пухче се крият 30 грама скъпоценни топки и звездички, които блестят разкошно и правят лицето като полирано. Подходящи са и за деколте. Цената им е 132 лв.
   




        Снежинките са от светлоотразяващи преливащи перлени частици, за да създадат неповторима хармония. Бежовите топчета изравняват тена, а тези в цвят шампанско озаряват. Златистите придават на кожата, целуната от слънцето ефект.


     За първи път Герлен слагат огледало на техния култов продукт и запазена марка. Нито една кутийка от лимитките или редовната линия, не е имала досега, ако не греша. Много удобни ще са за корекции през деня. Само че ще ви е необходим друг тампон или четка, защото техния пух не може да вземе така добре от продукта.



      Освен прекрасната опаковка, наподобяваща голяма снежнобяла коледна топка, която е уникална по себе си (всички стари метеорити бяха в стандартна картонена или метална кръгла кутийка), отново ухаят пристрастяващо на виолетка. Аромата е типичен за този продукт на марката.



       Метеоритите се славят с фотошоп ефект, т.е. че блърват кожата. Той обаче не се вижда при всички, особено при тези с повече недостатъци. Хората, които очакват да скрият пъпки и прочие като с магическа пръчка, остават разочаровани и на практика на тях не им вършат работа. Според мен, ефекта най-добре може да се забележи при чиста кожа. Лицето е матирано и обсипано с безброй блестящи частички, правят го буквално като полирано или поне моето. Толкова фини и ситни са шимърчетата, че разположени едно до друго, дават точно такъв завършек. Когато обаче ми се появи някоя "гадинка" ги избягвам, защото я подчертават и правят по видима.


     
     Тук съм нанесла с пухчето съвсем леко, нямам никаква подложка на ръката. А на долната снимка, изсипах в ръцете си метеоритите, за да извадя снежинките отгоре и щракнах, за да добиете представа за цвета. Изглеждат бели, но според мен са универсални и на лицето изобщо не могат да извадят такъв цвят, т.е. няма да ви направят призраци на снимки.


      Аз имам може би най-старите метеорити Mythic и ефекта е същия като техния. Плюс това са ми останали десет перлички и са супер миниатюрни, така че ми бяха необходими Flocons Enchantes. :) Има разлика със старата формула. Тези са малко по-блестящи, а също и с по-мека формула. Онези от вас, които имат от по-стари метеорити, знаят че за тях беше нужна четка с по-твърд и груб косъм, иначе почти не можеха да се пренесат на лицето. Затова и нямат свършване. Последните кутии, които излизат на пазара вече са много по-лесни за употреба и се хабят по-лесно. Това ме накара да ги взема, освен разбира се прекрасната опаковка и търсения ефект - матиране и озаряване.  Преди 2-3 год. си бях купила от пролетната им колекция, но те бяха със супер едри брокати и буквално лъщях като тиган на месечина. Сякаш съм потна. Разкарах ги с удоволствие, защото не понасям подобни финиши. А и бяха двоен грамаж, нямаше да ги изразходя никога.


        При мен метеоритите са с много добра трайност. Аз съм с нормална към суха кожа и нямам никакви проблеми с изчезване или лъсване през деня. Единствено леко в зоната около носа, но нося очила и няма как. Общо взето не мръдват и ги свалям непокътнати вечер. Ако сте с мазна кожа обаче, препоръчвам да пробвате с ваша четка или тампон в магазина и да прецените дали са за вас, защото не са евтини.
        Нанасям ги с въртеливи движения с четката за пудра от Studio серията на Elf. Вземам 4-5 пъти, както от нормална пудра. Много добре стоят и повече блясък дават с четката за пудра на Ecotools. Ако искате обаче леко озаряване, бъдете пестеливи или сложете от някоя обикновена пудра за основа.



       Колекцията я заредиха по българските магазини преди дни, но се разграбиха много бързо. Не знам дали са останали някъде налични вече. Ако все пак ги откриете и сметнете, че ще работят за вас и си струват, не бива да ги пропускате. В момента в който отворите вълшебната кутийка, ще загубите ума и дума. А и дори само за красота на тоалетката или колекциониране, ще си намерите извинение да ги придобиете. :)




          Много трудно е да се хванат на снимки, много правих, но честно казано само наживо най-добре може да се види ефекта им.  Ето как стоят при мен все пак:


                 Max Factor Creme Puff Rouge "Gorgeous Berries"
                  p2 Culture Spirit Lipstick 030 Impassioned
                 Oriflame Perfect Fusion Foundation "Ivory"
                 Avon Glimmerstick Diamonds Eye pencil "Smokey diamond"
                 Avon Mega Effects Mascara Waterproof


2 коментара:

  1. Разкошни снимки. Едно малко и красиво бижу. Чиста глезотийка са си попринцип, но мисля това мисля, че си заслужават :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами.... ако вършат работа на притежателя, са си глезотийка. Иначе само заради опаковката, малко скъпичко идват. Постарах се да направя хубави снимки, благодаря. :)

      Изтриване