понеделник, 23 ноември 2015 г.

Nuxe I love Huile Prodigieuse Oil ft. Caudalie Divine Oil

      Мултифункционалното сухо олио на Nuxe Huile Prodigieuse е един от най-харесваните, препоръчвани и коментирани продукти в блог и влог пространството. Много често го срещам в любимци, затова и любопитството ми към него беше голямо. Нямаше как да разбера дали е толкова добро без да съм го пробвала. Заради това се сдобих с него заедно със сходния вариант на френската марка Caudalie Divine Oil. Исках да ги сравня, а и описанията за пристрастяващ и неустоим аромат на Божественото олио, все повече ме човъркаше отвътре. :)


      Nuxe Huile Prodigieuse Oil е регенериращо и подхранващо мултифункционално олио, подходящо е за коса, лице и тяло. Съдържа коктейл от ценни растителни масла (пореч, маслен извлек от жълт кантарион, сладък бадем, камелия, лешник и макадамия) и витамин Е. Олиото трябва да възстановява, подхранва и предпазва кожата и косата. Подходящо е за целогодишна употреба, за всички типове кожа и коса, независимо от възрастта и е идеално за използване след излагане на слънчеви лъчи.


      Аромата на олиото е силен и за по-чувствителни носове вероятно ще се окажа натрапчив, но на мен лично ми понася. По-силен е в първия половин час, а след цял час става цветен и лек. На кожата в началото усещам мирис, подобен на цитруси, примесен с макадамия и лешник. Много леко сладни. Може да мине за парфюмен. Ненапразно Nuxe лансираха и такъв парфюм преди 2 години. Консистенцията му е течна, прилича си на парфюм във флакона. Разнася се лесно и за секунди. Не прилича на класическите или бебешки олиа, няма проблем да се облечете след намазване с него. Абсорбира се бързо.


      През пулверизатора обаче тече леко заради формулата и трябва да се внимава. А и струята е плътна, защото по паркета отива доста продукт.


      Относно действието му - пробвах го достатъчно дълго и на косата, и лицето и тялото ми. Очаквах наистина да ме впечатли и да го заобичам, но не бих казала че се случи. Имам суха кожа и обикновено търся богати, плътни формули, които да хидратират силно и трайно. Това олио обаче се оказа леко за мен. Нанасях на ръцете, на краката, наблягах и на лактите, но попива бързо и след часове няма помен от него. Кожата ми не ми опъва, обаче на пипане е суха. Смесвах го и с лосиона ми, не усетих да добави екстра хидратация и подхранване. Имам и стрии доста, т.к. се препоръчва и за това, го пробвах. Но моите са стари и няма как да се повлияят. Известно време имах ужасно белещи се лакти, стигнах до рани. Всяка вечер нанасях и от двете олиа, чак след доста упоритост успях да потуша проблема. На косата ми ефекта е сходен. Пръсках след баня, преди и дни след измиване, за да омекотя сухите ми краища, но и там не забелязвах да прави нещо, заради което да оправдая повторна покупка. Абсорбираше се бързо. Решах ли да нанеса повече, цели кичури ставаха на клечки. Пробвах и да го ползвам преди преса/маша, за да предпазя крайчетата ми, за да изглеждат по-лъскави, но не би. Най-добре се отразява на кожата на лицето ми. Нанасям го самостоятелно, както и смесвам с крема. Кожата ми става мека, подхранена и сутрин имам лек слой. Точно това търся през този сезон. Нужни са ми 2 помпички. Въпреки това, не мога да кажа, че това оправдава цената му и мога да намеря по-бюджетен крем, който да върши същото. За пример - Oriflame Swedish Spa, прекрасен крем на 4 пъти по-ниска цена.
        Освен това, това олио не е икономичен продукт изобщо. При редовна употреба, ще свърши за около месец и половина максимум. Предвид високата цена, излиза още по-скъпо.


      Опаковката му е тежка стъклена, всяка година пускат нови с различна тематика и са симпатични, състава е добър и въпреки това не бих повторила. Бих пробвала някой от известните травъл сетове. Напр. за път олиото би било идеално, защото ще свърши работа 3 в 1, няма да ви се налага да пълните куфара с 3 продукта за тази цел. Предполагам и тена ще подчертава добре. :)

      Олиото се предлага по аптеките във флакони от 50 и 100 мл. Като цена варира от ~ 30 до 45 лв. Има и с блестящи частици, но него не съм пробвала. Предполагам, че само в блясъка е разликата между двете олиа.


      Caudalie е френска натурална козметика, в която ключовата съставка е маслото от гроздови семки. което се дължи на високото съдържание на полифеноли, най-мощният антиоксидант в растителното царство.


      Caudalie Divine Oil не се предлага на българския пазар официално. То е малко по-скъпо от олиото на Nuxe. Също има опаковки от 50 и 100, но и минита от 15 мл. Продава се в enzo.bg и на сходна цена. Не съдържа парабени, феноксиетанол, сулфати, минерално масло и животински съставки. В състава му има масла от семки от грозде, сусам, шеа, слънчоглед, хибискус, арган, розмарин, съчетани с патентовани антиоксидантни полифеноли. Пълния състав подробно можете да прочетете тук. Divine Oil е цяла луксозна линия - има още парфюм, скраб, оцветен лосион за тен, концентрат и т.н.


       То също е многофункционално и може да се ползва като това на Nuxe, т.е. за коса, тяло и кожа. Освен това, се препоръчва за нокти, за банята и като масажно олио. Обещава подхранване, хидратиране и подобряване вида на косата и кожата, благодарение на неговата уникална формула от масла. Купувайки бутилка от луксозното олио, помагате на асоциацията Foret. А от Caudalie се задължават да засадят едно дърво. От 2012 г. досега са посадени повече от 600 000 дръвчета. Ненапразно капачката е от естествено дърво. Точно това прави бутилката много красива, стилна и луксозна, доста по-добра на вид от Nuxe. А и принта на гроздов кичур на флакона, няма как да не направи впечатление. Вложено е в опаковката, освен в състава.


       Консистенцията му я виждам като малко по-гъста от тази на Nuxe, но то също не е мазно и попива толкова бързо. Разнася се за секунди. Ефекта му намирам за 100 % сходен с Huile Prodigieuse. Тествах и двете олиа паралелно, като съм нанасяла на половината тяло от едното, а на другата половина от другото. Колкото и налудничаво да звучи казаното, не видях разлика или не съм била толкова съсредоточена, ако греша. Само на лицето ползвах самостоятелно разбира се. Кожата сутрин е прекрасно хидратирана, мека и нежна на допир.


       Аромата на Divine Oil обаче, макар и от типа на Huile Prodigieuse, е по-различен и интересен. Намирам го за дървесен и усещам аргановото масло. Има лек намек на грозде и свежа, краставична нотка. Това на Nuxe след около час става цветно-цитрусов, а Caudalie си запазва "характера" и особения мирис. Него мога да сравня малко с ориенталски, но нищо общо със силните сладникави и пиперливи, тръпчиви аромати. На мен лично това ми допада в него. Аз си падам по такива странни миризми. Но и двете не ми пречат на парфюма.


      Самата опаковка, с гроздов кичур и капачка от естествено дърво, създава страхотно усещане. Макар и високата цена, бих избрала него повторно, ако реша че имам нужда от подобен продукт отново.



      Като заключение бих казала, че не са лоши продукти тези олиа, но лично за мен не вършат нещо специално, което да не може да бъде постигнато с по-бюджетни масла. Да, 3 в 1 са и не се налага да ползвате 3 отделни продукта, обаче за моята кожа на тялото и гъста коса, не работят на 100 %. Въпреки това моят фаворит е това на Caudalie. Аромата, който ме опияни от първо вдишване и тази опаковка.... ме спечелиха тотално!

2 коментара:

  1. Купих олиото на Nuxe за майка ми и тя го хареса, въпреки че не беше невероятно впечатлена от него. Но на мен сякаш не ми допада чак толкова, малко безсмислено ми е, защото обичам да завършвам рутината с нещо по-хидратирищо.

    За тялото бих ти препоръчала Yves Rocher Monoï de Tahiti Traditional Tiare Oil (в стъкленото шише), което като състав е по-хубаво от това в пластмасовото и хидратацията му е доста добра. Ароматът му според мен е божествен и любимият ми от всички масла, които съм пробвала досега.

    А на Caudalie им се каня отдавна, при нас са даже достъпни. Би ли препоръчала нещо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Именно и на мен не ми е хидратиращ. По-скоро го ползвам като бързам и вечер преди лягане. А олиото на Yves Rocher го имаше лятото като поръчвах шампоана за коса и тяло, но много ще ми станат. Аромата им е супер, да. Миналата Коледа приятелка ми подари от празничната им колекция Sparkling Body Oil и все още не съм го отворила, но мирише разкошно на бисквитки с портокал и канела. На Кодали нищо друго не съм пробвала. Чела съм отзиви за един серум за лице при Мая http://mayaetsavieenrose.blogspot.bg/2015/10/sos-thirst-quenching-serum-caudalie.html и някакъв спрей хвалеха във форума (мисля Beauty Elixir), но опит с тях лично аз нямам. Ида е писала за този травъл сет http://idaandmakeup.blogspot.bg/2015/06/caudalie-travel-kit.html и още за няколко продукта при българки има тук http://www.maquilab.com/2015/06/monday-rescue-with-caudalie-sisley.html и https://www.youtube.com/watch?v=u1SbdQ47AjU
      Ако се решиш да вземеш нещо за проба, ще чакам да споделиш. :)

      Изтриване