неделя, 25 септември 2016 г.

Avon Crystal Aura

       Последният месец ми е парфюмен и най-вероятно сте го усетили и вие от поредната публикация за аромат, при това любим. Ако не четете за пръв път подобен мой пост, може би се досещате, че обожавам белите цветя и присъстват в голяма част от парфюмите ми. Придават женственост, нежност, в някои свежест и почти никога не са натрапчиви (с изключение на         цветята в Truth or Dare - там са бомба). И днес отново ще си говорим за белоцветен аромат.


         Crystal Aura е един от първите луксозни парфюми на Avon, който беше създаден през 2006г. от Бруно Йованович и в последствие спрян. Предлагаше се с кристал Сваровски (ако не греша) във формата на самата бутилка, който можете да закачите на синджир и носите като колие. Моя флакон обаче взех от размяна и дамата си я запази, а аз не държах на висулката, защото и без това си имам подобно.


          Пирамидата на Кристал Аура не е сложна. Започва със сочна карамбола и блестящи кристални алдехиди, които отварят към сърцето цветовете на роза и османтус. Екзотичните бразилски дървесни нотки и чувствен мускус, създават комбинация, отразяваща напълно ослепителния блясък на една жена.


          Ако трябва да съм откровена аз усещам мускус и дървесина, но основата при мен е от бели цветя. Магнолия и лилия с малко бяла роза. Развива се по много сходен начин с Madonna Truth or Dare, но без тубероза. От предлаганите аромати на марката, доста близък беше и TTA Diamond. Също толкова нежен и женствен белоцветен парфюм с мускуснодървесни нотки. За целодневна трайност не можем да говорим, но издържа поне 3-4 часа и след това свиквам с него. В концентрация EDP е.


           През 2013 г. Avon лансираха Love Pulse, който си беше чисто копие на Аурата, но без османтуса или поне по пирамида. Взех и него разбира се, за да се уверя от прочетеното във Фрагрантика. Кофтито е, че спряха и този. Като аромати не мисля че са нещо невиждано и да си заслужават диренето, но ако харесвате нежните бели цветя с дървесни нотки,ще ви допадне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар