петък, 30 септември 2016 г.

Празни опаковки за август и септември

      Един от любимите ми постове, а и очевидно не само на мен предвид броя посещения, са тези за празните опаковки. Времето за писане и обема им понякога, ме плаши и с лек мързел сядам зад компютъра. Но като натрупам цяла торба и става страшно. Затова да не губя повече време, а започвам.


       Yves Rocher Monoi de Tahiti Lagoon Hair & Body Wash ми беше любим измиващ продукт през лятото. И за коса е подходящ,  и за тяло. Аз лично го използвах повече като душ гел. Правеше обилна и много ароматна пяна с няколко капки и беше доста икономичен. А аромата му беше чудесен, плажен и с удоволствие пак бих си го купила. Струваше около 6 лв.
        За сметка на него пък, защитаващата и заздравяваща серия за коса на Avon, която отскоро вече не се продава, не ми допадна особено. Мирише разкошно на мента и крем. Но не видях някакъв ефект върху косата ми. Какъвто и да било той. Имах и шампоана, т.е. ползвах цялата и пак нищо.


        Дезодоранта на Velnea Pure Pearl мирише по-силно от необходимото според мен и не ме предпазваше достатъчно или аз се потя повече. Пръсках се вечер след душ и сутрин бях с мокри подмишници, което не е нормално. Същото се случваше и с този на Rexona Invisible Pure. Неговия аромат беше приятен, но не видях нужния ефект. Вярно, че го купих за цена от 2,70 лв (редовна около 4,50 лв), но дори и на тази не бих взела отново. Парфюма на Avon by Reese Witherspoon Love to the foolest е интересен ванилен аромат, но усещах лекарствена нотка и макар траен, се радвам че свърши.


        Официално съм влюбена в маслата и скрабовете от серията Planet Spa. Толкова богато е това от Bali Botanica, че мога да го сравня почти на 100 % с маслата на The Body Shop. И хидратация, и подхранване са веднъж. Скраба "Perfectly Purifying" също е много добър. Супер освежаващ аромат, 2 пъти по-икономичен от Рефанските и не е груб. Определено пак бих го взела. За първи път пробвам душ гел и масло за тяло на Refan и ми отвяха главата. Душ гела си е стандартен всъщност, но маслото ме грабна особено. Толкова богата и разтапяща се текстура, а аромата на дива череша е разкошен. Нямам търпение да изразходя запасите ми и да си го купя.


       Термалната вода на La Roche Posay ползвах вечерно време преди лягане и то през лятото в жегите, за да освежа и да се разхладя. Не мисля че имат някакъв видим ефект и са глезотия, но като съм я купила ще я ползвам. Маската на Avon Planet Spa Bali Botanica е глинена и почиства доста добре кожата, но винаги бях с бели следи в ушите, шията, бакенбардите и контурите като цяло, че не бих я взела поради тази причина. Тази с бял шоколад на Montagne Jeunesse (вече 7th heaven) обаче макар и не толкова вкусния й аромат (по-скоро на бял шоколад на прах ухае), изкарва пъпки за 15 минути престой с нея. Просто ми скри шапката. И порите са супер чист. Яд ме е, че точно нея няма в Лили. Половинката на Balea Creme-Ol ми я даде приятелка, така че не мога да кажа с какво точно е, не съм ровила, беше плътна кремообразна и всъщност и тя беше добра откъм почистване. Целта й не е такава май, но не е лоша. Кърпичките на Бочко харесвам, защото не са от сухите и са освежаващи. Купих си голям пакет с лавандула сега.


       За лакочистителя на Ebelin, водата за уста на Listerin и ароматизаторите на Air Wick говоря всеки път. Не се е променило мнението ми. Незаменими! Искам само да кажа, че този вид на Air Wick с мандарина е фантастичен. Който дойдеше у дома, питаше откъде идва този аромат. Миришеше на желирани бонбони, на Коледни цитруси и мноооого освежаващо. Определено пак ще го взема.


        Не бях особено доволна от тази лимитка за стъпала на Avon с папая. Вярно, обещанията за охлаждане са спазени, но  сухите ми стъпала имаха нужда и от хидратация. Ананасовата обаче ми стана фаворит. Все още имам от лосиона и спрея, а и чисто нов скраб, така че другото лято ще си ги изразходя с кеф.


          От миналата година гледах тези солени крекери на Zido и исках да пробвам, но чак сега им дойде реда. Избрах си с лимец, маслини, розмарин и босилек. Вкусни са. Ароматни, хрупкави и успяват да ви спасят, ако сте гладни и не ви се ядат банички и бургери навън. Преди 2 дни пък си взех и един от суровете им десертни барове за следобедна закуска с ядки и той също ми допадна. Сладък е, но не прекалено. По-едросмлян е от тези на Roobar. Сякаш е мармалад от шипки и ябълки с едри парчета и стафиди + ядки. Бих пробвала и смокиновия с какаовия.




       Имам още 10-тина продукта, които са към края си, но реших вместо за 2, следващия такъв пост да е за само за един месец и да ви ги покажа в края на октомври. Вие какво изхвърлихте този месец? :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар