сряда, 28 септември 2016 г.

Lanvin Jeanne EDP

        Името на Lanvin Jeanne идва от собственото име на дизайнерката на модната къща Ланвин, а именно Jeanne или Джейн. Представен е за пръв път на пазара през 2008 г. Парфюмеристът сложил подписа под аромата, е Anne Flipo. Категорията е плодово-цветна.
        Ако искате да се чувствате елегантна, свежа и желана - това е Вашият аромат. Ненадминат вкус, съчетаващ простота и изисканост, обрисуващ невиността, младостта. Jeanne е компилация от непорочност и елегантност, романтика и сексуалност, която ще докосне душата Ви.Ароматна приказка, която си струва да изживеете! Жената Jeanne е очарователна, дама на която не може да се откаже!
     

        Сочни, много сладки и вкусни захаросани малини с капчици лимонов сок. Точно това са първите няколко минути на Jeanne Lanvin върху моята кожа. Искрящи и попили всяко кристалче захар. В базовите нотки началото е от къпина, но върху мен тя се появява 10 минути след началото. Следващите 30 минути започвам да усещам отчетливо горски плодове. Узрели и сладки къпини и малини, но не лепнещо сладки, а с дървесен намек. Показва се и крушата. Онзи наситеножълт и вкусен, ароматен плод. Придава есенно и цветно звучене. Представете си, че сте в гората сред красивия килим от преливащи листа, а около вас е пълно с отрупани храсти с горски плодчета. Поели от смолистата кора на дърветата и запазили онзи свой ароматен и сладък вкус.


         Нежните цветове на божур, в комбинация с  роза и фрезия добавят баланс и нежност към тези кънтящи червени горски плодчета. Амброво-мускусната база пък е изключително мека и прави завършека му пудрен. Като ретро розова пудра за тяло с роза.


        Момичешки, сочен, жизнерадостен, перфектен за късно лято и ранна есен. Не съм особен почитател на прекалено, отчетливо плодовите и сладки парфюми, но в този има нещо, което неустоимо ме привлича. Може би е факта, че обожавам горски плодове. А в него откривам онези малини и къпини, които имаше в коледната лимитка на Yves Rocher - тази и тази.


         Трайността върху моята кожа е около 5 часа. Обичам да го подновявам през деня, за да усещам силно сладките и много вкусни червени горски плодчета. В концентрация EDP е. Цената му е около 70 лв за 100 мл. Моя флакон е 30 мл и е идеален за чанта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар