понеделник, 19 декември 2016 г.

Avon Today Tomorrow Always Perfumes

       Обожавам парфюмите и постоянно търся да изучавам нови. Но освен за себе си, обичам да купувам за близки и приятели за подаръци, а месец декември е пълен с празници и няма как да пропуснем да зарадваме някой с красив флакон. Януари пък прелива от именни дни, така че ето ви още една идея за дамите.
       Предложенията на пазара са много, но една от бюджетните марки с наситени и доста трайни аромати, е Avon. Харесвам почти всичко от най-луксозната им линия, която вероятно познавате и вие - TTA или в превод Today Tomorrow Always. Затова днес ще ви представя моята скромна колекция от нея. Имам 11 от тях, от всички 14 до момента.


        В началото имаше само три и това са именно - Today, Tomorrow и Always. През годините обаче излязоха доста лимитирани версии, та до момента всички са общо 14 на брой. Два от тях - In love & In Bloom са спирани и пускани отново през 2015 и 2016. In Bloom имах, но не беше мой тип и вторият флакон отиде при позната, която пък го хареса доста и го оцени повече. In love само не съм тествала от абсолютно всички TTA.


       През този месец можете да избирате и между някои комплекти, а именно от TTA: душ гел с парфюмна вода Today на страхотна цена от 24,90 лв. Този аромат е най-продаваният според мен и има защо. Такъв шлейф влачи, такава трайност, че е невъзможно да го сбъркате с друг. Можете да купите и 2 парфюмни води за 64 лв. Общо взето в почти всяка кампания има намаления на трилогията и си заслужава да се пробва поне един.



        Today е първият аромат в трилогията. Мощна комбинация от много и наситени бели цветя, тубероза и кактус. Има и доста дървесина в него. Сандаловото дърво обаче е на първо място. Ухае на чисто и луксозно. На ретро сапун от муск и фрезия с роза. Ухае с часове наред и влачи километричен шлейф. През което и време на годината да го носите, няма да ви изневери. Бяла, пудрена, ретро и мека дървесна му е пирамидата.


         Флакона е квадратен, но масивен и тежък. Никога не мога да го сбъркам на улицата. Вторият е Tomorrow. Той е сладък, смолист, амбров и много хубав топъл дървесен аромат. Това е уютния представител за точно това време от годината. Започва със сладки нотки на праскови, малини, малко пипер и пачули. Развитието му е добро и също има чудесна трайност. В него се преплитат нежна виолетка с портокалови цветчета, но сила му дават красивия амбър и сандалово дърво. Те са базата, върху която стоят връхните нотки. Страхотен е и за времето пред камината с чаша в ръка. Типичен зимен красавец!


       "Always" ми е един от най-любимите парфюми, които имам в цялата си колекция. Това е най-красивата хладна, зелена, сочна и белоцветна комбинация. Никой друг не ми дава това усещане. Обичам и го нося само през лятото, защото освен чистота, свежест и зеленина, в него има и прохлада в горещите дни. Има интересна и много сполучлива пирамида. Началото му е от киви, карамбола и жасмин. Средните нотки са червен мак, бяла лилия, лале и безсмъртниче. А базата е от дървесни нотки, бамбук и мускус. Излъчва спокойствие и уравновесеност в забързаното ежедневие. Чувствам се сякаш съм в оазис насред пустинята. Около мен е пълно със зеленина и сочни тропически плодове, но не лепнещи от сладост. А бамбука придава един необикновен и стилен завършек. Любов от първо помирисване беше!


        TTA Absolute е най-новото попълнение в трилогията. В състава му има калабрийски бергамот, сандалово дърво и масла абсолю, които му придават луксозен завършек. Маслото от портокалов цвят е много различно от аромата на плода портокал. Наситено, класно и леко смолисто. Ако харесвате Today, веднага ще го припознаете в този. Тук обаче няма тубероза и белите цветя не биха ви предизвикали главоболие. Те са за фон и просто напомнят за тях, за Today, а на преден план има прекрасна бленда от масло от портокалов цвят. Никакво спиртно и остро начало, а напротив. Развитие почти няма, но комбинацията и звука на този цвят... е приказна! Не се задържа цял ден, но определено издържа поне 4-5 часа. Флакона е 30 мл за разлика от предходните 3, които са 50.


         TTA Gold беше лимитка и вече не се продава, което е жалко. Беше страхотен шоколадов парфюм, но не сладкарски и задушлив, а омекотен от комбинацията с плодове, бели цветя, пачули, орхидея и ванилия. Черния шоколад се усеща малко и е уютен, спокоен, сладък, топъл. В началото има кайсия с малко цитруси, по-късно се появяват бели цветя и орхидея, а базата е от ванилия и шоколад. Сравняван е с черното Gucci и D&G The One.


        Неведнъж съм споменавала, че обожавам белите и пролетни цветя. А в TTA Diamond има точно от тях и пролетта е любимия ми сезон за този парфюм. Започва с прекрасен и огромен букет от хиацинт, африкански портоколов цвят и стефанотис. Представете си че сте в гората и дърветата са отрупани с цветове, а люляците са завладели въздуха около вас. Нарцисът и бялата лилия правят аромата кремообразен и сапунен. А муска с ветивера му придават чудесна дървесна база и характер. Чист, луксозен и мек дървесен завършек с намек на мъжки парфюм от ветивера.


        Някой от лимитираните версии от трилогията пристигаха с висулки и TTA Heart е един от тях. Този е плодов, тропичен и с едва доловими дървесни нотки и ирис. Много подобен на Tommy Hilfiger Dreaming на моята кожа, който ми ухаеше на плодов чай буквално и харесвах когато взех, но в последствие ми се стори недостатъчно интересен и се разделихме. Heart не бих махнала и въпреки това ми е най-безличния от цялата поредица до момента. Има паприка и карамбола в него с малко муск, но се губят от плодовете. Ако трябва да го определя с една дума, то бих го харекла "слънчев". :)


        TTA Romantic Voyage ухае на сладки и бонбонки, примесени с пудра. Сладостта обаче е обрана и в никакъв случай "вкусна". Идва от маршмелоу и божура. Започва с прасковен цвят, бергамот и страстниче. А основата му е мека ванилена и с намек на амъбр. Не е толкова шлейфов и траен от останалите TTA, но пък аз лично харесвам и предпочитам такива спокойно-сладки аромати, които не ме карат да освирепявам за сладко и не навлизат в личното пространство на останалите и моето. Балансиран и красив по детски. :)


       TTA Forever е може би един от най-интересните в Трилогията. Леко пикантен, дървесен и мускусен. Пипер, жасмин и мускус, се усещат на моята кожа главно и го правят чудесен за всяко време от годината. Хладен, свеж, сапунен и пиперлив. Луксозен и чист, с розов божур и мека сладост от ванилията. Розата и сандаловото дърво се появяват след около 30 минути. Виждам го идеален през лятото, когато ще ми даде глътка свеж въздух и през пролетта, за да усетя прекрасния аромат на божура, а през зимата и есента - пикантността и чистия характер на пипера с муска. Флакона е тежък и масивен, препоръчвам за подарък за по-капризни дами. И особено ако харесват Treselle или спрения Viva на Фърги.


        Остана да ви кажа няколко думи за TTA Amour. Той е в бяла кутийка с флорални мотиви в розово, а флакона е със същите в бяло. Нежен и романтичен е. Мисля че беше издание за 14-ти февруари. Намирам някаква прилика с TTA Diamond, но тук цветята са доста по-обрани и излъчват нежност. Докато в Диаманта са супер отчетливи и остри. Има и нещо от Forever заради пипера, така че е нещо средно между него и Diamond.


         Мека кедрово-мускусна база, зелено и пиперливо-свежо начало с картина от нежни бели цветя. Има много красиви момини сълзи тук, много. И луксозна бяла лилия, която веднага навява мисли за вана с мляко. Чист, невинен, като втора кожа.


       Пропуснах да снимам In bloom, за който всъщност имам и отделна публикация. Пазя си стария флакон с няколко капчици, но не съжалявам че махнах втория. Това е парфюма, за който смятам че не съм порастнала достатъчно. В състава му има стрелиция с жасмин и лилия, портокалов цвят и грейпфрут. Комбинацията за мен е подходяща за по-улегнала жена. Хубав, наистина стилен цветен аромат, но има нещо което не го намирам за "свое". Точно както и (розовия) Narciso Rodriguez For Her EDP.


      TTA Together и TTA Daydream пробвах вчера и днес, та още се чудя имам ли нужда от тях и да ги взема. Ще ги опища с няколко думи. Together за мен е близък до R. Cavalli Paradiso. Началото му е сочно от прасковата. След това се усещат само бели цветя,  когато утихне близо до кожата се усеща едва доловима сладост от амбъра. Има и чист мускусен завършек. Вече го спират и в текущата брошура е 15 лв.


      Daydream е леко остър и пиперлив. Има зелени подправки и джинджифил, малко касис и отново главни при мен са белите цветя. Но през зимата на кожата ми има студени, измръзнали гардения и жасмин.


     Муска ги обвива във фин воал, а сапунения намек е едва доловим. Меденодървесната база трудно я усещам. Може би в момента му е хладно и не може да изпъкне, затова и мисля да го тествам пак през пролетта, защото в студа тази комбинация ми убива красивите цветя и настроението дори. Носа ми сякаш замръзва. При всички положения е хубав, но иска проби и да откриете кога върху вас стои най-добре.
  
       Който и TTA да изберете от предлаганите в момента, няма да сгрешите. Базите са стабилни и не си отиват след час, а се усещат достатъчно. Главни представители на трилогията, които присъстват в по-голямата част са белите цветя, муска и сандаловото дърво. Ако ги харесвате или човека отсреща, зарадвайте го с един Today Tomorrow Always за Коледа. За мъжките половинки също има избор, но са по-подходящи за по-улегнали мъже, така че действайте с мостри преди да поръчате. :)


       * Всички парфюми са закупувани със собствени средства!

4 коментара:

  1. Само едно голямо браво мога да кажа за тази публикация! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Обикновено ми е скучно да чета публикации за парфюми. Само в твоя блог, обаче, винаги ги чета с интерес и вниманието ми остава приковано до последния ред :D

    ОтговорИзтриване
  3. Браво! Страхотна информация за всички парфюми!

    ОтговорИзтриване