вторник, 20 декември 2016 г.

Bioderma Atoderm - продукти за атопична кожа

                Сухата кожа не само изисква постоянни грижи, но понякога и специални. С богати, подхранващи формули и изчистен откъм аромати състав. А ако имате атопичен дерматит и се борите с него, със сигурност сте изпитали неприятния ефект на лющене, сърбеж или зачервяване. На помощ в този случай идват продуктите на медицински марки, каквато е Bioderma. Тяхната серия Atoderm е за онези от вас, които страдат от всички изброени "симптоми" и зимата трябва да се борят с тях непрекъснато.


                Какво обещават от Bioderma?

                Чрез своята гама Atoderm, марката предлага различни решения за суха до атопична чувствителна кожа. Благодарение на патентованите дерматологични формули, Atoderm позволява да се възстанови по биологичен и траен начин хидролипидния филм на кожата с недостатъчна хидратация и липиди.


                 Серията е подходяща за всички възрасти, дори се използва и при най-малките, а именно бебета - ABC Derm. Продуктите са без или с лек аромат, хипоалергенни, без парабени и изкуствени оцветители, измивните без сапун. Така че не бихте сбъркали дори да не страдате от атопична кожа.


               Ще започна с гела Gentle shower gel, защото е важно да нанасяме грижата на чиста кожа. Той е с гелообразна текстура, средногъста и се пени леко. Има нежен аромат, който напомня овес. Не дразни и успокоява добре, облекчава. Успява да почисти почти до скърцане, но не пресушава. Влагата е запазена и кожата е еластична, мека на допир.
                Използвам го не само върху тялото, но и върху лицето си. Нямам никакви оплаквания и с радост бих подновила след като изразходя опаковката!


          Знаете че големите тубички излизат винаги по-изгодно, макар да са тежки и да заемат повече място. Струва си да се прежалите в това отношение. Когато можете да го ползвате целогодишно и цялото семейство, забравете всичко друго!



          Отличен за нормална към суха кожа, без сапун и парабени. Цената от 30 лв за 1 литър е чудесна, така че с две ръце препоръчвам! Ако пък държите на още по-мека и грижовна формула, за най-студените дни от годината и не ви притеснява течната формула, в серията има  душ крем и душ олио. Идея по-скъпо е от гела, но пък за продължителна употреба ще ви се отплати.


              Има същия мирис, наподобява ми на овес както ви споменах и е много приятен. Страхотно е за зимата Ultra-nourishing shower oil и осезаемо успокоява сухите участъци. Още по-деликатен с измивните си свойства. Не се пени! За лице съм го пробвала да свалям грим, но не става за целта. Очевидно е за чувствителна и раздразнена кожа.


              И остана да ви кажа какво мисля за крема за лице и тяло, който е с най-подхранващата за мен текстура от почти всичко пробвано досега. Мога да го сравня с маслата на The Body Shop, но тук говорим за крем и съответно очакванията са за нещо различно.


               Аромата на Atoderm Ultra-nourishing cream е същия като на гела и олиото. Овесен и страхотен, ако не обичате твърде парфюмирани мазила. Аз започнах да ги предпочитам, за да се наслаждавам на съкровищата си в стъклени флакони. :)


              Консистенцията му е гъста и кремообразна, снежнобяла на цвят. Разнася се с лекота и абсорбира сравнително бързо. Оставя филм, но той е подхранващ и не лепне. Не омазнява и мога да се облека 2-3 минутки след нанасяне. Има го онзи момент, ако сте в топло помещение и завити при спане, да се събудите с активиран влажен филм, което за мен разбира се не е минус. Сигурна съм че кожата е отлично хидратирана за часове наред и предпазена от студа.


              Нужно ви е много малко количество, защото е достатъчно богат и 5-6 помпички са дори в повече за цялото тяло понякога. Пристига си с малка капачка за затваряне, която е добре да не хвърляте и ползвате. Образува се лека коричка и по този начин предпазвате крема.


             Нанасяла съм и на лицето, но идва идея по-мазен отколкото предпочитам. За ръцете и краката обаче е незаменим. И тази опаковка ползвам две зими, като имам и за следващата. Цената му ще се стори висока на някои от Вас, но когато е толкова икономичен и ефективен, мисля че оправдава близо 40-те лева.


               Не съм фен на медицинската козметика като цяло и рядко ме впечатлява нещо, та да съм склонна да платя висока цена. За Atoderm нямам раздвоение и веднага бих подновила!

3 коментара:

  1. Как подбират хора за дермоанализа? Само на база блиц игри ли? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля че се попълваще анкета и ако попадаш в групата на съответния тип кожа, тогава можеш да бъдеш избрана.

      Изтриване