неделя, 26 ноември 2017 г.

BioPha Organic Intimate hygiene gel

      BioPha Organic е френска марка за натурална био козметика, сертифицирана от ECOCERT. В продуктите си използват екстракти от биологично земеделие - алое вера, масло от шеа и арганово масло. Не съдържат синтетични консерванти като феноксиетанол и парабени, както и изкуствени аромати или оцветители. Не се тестват върху животни. Съставките са над 97 % от естествен произход.


        Интимния гел BioPha е произведен по фармацефтичен стандарт, гинекологично тестван, без сапун, с неутрално PH и мека формула. Поддържа естествения микробиологичен баланс на интимната зона. Съдържа екстракт от невен с успокояващо действие и флорална вода от портокалов цвят с освежаващ и лек аромат. 98,22 % от съставките са от натурален произход, 10,87 % са от екологично производство.



         Знаете че не съм привърженик на натуралната и био козметика, но от време на време искам да пробвам и по-изчистени продукти. Когато става въпрос за такива, които ползвам почти всеки ден и знам че имам отворен по един, не се притеснявам да посегна към тях.      

         Покупката на този гел беше продиктувана от факта, че ми се щеше поне за интимната зона да ползвам нещо с по-натурален състав. През годините съм пробвала няколко марки и последно останах супер доволна от Sebamed, и приятелка също каза че е най-хубавия, който е ползвала. В него обаче видях консерванти и реших да го сменя за известно време, макар да не ми е създавал никакъв дискомфорт. Добре ми се отрази и гела на козметика Христина с витамини. Пробвах и на Dove, който също не беше никак лош. Загледах обаче в Лили на bioPha и си казах, че ще го взема. Редовната му цена е 12 лв, но аз го взех с намаление за около 10.


        Помпичката е стабилна и трябва да приложите лек натиск, за да излезне продукта. Не пуска по много, нужни са ви 2 за едно измиване. Ако не искате да слагате повече или се налага да ползвате по няколко пъти на ден гела, и една е достатъчна. Някои гинеколози отричат интимните сапуни, но моята не го потвърди и каза, че няма проблем да посягам ежедневно при миене. Консистенцията на BioPha Intimate hygiene gel е течна и много мека, без цвят. Усеща се почти като чиста вода. Не се пени. Аромата е едва доловим и то когато допрете до носа си. Не мога да кажа, че чувството за свежест и чистота е като при Sebamed, но ми допада това че е наистина супер нежен и деликатен. Не дразни кожата с измивното си действие или аромат и мога да почиствам интимната зона с него без притеснения.


         Няма нещо, което да откривам като недостатък в гела и определено бих си го взела отново. Тубичката е 200 мл, но не е пълна до горе. Отварях го да проверя за консистенцията и дали има цвят. При мен такъв продукт ми стига за няколко месеца и не смятам, че влияе зле на бюджета. Други продукти на марката можете да разгледате тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар