четвъртък, 1 февруари 2018 г.

Празни опаковки за януари

       Първият месец от 2018-та мога да кажа, че измина почти неусетно. Сигурна съм, че и цялата година ще премине като един миг. А днешния пост ви е познат и от любимите, ще бъде дълъг и няма да ви губя повече времето.


         Отново не очаквах че има толкова много празни тубички, но като ги събрах накуп и положението излезе извън контрол. През студените месеци мажа много кремове и лосиони. Ръцете си пазя много, а крема с мед и мляко на Орифлейм ми е голям помощник. Гъста и чудесно подхранваща формула. Сутрин се събуждам с лек слой понякога, така че определено върши работа. Този от спа серията също е страхотен и ухае сходно с аргановата на The Body Shop. Той не е с толкова гъста текстура и попива по-бързо. Маслото за тяло с бадемово мляко и мед на The Body Shop ми хареса доста. Аромата е различен от познатите ви мед и мляко, но е доста приятен за ядков. Не е толкова мазно, но формулата му с 24 часов подхранващ ефект е запазена. Определено бих си купила и голямата кутия.



         Лакочистителя и разредителя за лакове са ми любимци от години и виждате често. UV топ лака на Перфект е страхотен, страхотен и с гел завършек. Съхне бързо, прави лъскав маникюра и издържа дълго. Ще подновя! Гел топа на Avon Mark върши добра работа, но се сгъставя като на Перфект и иска често разреждане като стигнете половината. Но и той ми е любим, така че определено бих взела пак. А червеният глитър на China Glaze Ring in the red ми е наааай-обичания лак ever! Имам още едно шишенце от него в запас, защото независимо какво се случва, аз всяка Коледа съм с него от поне 3 години.


         Шампоана и балсама на Dove Nutritive Solutions не бяха лоши в началото. Приглаждаха косата, измиваха що годе добре. Ноооо започна да ми се появява ужасен пърхут и да ме сърби скалпа. Дадох остатъка на колежка за проба. Този на Cien с масло от макадамия ми допадна много. И приятелка също го хареса. Ухае ориенталско и беше икономичен. Душ гела на Палмолив е разкошен. Много гъста текстура с ексфолииращи частици и забележете един върл противник на кафето, да ви каже че има страхотен аромат. Да, ухаеше на мляко с кафе. Истинско удоволствие е под душа с този продукт. Яд ме е че я няма серията при нас. Ако ходите до Турция, непременно си вземете от него. С кокоса също е върха! Успях за броени дни да изразходя почти пълна тубичка и от Yves Rocher Cranberry & Almond. Честно казано посредствен е. Нито аромата, нито пяната ме спечелиха. А и свърши неусетно.


          Когато си купих свещите на Glade Warm Spice & Velvet Tea Party не ги усещах след като ги палех, но тази зима ги доизгорих и влизайки от друга стая, аромата беше наистина осезаем макар и не толкова силен. Едва ли бих ги повторила, но не са лоши. Avon Fullspeed е един от най-продаваните мъжки аромати и има защо. Много свеж и с цитрусов намек, траен е и бюджетен. C-Thru Sparkling Sapphire е от сладникавите парфюми, но има и нещо особено.... сякаш свежо. Необичайна комбинация, обаче го обичах. А аз не съм от хората, които обичат сладост в тези продукти.


         Не помня дали не ви показах вече нещо от трите травъл сайз опаковки на La Roche Posay от линията Toleriane, но не останах очарована. Дори обратното. Нито почистващото мляко, нито мицеларния гел ми допаднаха. Само размазват грима и са ви нужни ужасно много тампони. Пяната беше чудесна, тя си заслужава. А и крема изобщо не ми помагаше когато имах зачервявания. Мазен и успяваше да ми запуши порите на носа на моменти, та имах и бонус пъпки. Опаковката ми харесва, но не и ефекта.



        Дълго избягвах пастите на Sensodyne, защото слушах че не вършели работа. Аз обаче ги харесах много. Освежават, не са силно парливи и са нежни към зъбите. Скъпи са, но бих повторила с удоволствие. Това е старата опаковка на скраба за стъпала на Velnea. Новата е бяла и вече е 100 мл, но не съм купувала от нея и се надявам вътре да не е е друг продукт. Този е уау! Много гъст и прави силен пилинг. Кожата след него е мека и гладка, а и ухае фантастично на мента.


       Имам и малко декоративна козметика. Коректора Oriflame The One е озаряващия и върши работа за лек дневен грим. Воднист е и със слаба покривност, затова го комбинирах с Match perfection на Rimmel. Твърде непокривен ми е и затова не бих взела отново. Очната линия на Impala 502 е наистина дълготрайна и не мърда през целия ден, но ми се налагаше да потретвам на клепача, сваля се ужасно трудно и пада на големи трохи. Освен това ми идваше и течна.... Не бих купила повторно. Oriflame GG Long Wear Mineral foundation е много добър фдт, но започна да ми се окислява сякаш. Смесвам го в момента с ББ крема на Missha 21 номер и ще изразходя, но следващия път трябва да си взема Porceilan, а не Light ivory. L'oreal Paradise Extatic ме разочарова. Моите мигли не ставаха уау, освен това се ронеше безобразно и стана неизползваема за месец. Благодаря, но нямам излишни 25 лв за спирала.


          Изненадана съм от запълващия фините линии ефект на маската Vita-Bright Repair Silk Mask на Chamos. Има лек и свеж аромат, суууупер напоена е и я ползвах 3 пъти. Прибирах я в хладилника и макар с по-малко течност, имаше хляб в нея. Оставя леко лепкаво и стягащо чувство, но масажирам и оставям да попие. Кожата е като напомпана. Хидратирана и силно подхранена. 7th heaven Chocolate Mud Masque е страхотна за порите през лятото. Много икономична и ухае добре. Тази с авокадо и орех е хубава също. Тя е по-скоро ексфолиант всъщност. Мирише свежо, нежна е към кожата, но почиства добре и определено бих повторила покупката й, ако я има още. GG Liquid Silk фдт на Орифлейм е много течен и наистина се плъзга като коприна по кожата, но се прелива трудно поради тази причина и става на черти. Разочарова ме. Luxe не ме грабна и той. Не е лош, има лека към средна покривност, но нищо кой знае какво.


         Маската на Skinlite Relax Soothing Aloe е супер освежаваща. Бледоментова е на цвят и текстурата е като набъбнал желатин. Ухае много приятно, но не прави уау. Заради свежото чувство ми хареса. Пакетчето стига за 2-3 пъти, въпреки че е малко.


         Нощния крем, серума и околоочния на L'erbolario с хиалуронова киселина не ме впечатлиха за цените си. Серума стигна за много време, почти седмица сутрин и вечер. Но е като вода и не знам дали всъщност за моята суха кожа е достатъчен.


         Air Wick Spead the Joy with Warm Apple Crumble ухае страхотно на зимен ябълков пай с много ябълки и пудра захар. Носи чудесно коледно настроение.


         Тези ампули имам отдавна и едната бях забравила, но тази седмица я измазах. Прилича на лек лосион с водниста текстура, но всъщност усещам хидратация. И една ми стига за 4 дни употреба - сутрин и вечер. Приятен и лек аромат на българска роза. Не мога да видя кой знае какъв ефект за толкова време, но вярвам че са ми подействали добре като превенция.



          Новият крем на Avon Nuttra Effects Miracle Glow Nourishing oil cream е с интересна формула заради микроперлите си. Наистина не оставя мазен филм и попива бързо, но оставя лек подхранващ слой. Сутрин има от него и определено усещам кожата си мека, гладка и добре хидратирана. Ухае по-силно за бяла козметика обаче, на ядки и нещо парфюмно. Перлите се разтварят малко трудно, но не е непоносимо. Плътен е като текстура.


          Понеже ме питаха за магнезия миналия месец, мисля че сега съм по-адекватна да дам отговор. Виждам ефект от този месец, когато започнах да тренирам отново. Нямах почти мускулна треска в началото и ми е по-леко. По-жизнена съм и не се изморявам толкова бързо. Но не забравяйте, че и храненето оказва влияние. Началото на режима е тегаво, но ви трябват 10 дни и става лесно. Ако имате проблем с ниски нива на прогестерона и не искате да пиете хормонални хапченца, маслото от вечерна иглика е добър вариант. При мен нивата не са се повишили колкото трябва, но определено от 0,159 на 0,48 е нещо за 2 месеца прием. Оказа се, че при мен само приема на белтъци чрез храна не е достатъчен.



          Следва любимата ми част - чайчета и десерти. Dukat имаше в Кауфланд преди и си бях взела с горски и тропически плодове. Не съм очарован и не бих повторила. Слаби са и се налагаше да запарвам по 2 пакетчета. Вишна с марципан на Месмер ми е от фаворитите. Имам още няколко пакетчета и всеки път се наслаждавам като го пия. Ябълката на dogadan и тя е чудесна. Ароматна, но и с наситен вкус. Обожавам чайовете на марката!


          Бонбоните geNuss са от Lidl и в началото ми се сториха много добри, но като хапнах 2-3 усетих вкуса на по-евтин шоколад сякаш. Вътре са с парченца и цял лешник, 20 броя в кутия за 5 лв, но Amidala са в пъти по-вкусни и качествени за мен. Boccia са копие на Ferrero Rocher и те. Купих ги от Била и останах приятно изненадана. Струват колкото Amidala - 5 лв и са 12 бр.


          Много дълго време гледах шоколадите на гръцката марка ION Break и не се осмелявах да взема, но при две намаления се заредиха и слагах към подаръците по Коледа. Изненадаха ме. Притеснителното, което четох и по разни форуми, е по-дългия срок на годност (малко над година), но са много вкусни и сладки. Този с парченцата лимон и портокал е като наситена версия на Черноморец. По-хубав е от бонбоните дори. Тръпчивостта и цитрусовия вкус е осезаем и е доста ароматен.


          За цената от 1,20 при намаление, са страхотни! И ядки достатъчно има в тях.




           Този оризов снакс също си купих от Била. И той ми хареса. Има вкус на типичните оризовки, но с домат. А тези нездравословни кейкове Milkiss ги обожавам. Доскоро знаех само за медения вариант, но видях с какао и веднага взех да опитам. И той е много вкусен. :)


          В началото на месеца пуснах поръча от sila.bg заради бонус кредит от 10 лв, който ми бяха предоставили и нямаше как да не си взема нещо. Спрях се на 8 бара, като съм изяла 5 досега. Този с банана е от ДМ и вече нямам спомен как е, но не го помня и вероятно не ме е впечатлил.


           Тази протеинова вафла Wafer Cookie на Fit Spo ми напомня на обикновените вафли с лек какаоволешников крем. Не е твърда и много сладка, идеална дори след вечеря или обяд. Но и като междинно хранене си е ок. Не е типичната шоколада вафла, по-скоро прилича на био вафлите. Много ми хареса. И пак бих я поръчала.


          Flap Jack на Fit Spo също ме спечели. Има вкус и текстура на домашен бар и дори хляб. Влажен, мек и със стабилно количество овесени ядки. Като мокър кекс с ядки е. Много засища и би ме нахранил за поне час, ако съм гладна. Не е твърде сладък, но има 382 калории в него.


         Fit Spo Active с кокос и 35 % протеин ми стана любимия от тази серия от първата хапка! Има вкус на класически десерт от типа на сникърс. Не е твърд и има страхотен аромат на кокос. Баунти не обичам, обаче този мога да ям постоянно. С лешника е с твърда вътрешност и трябва да внимавате да не ви остане някое зъбче, хаха. Разбира се не е чак толкова, но има осезаема разлика. 
 

         High protein bar на Lab Nutrition е ужасен за мен. Твърд, с кисел и супер наситен вкус на боровинков сироп. Много сладък и с кофти глазура. Грам не ми хареса и едва го изядох.



         Още няколко чая - Granny's Finest на Teekanne е страхотно попадения за зимния сезон. Това нещо е като ароматизатор за стая. Толкова силно ухае! И наистина няма нужда от подслаждане. Круша и смокиня е един от малкото стойностни вкусове на GT Premium. И двата плода се усещат прекрасно, не е твърде наситен и сладък, но си заслужава. Laudatio знаете че много харесвам - тази година е с вкус на мляко и малко какао. Matcha Latte на Месмер ми е на кантар. Не знам защо сякаш ми мирише на риба това чудо. Аз съм зле сигурно, но ще пия пак, не се плаша лесно. :)


          Влюбена съм в този бял шоколад на Moser Roth! Това е най-вкусния шоколад с ядки и изобщо бял, който някога съм яла. Дори повече от белия Lindt! Не е безумно сладък, и дори е супер балансиран. Долу горе колкото е той, толкова са и бадемите. Цели и сурови. Сякаш са току що набрани пресни от дървото. Толкова хрупкав и мек вкус има, че ти се иска да го излапаш за секунди. Освен това е 125 гр. Увит в луксозен станиол и красива кутия.


         Не знам дали се продават в други страни освен Германия, но с двете си ръце и два крака ви го препоръчвам. Такъв не сте яли!



         Започвам февруари на чисто и да трупам следващата торба с тубички. :)

2 коментара:

  1. Следя те с интерес, само да те питам имаш ли YT канал,ще ми е приятно да те слушам!🌷

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Нямам канал. Време не ми остава особено, а за него е нужно голямо постоянство. :)

      Изтриване