вторник, 31 август 2021 г.

Какво изразходих през юли и август?

            Цял месец почивка се отразява хем добре, хем не толкова. Ще се запитате защо? Поне при мен да се завърнеш към старите навици, е по-трудно. И колкото повече време минава, става тегаво да се мотивираш. Но все пак трябва да съберем сили и посрещнем хладните дни. Коледа и тя наближава. Лятото мина много бързо, буквално само 2 месеца усетих тази година.... та с желание и малко воля - есента почти е тук. С нея и торба с празни опаковки, съм готова да я посрещна. 

             Очаквах да имам повече тубички и кутийки, мисля си че имам още една папка с несподелени, но за днес толкова. Пък и по-бързо ще приключа като за месец отстъствие. И без повече приказки - започвам. :)


               Разделих ги по категории - започвам с продуктите за коса и тяло. Шампоана за блясък на Yves Rocher Brilliance не беше уау, но го изхабих и ми свърши работа, колкото да измие. Не усещах подхранена и мека косата ми, която след балеажа има нужда от точно това. Но пък този с оризово мляко на Garnier Ultra Dolce ми е на сърце. Не мога да кажа, че прави кой знае какво, но на мен ми върши идеална работа за ежедневна грижа и когато не ползвам маша. Измива без да утежнява, придава блясък и мекота, подчертава обема и мея веднъж на 4 дни! Мирише нежно и ако качеството на тази серия за България е същото, ще съм много щастлива. Аз го купих от Италия. Любим ми стана и душ гела на Yves Rocher с бадем и портокалов цвят. Взех го с мен на почивката във Варна и последния ден на юли хванах промоция, та си взех 400 мл за под 6 лв. За мен аромата е 90 % идентичен с Tom Ford Neroli Portofino. Зелен хрупкав бадем и лек сапунен привкус от портокаловия цвят. Страхотен е за дните след плаж, когато искате да свалите пясъка и да се освежите.


                С обратното мнение съм за душ крема на Baylis & Harding Beauticology Twist & Shout, който беше лимитка. Консистенцията му е лигава и не прилича на душ крем изобщо. Не се пени почти, не ухае толкова изкушаващо на ванилия и изобощо не ме впечатли.
                За кървящи венци и парадонтит, водите за уста на Eludril са чудесни. Особено след чистене на зъбен камък или когато усетите, че са възпалени. Винаги имам от тях. А за ежедневна употреба ползвам Listerine или пък друга марка. Вчера изхвърлих и поредната опаковка от пастата на Paradontax Ultra Clean, която знаете е номер 1 за мен.


                Мицеларната вода на Yves Rocher Elixir Jeunesse е приятна, но с гелообразна текстура и по-различна от останалите ползвани от мен. Върши работа, но не сваля толкова бързо и лесно грим като розовата на Garnier или пък Bioderma. Цената й е по-висока и не знам дали бих повторила. Същото важи и за Oriflame NovAge серум с еколаген, който мирише силно на алкохол и не прави нищо за кожата ми. Цената му над 20 лв е пресилена и не препоръчвам. Но пък аз и майка ми сме големи почитатели на серията ККК, от която при всяко намаление поръчвам околоочния. Това е сигурно 5та или шеста тубичка, а чакат още 3. Плътен, но не мазен. Чудесен и сутрин, и вечер. Доволна останах и от Estee Lauder Advance Night Repair. Формулата му е гелообразна и стига за около месец и половина едното. Цената в Нотино пролетта беше 17 лв, та за тези пари си струва! Чудесно подхранва и овлажнява, не е тежък и не люти. Освен това е икономичен.


                За крема Collagenes 9 на Dr Pierre Ricaud съм говорила вече, че останах повече от доволна. Текстура, аромат, действие - отличен. За топлите месеци идва малко тежък, но се справя отлично! Мицеларната вода Sensitive Vegetal (Yves Rocher) обаче не ме грабна. За мен беше по-скоро тоник. Не сваляше грима добре и изобщо не е подходящ за целта.
                 Avon Advance Techniques Argan & Coconut е серум за коса, който не е никак лош и с удоволствие ще привърша скоро. Супер икономичен е, не утежнява, омекотява и придава хубав блясък. Не е най-подхранващия, но на мен ми е ок за всекидневието. Обожавам Еликсира на Orofluido, обаче маската за коса не ми се стори уау и няма да повторя. Както и спрея на Шварцкоп Beology. Цената му е над 10 лв, а не прави нищо. Мирише на алкохол. Шампоана от серията също не ми хареса.


                Ако обичате аромати на бели цветя с ретро уклон, който да е и траен, непременно трябва да пробвате Elizabeth Arden Splendor. А за любителите на череши с дървесни нотки, Avon Attraction Desire е чудесен. Не е супер силен, но и не ухае момичешко. Женствен и елегантен парфюм. За феновете на шоколада и сладките ухания, бюджетен и страхотен за цената си, е Truffle Sweet Candy. Марката я има в ДМ, Елитис и мисля Лили. 


              Ще се зачудите, как съм използвама толкова малк душ гелове и мазила през лятото, ами при наличието на няколко отворени - това е положението. :) Крема за ръце Sen Sual Cien е от лимитка на Lidl за Франция, която имитира Rituals. Нежен аромат на черешов цвят и прилична хидратираща формула за всеки ден. Не е уау, но за 2 евро толкова. Крема с мандарина на Refan пък ухае чудесно и е топ за горещините. Маслото Candy Kiss ми хареса с пухкавата си и подхранвраща текстура.


               Успях да приключа почти докрай и с някои лакове за нокти. Предвид моите количества, си е цяло постижение. Лакочистителя на Ебелин за нещастие спряха преди година и в момента го заменям с Today на марката на Била. 


                Спиралите на Bourjois Big Lashes Oh Oui и Oriflame The One Wonder Lash XXL са чудесни и с удоволствие бих подновила. Ако търсите повече обем и предпочитате четките с естествени влакна, определено първата е за вас. За разделяне и дължина със силиконова четка, втората. Скраба за устни с мед на Sephora за мен е глезотия и не върши почти никаква работа. Освен това и започва да мирише на кофти след няколко месеца. Балсама на Tarte от коледния сет Pineapple of my eye ми хареса и го използвах докрай. С деликатен ментов вкус, но пък беше доста мек и се клатеше постоянно. Много харесвам спряната серия червила на Avon Perfect Kiss, та с кеф си измазах Caressing Coral. Полупрозрачно е, но с напластяване придава чудесен влажен вид на устните.


               Следват и малко шоколади, знаете че обичам да хапвам или приготвям десерти с тях. Лидълските са ми фаворити в съотношение цена качество. Черния от 74 % и белия от Fin Carre, както и кувертюрите! А за J.D.Gross вече съм говорила, но 85 %-вия си струва. Както и Roshen Brut Chocolate 78 или 80 %.


              Way to Go обаче не си струват парите. Има два вкуса. С добра мисия са, но вкуса и състава не са уау за 4 лв. Въпреки че е 150 гр. по спомен. Обожавам тези от Alpen Fest и винаги като видя си купувам черния с бадем, както и белия с пълнеж. Страхотни са! А в кутиите с пълнеж също са чудни, но по-сладки. Яла съм и трите, най-любим ми е с нуга, след него черния.


                Новата Лимецка с шоколадова глазура и стевия не ми допадна. Като се има предвид и че струва близо 2 лв, ви препоръчвам да си купите шоколад на Лидл за сумата. Барчето с ягода и криспи е приятно, немного сладко и само заради състава не купувам подобни продукти. Cote D'Or 70 % е хрупкав черен шоколад, но не ме впечатли с вкус. За сметка на Caffarel 1865, италианска марка, чийто Gianduia Intenso просто ме отвя! Невероятно мека и топяща се текстура, наситен какаов аромат и вкус на млени лешници. Ако не струваше близо 5 лв на редовна цена, бих си купувала редовно. Марката е заредена от скоро в Била при нас.


               Не съм особен фен на белите шоколади напоследък, защото избягвам захарта, но пък си открих Trapa със стевия и купувам от Кауфланд при разни промоции. Но пък на първо място в сърцето ми е Гайо Coco White, който е извънземен! Не мога да ви опиша вкуса, опитайте го!
                Dm Bio Feine Bitter с горски плодове е хрупкав и с парченца сушени червени плодове. Хубав, но толкова. Не изпъкна с нещо, за да повторя.


              Не обичам зелен чай особено, та този нa Ahmad Tea го изпих в комбинация с плодов с роза. За мен са по-тръпчиви и чисти не мога да ги пия. Кето мюслито на La Garone хапнах със скир или мляко с малини, ягоди и бих си купила отново, ако има във физически магазин. Иначе микс подобен и у дома може да се направи, за онези които не ги мързи. :)
               Чая на Milford Birne Lavendel е круша с лавандула и необичаен, но с лек ненатрапчив вкус. Приятен беше, купих го от Била във Виена преди 2 год, като не мисля че уау и струва кой знае колко внимание. :)



                 Толкова за месец август, надявам се септември да мога да се похваля с повече и по-интересни изхабени продукти. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар