петък, 3 септември 2021 г.

Jimmy Choo Floral EDT

             Есента вече чука на вратата, а какво по хубаво от това да изпратим лятото с най-вкусните и сочни плодове? Затова днес ще споделя кратка рецепта за бърз и лесен сладкиш, а и аромат който е взел най-доброто от двата топли месеца. Толкова дълго мислих за него, което беше показателно че трябва да го прибавя към колекцията си. И за рождения ден, приятелка ми каза твой е. :) Ако и вие като мен обичате нектарини и свежия им вкус, месесто сърце с лека тръпчивина, значи непременно ви препоръчвам да се запознаете с Jimmy Choo Floral.


              Не очаквайте нещо уау и главозамайващо от пирамидата му, но е толкова щастлив и ярък със сочната и вкусна нектарина, бергамот и сладък грах, че изпълва съзнанието ти със слънчеви мисли за топли страни, слънце и ваканция.

В момента, в който пръснете и се разнесе уханието му, веднага ще кажете "о, колко приятно и свежо ухае". Свидетелка съм как предлагаха в Бютизон на клиентка новия Mon Guerlain Sparkling Bouquet и не се впечатли въпреки минути изучаване от блотера.... Докато не се приближих плахо и предложих да пробва точно Floral. Дамата остана очарована и забрави за Мон, който между другото за мен е най-слабото от линията.


                В първите минути се усеща много добре узряла и вкусна нектарина с цитруси и зелени нотки от бергамота. Няма кисел привкус обаче и прекалена тръпчивина, защото магнолията и сладкия грах омекотяват звученето и се чувстваш като в пролетна градина, където цветчетата галят лицето ти. 


           Толкова жизнерадостен, момичешки и озаряващ дори мрачните дни е, че буквално мога да го подновявам на всеки час заради яркото начало. Буквално си представете че отхапвате от голяма нектарина и сока потича от нея по ръцете ти, облива те и изпълва съзнанието като хладен пролетен дъжд. А полъха на току що разцъфнали дръвчета е навсякъде във въздуха. Кожата ти сякаш изгрява под аромата. Чувстваш се прекрасно и това си личи от усмивката, очите....


               В базата има много нежен муск с дървесни нотки и амброксан, които просто балансират и правят излъчването женствено, ефирно и достатъчно наситено едновременно. Ако трябва да го сравня с нещо от популярните парфюми за последните години, това ще е Angel Nova на Mugler. Той е със сочно личи и роза, но го усещам по същия начин. Чист, ярък, изпълващ пространство и те кара да мечтаеш за зелена поляна с много цветчета върху нея.


                 Комбинацията от нектарина с цвят от кайсия е приказна и в случай че обичате сочните и плодови аромати с лека флоралност и муск в тях, мнооого ще ви хареса. Деликатна магнолия със сладък грах допълва отлично и прави Floral подходящ не само за дами, но и прекрасен за млади момичета. Цветната му страна ме препраща към Boucheron Quatre с разликата в плодовото начало. И двата страхотни, любими!

                  Флакона е симпатичен, 40-ката удобна за чанта и сякаш изобразява разцъфващо цвете, изгряващо слънце и ново начало.... свежест, прозрачни мисли и пролет. Чудесна трайност и шлейф за ЕДТ и този ценови клас. А тестера в момента е на чудна цена в parfimo. Беше 48 лв дори, но иска следене за промоции. :)

                  В случай че няколко презрели нектарини ви чакат, си пригответе 120 гр меко масло, 240 гр брашно, 1 яйчице и 40-50 гр захар. Добавете щипка сол и ванилия. Смесете ги, разточете и наредете под формата на ветрило. Защипете крайчетата и намажете с малко мед. От това количество ще получите среден галет или 4 малки с изкуваща коричка, аромат на лято и неустоим сочен вкус с хрупкави бадеми. 



               Споделете ми кой е вашия аромат на лятото и любим сладкиш? <3

Няма коментари:

Публикуване на коментар