вторник, 31 август 2021 г.

Любимото жълто в Uno Pio

             От доста време не съм разнообразявала с подобен пост, та днес реших освен с една от любимите публикации, да ви споделя и за находката си в гардероба този месец. А и за второто пътуване до малък град в Южна България. Наскоро ви споменах, че ходих да си купувам златни бижута, та в събота повторих. Съчетах разходката с полезното и за да облека за последно роклята с лимони, която успях да грабна от vanya fashion. Някои от вас вече ме питаха за нея, а още има наличен другия модел с 3/4 ръкав и дори е намален, та бързам да я покажа. 


              Успях да я понося цели 3 пъти, което е показателно колко я харесах, та си струва да я погледнете ако обичате цветни принтове, жълто и подобни модели. Да я помислите за идните хладни дни или следващата пролет. Пък и да си направите разходка до Хасково, в случай че минавате от там. 

           Монумента е най-високата статуя в света на Света Богородица с Младенеца. Открит е през 2003 г. Висок е 32,8 метра и тежи 80 тона. Вписан е в рекордите на Гинес, раздел Религия. През 2009-та година влиза и в 100-те национални исторически обекта на България. 


              Освен това, ако носите злато - няма огромен избор, но ако си харесате нещо е евтино и изгодно да купите или замените. Доплащате за изработка не повече от 20 лв. Центъра на Хасково е спокоен и поддържан, идеален за лежерна разходка в комбинация с изкачване на стълбите до паметника на Богородица за смелите, можете да си купите и турски изкушения от сладкарница Саха или пък да хапнете вкусно в пицария Uno Pio. Излишно е да казвам, че атмосферата беше точно за тази прекрасна рокля. Пренесох се в Италия. :)


                 Този и подобни модели обеци, можете да откриете в бижутерия Оникс. Цените на грам започват от 75 лв, като в моя град и онлайн грама е между 85 и 95 лв. Дори в сайтовете съм виждала по 120 лв за три цвята злато. Има над 10 магазина, та ако ви се обикаля и разглежда, поне 2 часа можете да убиете. По женски обаче. ;)


              Като един голям чревоугодник, ще ви издам, че нямам търпение да се върна в Uno Pio отново именно заради пиците. След като опитах прясната им паста, която си приготвят на място, както и пърленката с кашкавал на пещ, не се съмнявам какъв ще е вкуса на Капричозата! Ядохме пица в офиса преди седмица, та реших да разнообразя с талиатели с бекон и сметана. Бяха невероятни! Цените са идея по-високи за провинцията, но пък всичко опитано за мен беше без забележка и си струва. Менюто можете да изтеглите от сайта и видите колко струва всичко.





               Рафаелото беше божествено и имаше наистина вкуса на едноименните бонбони. Кюфтенцата сочни (с настърган моркос, лук и свежи подправки) и с чуден гъбен сос с куркума. Свинските каренца също ми харесаха доста, а съм останала с впечатления че са сухи на повечето места. Тези бяха изключително крехки, барбекю соса с вино ги допълваше и канапето от домашно картофено пюре със семена завършваше перфектно! А за виолетовата лимонада няма какво повече да кажа - уау! Вкуса на детството, но без излишна захар. Обслужване, интериор, богато разнообразие и добро илюстративно меню... всичко ми хареса. Капризите ми тук не намериха място. 



                Мъжа в компанията каза очуден на прибиране "О, ама вие сякаш сте се наговаряли", като отговорих че се вписах идеално в обстановката с тоалета... и съм си избрала предвидливо точно тази рокля. С усмивка го осведомихме, че тук случайни работи няма. Всичко е премислено и плана направен още преди седмица. ;)


                Грима направих с Too Faced Life is A festival, която палитра ползвам пролет и лято. Виждам я в комбинации през топлите месеци. Червилото ми е Avon Matte Legend Worthy, а тена изравних с Lumene C.C. Cream. Ружа е LOV Blushment Blurrin Yes She Can, а спиралата на Loreal Bambi Eye Noir mascara.





              Вие коя лятна дестинация в страната бихте препоръчали и кое ви е любимото място за разходка и хапване? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар