неделя, 18 август 2013 г.

Oriflame Silk for Smooth Skin

    Здравейте,

    днес ще ви разкажа за 2 мои любими продукта през този сезон. Казвам любими, защото ги ползвам почти ежедневно и без тях.... кожата ми на краката след бръснене няма да е същата. А това е много важно, ако искаме да не ходим с дълги панталони и поли. :))


    Ще започна с гела за бръснене (Shave Gel Silk Proteins & Orchid Extract), който ми свърши преди около 10 дни и ще трябва да си закупя нов, макар да имам на друга марка неотворен. Аромата му, както се досещате от името е на магнолия - лек и не дразни. Нанасям го под душа, след като са изминали няколко минути откакто съм влезнала в банята, на тънък слой и започвам. След като съм почистила краката, измивам защитния слой, който е създал гела и минавам още веднъж със самобръсначката (за да са максимално гладки). Самия гел прави кожата сякаш по-стегната и гъвкава, по този начин не се порязвам, както обикновено.
   След излизане от банята и попиване с кърпа, се мажа с лосиона (Soothing Body Lotion Silk Proteins & Orchid Extract), за да успокоя раздразнения, ако има и кожата ми става мека. Не ми опъва. Аромата е същия като на гела. Преди него имха стария лосион от същата серия, неговия ефект беше същия. Опаковката му обаче бе по-малка, а именно 100 мл, което е наполовина на сегашния.
 
    В големите жеги, бръсненето само с обикновен душ гел ми гарантира зачервени крака и целите са на "точки". Обаче след използването на горните 2 продукта, си спестявам тези неприятности и мога да обуя спокойно пола, рокля или къси панталонки без да се притеснявам.
   Цените им са приемливи. Струват по около 6-7 лв всяко. При редовна употреба лосиона ми стига за около 3-4 месеца, течен е и необходимо малко количество.  Гела обаче отива по-бързо, но за поне 2 месеца със сигурност. Зависи и по колко слагате естествено.
   Тук искам да вметна, че съм използвала епилатор 2 пъти за краката си досега, но след това е буквално ад. Целите ми крака са рак-червени няколко часа, започват да излиза пъпки с бял връх и щипят. Говоря за лятно време, когато е досто топло. Не съм пробвала зимата, но и не смятам. Най-добрата ми приятелка има същия проблем и тя също кара само на самобръсначки. :)))
   Все още обаче не съм намерила перфектната до момента, но ползвам мъжките с две или три ножчета на Жилет, не са лоши. Тройката малко по-лесно порязва, затова предпочитам двойките повече. Дамските (по принцип, не говоря за определена марка) не са достатъчно "остри" и само ми дерат и без това сухата, лесно податлива към порязване кожа на краката.

   Ръцете чистя с епилатора, там нямам проблеми. :))

   Хубав ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар