сряда, 21 август 2013 г.

Pastel Limited Edition 308

  Здравейте :)))  

  За първи път от доста време това лято съм с лак, различен от пясък, който ми харесва. Глитърния черен Флормар не го броя, защото не е подходящ за този сезон, макар да го обожавам. :)
   Жълтия Пастел всъщност не слагам за пръв път. Имам го от лято 2011, тогава стана и хит във форума заедно с още доста цветове. Марката е турска и предлага много интересни продукти. Аз имам само от лаковете им само, за съжаление закриха повечето магазини, които ги предлагат тук. Цените пък в Турция са доста високи и засега нямам намерение да се сдобивам с нещо друго. Макар че много харесах един тюркоазен молив, но 12 лири ми се сториха множко за марка, която е долу горе на нивото на Флормар. Можете да разгледате асортимента им в тези 2 сайта:
https://www.pastelshop.com/ - тук се продават онлайн
http://www.pinkar.com/
А ето и фейсбук страницата им - https://www.facebook.com/PASTELCOSMETICS?fref=ts

   Въпросния жълтур, с който съм от вчера е може би любимия ми лак в тази гама, с който наистина се харесвам. Не е онова просто жълто, което всички знаят или пък светлото, сходно с Orly Lemonade или Lemon Drop на Римел, а е средно между тези 2 нюанса. А шимъра му е разкошен, не ви е нужна лупа, за да го видите. На слънце блести много готино и може би това е причината да го обичам толкова. Покрива на 2 слоя, но не напълно. Ако искате да не прозира, то ще ви е нужен трети слой. Но щом аз като капризен човек, мразещ непокривността, го оставих на 2 слоя и ми е екстра, значи е ок. :-) Консистенцията му също няма общо с гадните тричави, гъсти и точещи се на конци лакове. Единствено като недостатък бих изтъкнала, че съхне доста бавно... но аз слагам Poshe, с който всичко съхне за макс 10 минути и нямам проблеми. Трайността им е нормална, около 4-5 дни. Като цяло съм доволна от лаковете на марката.
   Сега като се замисля... май вече ви говорих за нея преди около месец, когато показах двата пясъка - бял и лилав, които купих от Одрин.
   Да вметна - на снимките на слънце  изглежда идея по-жълт, отколкото е... много трудно се снимал... в затворено помещение, неогрято е реален вече. :)








  Цената в България беше 2,90 лв, а в Турция са по 2-2,50 лири.

Няма коментари:

Публикуване на коментар