понеделник, 5 октомври 2015 г.

Уикенд в София

     Споделих ви на страницата във фейсбук, че бях за кратко в София (уикенда) за рожден ден и макар натоварени, двата дни бяха приятни и срещата с познати лица, ми се отрази много добре. Прибрах се супер изморена (в събота в 3,00 ме събуди ужасен комшия с грамофона със стари градски песни и бях готова да го удуша!) и почти неспала вечерта, затова и добре си отпочинах. Първата ми работа снощи беше да влезна веднага в банята, защото се чувствах ужасно мръсна. Такова слънце и топло време случихме, направо пролетно!


С моя снабдител :)


                                               и едно цвете :)



      Такива постове не са интересни без фотоматериал, затова и половината от този пост ще бъде именно в снимки, каквито обичам да правя. Ненапразно се пошегуваха с мен, че съм папарак от btv репортерите и че ще се видим в Сутрешния блок. :D
      Грима за повода направих от сутринта. Нямаше да имам време за това вечерта, защото щях да се прибера късния следобед, за когато имах други планирани задачи. Избрах си Chocolate Bar, ружа Cindarella (Essence), Elf Baked Pinktastic за хайлайтър и любимото червило Revlon Cherries in the snow. Преди да тръгнем за ресторанта единствено нанесох от Marzipan на подвижния клепач, че беше избледняло, подсилих ружа и контура и естествено червило. Но като цяло бях бетон! А, прическата направих с 19 мм маша на Елеком. Слагах пяна, крем за къдрици Линеа Био, но за пореден път се убеждавам че измита ли е скоро косата, при мен не хващат или по-скоро се отпускат прекалено бързо. Трябва да е минал ден поне, ако сте с мека и права перушина като моята. :D





      Веднага след пристигането в събота, ме стовариха на Хепи Света Неделя, т.к. имахме уговорка за срещата там. Устоях на Елитис, защото нямам нужда от нищо. А и ме чакаше торбичка с красоти, така че се задоволих с нея. Хапнах отново суши, вече съм сигурна че много ми допада вкуса му. Ако не сте опитали, поправете се. Но ако искате да останете гладни, си поръчайте зеленчуци на скара. :D Обслужването и храната са на ниво, но пък тази порция ме изуми колко е "голяма". За следващо ходене съм набелязала да опитам от суфлето с шоколад, мисо маскарпоне и бисквитената торта с Нутела. Така де - не всички заедно, споделете ми ако сте пробвали някой от тези десерти. :)

                 екзотик, норвежка гора и хосомаки сьомга и авокадо


       Тези, които ме следят в Instagram и фейсбук, вече видяха какво получих. Двата хайлайтъра са за приятелки, но съм се примолила да ги тествам малко и да напиша мнения за тях, така че ще има постове. Кабукито и то не е за мен, но ще го видя като отворим и ще кажа как е. Само че май го няма тук внесено.


      Донесоха ми да разгледам и малко други красоти. Contouring Kit на Essence Happy Girls Are Pretty не изглежда лошо, но бронзиращият продукт е доста светъл за мен, а хайлайтъра не е мазен и плътен. Прилича по-скоро на плътна пудра. На кожа не съм пробвала, но от суоч толкова. Ружа на Catrice ми хареса - готин розов цвят и достатъчно пигментиран с фини блестящи частички, не е супер ярък.


       Essence Happy Girls are Pretty Multi Colour Blush е сладък, обаче е много светъл. Затова и се въздържах да го поискам за мен. Лака Essence Nauti girl 04 Crew First се оказа същият цвят като моето Gabrini Nude N01.


 
      Catrice Bouncy Eyeshadow Strike a rose (в бурканчето) много ми харесаха! Приличат на тези на Кико, които имам, само че не са чак толкова меки. Цвета е суперблед розов със студен подтон.


      Червилото на Catrice от Fallosophy и то е чудно (мисля че е средния цвят Fabulous Fox-ia), дори малко съжалих че не си го поръчах, но суочовете в нета хич не ми допаднаха. Това на Есънс е ярък корал, но и да точа лиги по него, няма откъде да го взема.


      Тези четворки на p2 Shades of nude са много хубави, пигментирани и с разкошни за ежедневието цветове. Ако има кой да ви донесе нещо от марката, не пропускайте!



     Всичко беше в тази прекрасна козметична чантичка от Primark мисля?


      А тази красота на Живанши немога да не я покажа. Страхотна опаковка и текстура. Цвета е интересен и според мен универсален. Номер 204 е.



        Много съм доволна и от два грима, които имах възможността да направя - на дами на възраст 39 и 60 год. По-младата се гримираше лесно, но възрастните (ако сте гримирали ви е ясно колко трудно е с ясно изразени бръчки), са сложна задача. Ще се радвам да споделите как намирате крайният резултат. И тях правих с Шоколадовата палитра. Червилата са Avon UCR Ruby Shock, Bold "Bold Bordeaux", фдт е Oriflame GG Long Wear Mineral - този (и аз съм с него), а пудрата на Impala антибактерианата. За руж ползвах Nuxe Taupe за по-възрастната дама и от дуото на Флормар P115 прасковената част, а за по-младата само Флормар. Спирала - Oriflame GG Supreme Length. Бях забравила основата си за сенки, но носех коректора на Golden Rose Liquid и спаси положението. Сенките залепнаха добре и се преляха с лекота. Очна линия също не носех, слава богу не усетих толкова липсата й.




      Очите са съвсем леко подчертани. Миглите не успях да извия въобще, стърчаха право напред, но спиралата все пак малко ги "оцвети". Сенките са бледи, но смятам достатъчни.


 

     Къдриците ми вече доста се бяха отпуснали, нищо че доста лак им сложих, но толкова.


      Вчера преди да отпътуваме се отбихме до Парадайз, но заради умората ли не знам, нямах никакво желание да обикалям. За първи път ходя в този мол между другото и въпреки това прекарах повечето време на припек на терасата и си изядох едно Raffy. :D Вафла и лешник + шам фъстък. Първият е жесток! Сметанов с плътен, шоколадов (като течен шок-д буквално), натрошени лешници и парченца вафла. Прегреших и с 2-3 парченца турска баклава, но от миналата есен, когато бях в Истанбул исках да пробвам тази. Компанията ми тогава, отказа категорично да поръчаме от нея и само точех лиги. Беше много странна на вкус. Нищо общо с класическата безумно сладка баклава. Не мога да преценя на какво ми прилича, сякаш е солена???


        Толкова от моите два дни развлечение, изморителни, но и зареждащи бяха. Сега ме чакат нови продукти за проба. :)

4 коментара:

  1. ех, контуриращата палитра се чудих от къде да я поръчам. Кажи ми, че не е хубава, че да не ме е яд :D :D :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съжалявай, не е добре пигментирана. За мен е суха контуриращата пудра и светла, а хайлайтъра е доста различен от Мерито. Аз разгледах ревюта в нета, затова и бях пас. ;)

      Изтриване
  2. Едва ли има нещо, което да не съм яла в Happy :) Двете торти и суфлето са страхотни ;)
    И ти завиждам за коректора на Мейбълин :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, бях сигурна че са вкусни. Сега ще точа лиги. :D
      Коректора го гледах още като беше наличен тук, но високата цена тогава ме спря и сега като го няма, го поръчах от чужбина. Луд умора няма. :)

      Изтриване