понеделник, 26 септември 2016 г.

Lanvin Eclat d'Arpege EDP

         Виолетки, глициния, люляк и божур. Прекрасни цветя, запазили свежото си ухание под капките на сицилиански лимон. С малко мускус за въздушна лекота и аромат, нежен като ласка. Това е Eclat D’Arpege. Модерен плодово-цветен аромат за жени. Ефирен, безплътен и енигматичен парфюм. Създаден е от Karine Dubreuil през 2002 година.

       
       Трептящо леки, началните акорди на зелен люляк и листа на сицилиански лимон ни пренасят в началото на пролетта. Богатият цветен букет в сърцевината е от силно ухание на глициния и чувствен червен божур, подсилени от буен цвят на праскова. Ефирните листа зелен чай са освежаващи. Копринено меката основа от бял ливански кедър, нежен мускус и скъпоценен кехлибар, е като нежна ласка.


         Връхни нотки: люляк, листа на сицилиански лимон
        Средни нотки: глициния, цвят на праскова, червен божур, зелен чай, китайски османтус
        Базови нотки: бял кедър, кехлибар, мускус


           Ако сте пробвали небеизвестния Light Blue на Долче и Габана, а някак сте пропуснали Екла, то може да го броите към пробваните. Двата аромата са спрягани за брат и сестра, защото доста си приличат. За мен в Екла има малко повече "характер" и "цветя", но всеки възприема ароматите по различен начин и при вас да е обратното. Някак по-въздушен и воден ми е Light Blue. В добрия смисъл на думата.


         Еклат е модерна композиция от разкошни лилави цветове. Току що разцъфнали люляци, погалени от слънчевите лъчи, се преплитат с глициния, ароматни розови божури и прасковени цветове. Усещам и свежа теменужка, подплатена с  много крехка и сочна зеленина. Китайският османтус и чаените листа заедно със сицилианския лимон придават фина тръпчивина, докато мускуса го прави с лек сапунен завършек. Но не онзи познат ви кремообразен сапун, а изтънчен и деликатен. Луксозен и елегантен.


          Еклат е парфюма на пролетта. На току що разпъпилите се люлякови дръвчета, попили от свежите капки сутрешна роса и първият дъжд. Обгърнати от буйна зеленина и планински въздух. Уловили от прекрасните кичести и благоуханни божури. Белият кедър им е застелил меката си обвивка, за да не отнеме от нежността. Мога да го нося спокойно и през лятото, а и през ранна есен.


        И не само през този богат цветен сезон, а и в топлите летни дни, няма да сгрешите с него. Дори да се полеете, няма да заеме от личното ви пространство, да ви заболи глава. Шлейфа му ще остави впечатление за вкус, увереност, чистота и баланс.


         Цената на това бижу е много прилична и за подарък на млади дами или момичета, е идеален. Почти няма да сгрешите с избора си, освен ако не си падат по гурмета, ориенталци или компоти, както обичам да наричам някои парфюми. трайността му е сравнително добра. Аз го усещам първите 4 часа, след това има нужда от подновяване.
         Опаковката му също е представителна и си заслужава! Предлага се във флакони от 30, 50 и 100 мл. Има миниатюри и комплекти. Цената на 100 мл е около 55 лв.


          Имала съм и тази лимитка, но не я харесах. Началото и е цитрусово, но в комбинация с жасмина, аромата става леко като ферментирал. Ако сте пили зелен чай с жасмин ще се сетите за какво говоря. Не горчиво, но нито се усеща ясно цветето, нито цитрусите са сочни и свежи. Пробвала съм и от другите версии на Еклат, обаче първообраза си ми остава фаворит.


4 коментара:

  1. Много добър парфюм и безспорно е ХИТ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено. Имам позната, която след като пробва моя, си купуваше няколко пъти подред и зимата дори. Макар нищо особено, е лесен за харесване и може би затова върви толкова. :)

      Изтриване
  2. Приятен парфюм е и го харесвам, макар да не е точно моят аромат, но странното е, че изобщо не го усещам...може би само първите 10 мин :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо, много е кофти това. И аз се дразня като харесвам нещо и не го усещам. Пръскаш ли достатъчно или кожата ти е по-суха?

      Изтриване