петък, 23 декември 2016 г.

Guerlain Shalimar Initial L'eau

       Има ли аромати, които ви пренасят в миналото? На тоалетката на баба, във времената в които всичко беше лукс. Когато перлите бяха на почит. На роклите от 60-те и коси с огромни къдрици или кок. Спомняте ли си аромата на старите червила, лежащи върху скрина с красиво огледало и покрити с малко прах. На бутилката парфюм с винтидж помпичка? Ето на тези картини и мили спомени ми навява Shalimar Initial. Имам и от класическия отливка, затова говоря в частност и за него. Разликата с L'eau e, че втория е по-мек и с цитрусово начало. Няма онази силна пудреност. Но и двата аромата са почти идентични. Първият Инишъл е просто идея по-наситен.


        И нежен по свой начин, и чувствен. И романтичен, и секси. Зрял и пудрен. Мек и секси като невинните женски създания. Покорява върхове и обира комплименти. Фините момичета му се мръщят, но обикнете ли се веднъж, любовта ви ще е вечна. И когато изчезне от магазините безследно, ще го пазите точно като снимка от старите чернобели ленти.


       Облечете си красива рокля, подберете най-стилното колие, обуйте си обувки с платформа, обвийте устните си с тъмно червило и Shalimar Initial (L'eau) ще ви пасне като втора кожа.


        В Инишъл има от всичко и по много, но подбрано с точната доза. Отрупан букет от бели цветя - момини сълзи, жасмин, фрезия и нероли. Завладяват ви с прекрасните си клонки. А розата, придаваща ретро фон, е много стилна и различна от типичното българско масло. Няма да ви досади. Цитрусите допълват и хармонизират, а ванилията придава плътност, стабилна база. Има и класиката - боб тонка за характер и пикантност. Ирис и хиацинт за пудреност.


         Като воал, който обгръща кожата ви, като меко и топло одеяло, без което зимата не можете. Сякаш е любимия мъж, който не искате да пускате. Шалимар Инишъл е от парфюмите, които или ви пасват от раз или просто не можете да носите. Много присъствен и гушлив в същото време. С прашна ванилия и роза, галещи сетивата и връщащи мислите ви към нещо старо, но красиво. Стилно и неподправено. Със свой почерк и силен характер.


         Пудра и роза за мен е комбинация равна... почти на кралска особа. Чувствам се сякаш нося корона на главата. Най-красивите и луксозни рози има тук, поръсени с ирисова пудра. Прекрасен и очарователен парфюм. Съкровище и половина. Върху дрехите остава до изпиране, а по якетата цялата седмица. Това че е ЕДТ, го прави още по-осезаем. Точно като Insolence EDT. В студа навън се скрива като срамежливо малко дете (аз не го усещам тогава, макар да се носи след мен), но на топло се развива изцяло и стеле около вас. Както камината изпълва стаята с топлина, така Инишъл го прави, но с пудрения си аромат.

                                            *снимка

        Моят флакон закупих от parfimo.bg през лятото. Принципно е спрян от производство и въпреки това се появява на места от време на време. Сега актуален е Souffle de Parfum, в синия флакон. За мен той е почти само ванилия и никакво развитие няма на кожата ми, колкото и да ми харесваше на външен вид. Затова си го спестих. И с радост ще нося Shalimar Initial L'eau.

2 коментара:

  1. Ивче, разтопи ме твоето ревю. Като видя, че си писала отзив за парфюм, отварям веднага!
    Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леле, благодаря ти. Радвам се да го чуя. Весели и топли празници и на теб! :)

      Изтриване