четвъртък, 22 август 2013 г.

Green! Turqoise! Mint!

   Здравейте!

   Днес цял ден мисля какво заглавие да сложа на публикацията и вероятно съм избрала най-тъпото, но... не можах да измисля нищо друго. Затова и се забавих, надявам се да ми простите.
    Внезапно снощи реших да напиша този пост, т.к. взех синият натурален спрей Adidas Pure Lightness отново (преди години го имах, но подарих и нямам големи спомени честно казано) и в мига, в който го помирисах веднага в мислите ми се "появиха" някои от "зелените" солени аромати, които имам и.... трябваше да направя това сравнение. А и какво по подходящо време от горещото лято? Единия от "избраниците" вероятно всички познавате, имате или поне сте чували за него. Но т.к. е скъпичък, надявам се да ви бъда от полза с някои по-бюджетни предложения.
    Музата за снимки много рядко ме напуска и днес се развихрих. В началото си казах ще ми "позират" само 4-те аромата, за които смятам да разкажа, но по-късно осъзнах колко ментови, зелени и тюркоазените лакове имам... и сенки (едни), които ще отиват на красивите "флакони". А малко след това се сетих и за един шал, който виси в гардероба от години неизползваем. Сега му бе възможността да влезне в употреба. :))) Направих около 15 снимки, но тази ми се стори най-добра. Та, ето резултата... :)


   Всъщност вече ви подсказах за тази публикация със снимката на страницата на Sapphire Eyes and Rubin Lips във фейсбук.... и мисля, че е редно да започна със това колко обичам ментово, тюркоазено, зелено и производните им цветове. Страстта ми по тях започна с излизането на ментовите лакове на пазара преди около 5 год. Всичко тръгна от известния Chanel Le Vernis "Jade", по кой въздишат хиляди ценители, но не могат да притежават и до ден днешен заради "стойността", която придоби. А и всички лимитки на марката ги "спохожда" същата съдба. Търговете в ибей достигат 350 $ и някои мадами плащат като поп, за да притежават това бижу в колекцията си. Не мисля, че бих полудяла толкова и платила за който и да е лак, дори парфюм такава сума. Стотици марки пуснаха такъв цвят в колекциите си след тази вълна и се задоволих с тях, дори презадоволих. Всичко що видех в ментово, трябваше да го имам... и сега вече рядко посягам към него, защото взе да ми писва. Е, обичам си го, но рядко крася маникюра в този нюанс. Най-лошото обаче е, че освен към лаковете, напоследък се пристрастих и към дрехи, аксесоари в този цвят. Тюркоазения също смятам да броя тук, защото беше мой любимец още преди да дойде на мода ментата. Влизайки в някой магазин за дрехи веднага що съзра каквото и да е "mint" или "turquoise" трябва да пробваm, а ако се колебая и не го сторя, се връщам след часове и го купувам. Е, това ако не е болест??? :D Засега в гардероба ми няма кой знае колко от този арсенал (само пуловер, туника, 2 чифта сандалки, потник на райе, клъч) но подозирам какво ще е положението след време. И така, мисля че е време да пристъпя към най-важната част, която беше и повод за този пост, а именно Missoni Acqua, Mel Merio Green Surprise, DKNY Be Delicious & Adidas Pure Lightness. Ще карам подред и описвам, без да спазвам някакъв ред или отреждам първото място на най-любимия ми от 4-те. Харесвам всички до един. :)

* Missoni Acqua EDT - зелен, морски и подчертавам солен аромат, един от малкото издържащи при мен в жегите. Пръскам се сутрин в 7 и потеглям, в 12 часа чакайки си автобуса лъхва ветрец и това при 40 градуса, а той се прокрадва и ми напомня, че е там. И не едва доловим, а точно с онази своя "соленост". За момент чак се разхладих... :)  Честно казано не си спомням в момента конкретен парфюм, който да издържа при такива температура и да усещам. Миналата седмица дори на гости ми беше приятелка и като навря нос в капачката каза "това мирише на меродиена сол"... за доста от вас, които просто делят ароматите на такива, които им харесват и не, ще се стори странен и може би дори гаден. Та кой би искал да мирише на сол? В началото, когато нищо не разбирах и познавах със сигурност и за мен щеше да е така. След години проби обаче, мисля точно обратното. Тези от вас, които пък познават и обичат Средиземноморските Градини на Ермес ще ме разберат (аз не го тача много, защото чушките, които долавям в него ми идват в повече :))
   И се радвам, че скъпа приятелка ме запозна с Acqua, сега ми е още по-любим.
   Цената му за 50 мл е около 70 лв или поне на толкова помня, че го видях последно преди години. Нямам представа дали се намира лесно, но едва ли ще е трудно колкото Chanel Jade. :)))
  Забравих да спомена за флакона, виждате ли райетата на дъното - ах, много ги обичам тях. Но как да не го обича човек като е в зелено? :P

* Mel Merio Green Surprise! EDP - също доста зелен, но по-обикновен и "постен" парфюм. Казвам постен, защото няма онази соленост, за която ви споменах при Мисони. Не мирише евтино, ако е прозвучало така. Типичен свежак, цветен и леко плодов (зелена ябълка и круша се усеща на моята кожа), но без да е компот. Нося го с радост, защото ми е подарък от друга моя обичана приятелка. Флакончето е 30 мл и мисля, че струва 4-5 евро. Намерих и веригата, която го предлага (немската Rossmann - http://www.rossmann.de/qualitaetsprodukt/green-surprise-eau-de-parfum.html ) Другите съставки в пирамидата му са фрезия и ирис. За трайността не мога да се изкажа, защото знаете колко е относително и индивидуално. При един може да стои 5 часа, а при друг 5 минути. Аз нямам проблем с това качество, затова рядко се случва парфюм да не ми издържа достатъчно.

* DKNY Be Delicious EDP - в първите минути е доста сходен с Missoni Acqua (солен и дори леко горчив). Трябва му около половин час, за да се развие и покаже истинската си красота. Краставицата и зелената ябълка за съжаление са единственото, което моя нос разпознава. Много познат и масов парфюм е, затова мисля да спра до тук с него. Цената му обаче не е никак ниска, около 120 лв за 100 мл. В Дъглас, БЗ и другите места, на които официално се продава марката вероятно е повече. На повечето от вас сигурно им е писнало всеки трети да е с него и са го намразили, но аз си го обичам и нося. Във фрагрантика можете да видите и пирамидата му
http://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/DKNY-Be-Delicious-498.html
Като евтин аналог бих препоръчала този на FM Group. Моя колежка си поръча тяхната "имитация" - 22 лв за 30 мл и смея да твърдя, че е много сполучлива. Освен аромата, трайността също е доста добра. А какъв шлейф влачи като с него.... не е истина. Минавайки минути след нея, знам че е минала тя.

* Adidas Pure Lightness (Natural Spray) - още по-голям свежак и от Mel Merio Green Surprise. Още снощи щом беше в мен си пръснах леко и в началото го свързах този с Мисони и Дона Карън (долових солена нотка), но днес отново направих тест и се оказа по-различен и лек от тях. В първите минути е цветен и аква, след 30 минути се превръща в унисекс, дори мъжки аромат (точно от типа на мъжкия Avon Pure 02, за който ви писах преди няколко дни) - без онези накъртващи спиртни нотки, типични за парфюмите за мъжката "аудитория". Мускуса е тази съставка, правеща го да ухае по този начин. Сега се чудя защо го сложих до горните 3 аромата, защото не е никак зелен, но онази "соленост", която ме лъхна снощи ме накара да го наредя до тях. Но пък мисля са от една категория. :)) Общо взето за парите си не е зле Адидаса. Имала съм и розовият - Fruity Rhythm, но той за моя вкус е плодов (компотен) изцяло. Струва около 7 лв (75 мл), аз го взех за 5 на промоция. Това обаче важи само за натуралните спрейове, тоалетните води са по-скъпички и нямам наблюдения върху тях. Предполага се, че щом са по-концентрирани, трябва да са и по-издръжливи. Ще се радвам да споделите, ако сте ги ползвали.

   Доста дълъг стана поста ми, въобще не го подозирах... простете, ако съм досадила с нещо.
   Надявам се да е поне малко интересно и ще очаквам въпросите ви.

   Черпя ви и виртуално по резен диня и праскова, защото на 2 пъти ставах да хапвам, огладнях и "се изморих", докато приключа с това занимание. :))


                             Хубав слънчев ден желая на всички!

3 коментара:

  1. Най-свежарската публикация тази седмица в бютиблого сферата!

    ОтговорИзтриване
  2. На такива като мен им дай повече снимки, но все пак хубава идея - идеалните цветове на лятото:)

    http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Ще се постарая следващия път да има повече снимки. Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване