сряда, 16 октомври 2013 г.

Oriflame Amazonia EDT & Body Cream

    Амазония е лимитираната лятна колекция на Орифлейм за 2012 г. Включваше тоалетни води, крем за тяло, спрей и крем за лице, гел за душ и сапун, а и някои аксесоари. Естествено не я пропуснах и си взех мъжката и дамската ТВ с крема за тяло. Имах също сапунчето и гела за душ, но тях подарих, защото имах доста.
    Наскоро в една публикация (за Джордани) ви споменах за кремовете за тяло на марката. От както започнах да поръчвам продукти (преди 7-8 год.) съм ползвала поне 10 и от нито един не останах разочарована. Този не е от парфюмните, но е също толкова хубав. Консистенцията му е подобна на масло за тяло, не е толкова гъста и мазна обаче. Овлажнява добре, аромата е на тропическа свежест и зеленина (водни цветя и пасифлора) - за лятото е перфектна, недостатъка е бързото ми свършване при мен. :)) Всеки ден взимам душ и няма как да пропусна.

                                  "Amazonia Body Cream with Passion Flower Extract" 200 ml

   Имаше намаления до онзи ден и като го видях отново там, си поръчах веднага един. А и все пак трябва да си го комбинирам с тоалетната вода. Беше за смешната цена от 3,90 лв.

    Тоалетните води също са много сполучливи и макар да четох противоречиви мнения за тях, за мен се оказаха идеални за жегите и задуха. Дамската (Amazonia For Her) има аромата на крема за тяло като е идея по-свеж може би, понеже не е с толкова плътна консистенция.

    "Изпълнена с жизнена енергия, Тоалетната вода Amazonia за нея покорява с аромат на бразилска череша и портокал, нежна пасифлора и водна лилия."


    Мъжката (Amazonia For Him) я поръчах покрай моя приятелка, която чела, че доста момичета си я взели за себе си. След това мои познати тази година (понеже са имали големи количества явно и я пускаха няколко пъти) ми поръчаха и я харесаха. 15-минутната трайност, за която срещнах при мен съвсем не е така. Зависи и от кожата, но ми се задържа поне едно 3-4 часа. А за цената от 5-6 лв (за 30 мл) си е страхотно. Аромата ми бие леко на кокосов, вероятно няма обаче кокос. Дървесен тип е. Ето и описанието от сайта:

    "Чувственото ухание на Тоалетната вода Amazonia за него улавя духа на тропическите гори с енергични нотки гуарана, смола и бразилска ядка. Ухание за мъжа, който се осмелява да бъде лидер."



      Усмихнат ден :)

2 коментара:

  1. Серията има страхотен аромат, но крема просто е уникален. Имам приятелка, която изкупи всичко от серията и сигурно има запас за няколкого години напред... :D :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, сполучлив е крема, а и ТВ. Другите неща не съм ги пробвала, но вероятно и те не са лоши. :)

      Изтриване