петък, 19 февруари 2021 г.

Какво изразходвах през последните месеци?

            Здравейте.

             Днес е ред на една любима ваша "рубрика" и това е тази за празните опаковки. Бях събрала толкова много, че през уикенда се наложи спешно да ги снимам и изхвърля. Вече започнах да трупам за следваща такава публикация. Затова нека карам по същество. А вие си направите кафе или чай, защото знаете че не мога да бъда кратка. :)


                 Neutrogena за щастие вече има и по нашите дрогерии, та ако сте с нормална към суха кожа, този гел-крем от Hydro Boost си заслужава. Пухкава текстура, която се плъзга като меко масло по кожата и попива бързо. Не оставя мазни, лепкави следи и грима след него нанасям без проблем. Няма аромат и за мен е чудесен. Дори като нощна грижа го ползвам, макар за тогава да предпочитам малко по-хидратиращи формули. Маската в кутийка е сходна с хидратиращата на Yves Rocher Hydra Vegetal. Гел текстура, с лек и приятен свеж аромат. Действа охлаждащо и прави кожата мека, ободрява и бууства.


                За двойната околоочна система на Anew съм ви споделяла, че крема много харесвам. От тази специално не останах доволна от гела. Люти много и не виждам какъвто и да е ефект. Крема на Bioten Skin Defence пък е с рядка и като мляко текстура, която го прави неикономичен. Нито аз, нито майка го харесахме. Особено за фини линии не става. Лека хидратация и нищо повече.


              L'oreal Hyaluron Specialist не е нещо изключително, но омекотява и облекчава сухите участъци около очите. Леко кремче е, та за вече изразени бръчици няма да свърши работа. Ако сте в диапазона 25-30, е добра грижа. За мен е ок, но не е плътен и подхранващ.




               Ето я и една любима моя серия Hydra Vegetal на Yves Rocher, която ухае супер сочно на вода и алое. Маската е разкошна през лятото, защото сякаш ви инжектират клетките с чиста вода, гелчето също измива прилично и серума беше много приятен като консистенция. Попива бързо и подготвя за крема.


                 Garnier Bio е може би последната за нашия пазар новост в щанда с бяла козметика на марката. Да си призня бях предубедена, не очаквах да ме грабнат. И околоочния не го направи в действителност. Хидратира, но отново като при този на Лореал бих казала че е леко кремче и подходящо за млада кожа. Ухае на масло от лавандула, което е малко по-осезаемо. 


                 Останах много приятно изненадана от измиващия гел обаче. Приятелка е получила като подарък за Коледа комплект и ми даде за проба щедро количество, от което още имам. Първо ухае невероятно освежаващо на лимонена трева, мента и ми напомня на летен коктейл. Толкова е приятен, че само заради аромата не мога да спра да го използвам.



             Очаквах предвид състава да ми щипе на очите, но сгреших. Никакво парене и лютене, въпреки че свалях грим 3-4 пъти с него. Търках си стабилно и не ми подразни. А кожата ми не е пресушена след него, което ме изненада приятно. Запазва влагата и почиства почти до скърцане, като след това ми е нужно само тампонче с мицеларна вода. Сваля грима може би на 95 %.


                 Помпичката е удобна и с един натиск изкарва достатъчно количество за цяло лице. Нужно ви е малко количество, колкото бобово зрънце. 

                 За ароматизатора на Air Wick Winter Berries мисля съм говорила, но отново ще спомена - супер готин захаросан и леко ментов аромат на горски плодове. Интересен е и си струва да го пробвате. Водата за уста на Trisa Complete Care също си върши работата и освежава, без да оставя супер леден дъх. Допадна ми и бих повторила.


                 Душ пяните обичам много и Rituals Sakura с черешов цвят ми е от любимите. Нежен цветен аромат на чисто, мека и грижовна гел пяна, която доставя удоволствие и не изсушава. Интимното олио на Lactacyd е с мека формула, подходяща за суха кожа в областта на триъгълника и не е лош продукт. Не е мазен, ако се притеснявате.  


               Измива, но усещането не е като с гел и ако сте свикнали с него, не знам с олиото как би ви се сторило.


                  Ултра-подхранващия балсам за под душа с шеа на Yves Rocher беше нов за мен продукт. Падна ми се в един адвент календар. Да си призная, забравих го и аромата се промени, започна да мирише на гранясало. Успях да усетя консистенцията обаче и определено е по-щадяща. За суха кожа е добра, макар че не ме впечатли. Ексфолианта с органична лавандула за щастие го направи.



                 Гъста консистенция и пълна с много частици от кайсиеви черупки, от която е нужно малко, за да направите пилинг на стъпалата. След него наистина разликата е осезаема и петичките ви са като бебешки. Толкова меки и нежни. Освен това ухае много свежо и естествено на лавандула без онзи натрапчив привкус. Малка опаковка е, но ще стигне за цяло лято.


                 Още един измивен гел, но този път с частички и аромат на чисто, плодово от Himalaya. Tой е от серията Fresh Start и наистина сутрините с него са със свежо начало. Необходимо ви е много малко, бобово зрънце е достатъчно. Измива чудесно без да пресушава, не ми е дразнил на очите и с удоволствие бих ползвала отново.


               Аромата единствено напомня малко на почистващ препарат, но не е дразнещ и се понася. Икономичен продукт, който си струва.


             Водата на BioNike Defence Tolerance е готин продукт, с текстура подобна на серум. Не успява обаче да свали грим като мицеларна и винаги ми е нужен поне още един тампон с розова или тоник. Не е лоша, но и цената е висока. Така че се радвам, че я пробвах. Не бих посегнала към нея отново. Крема на Руми Илиева също ми свърши работа по отношение хидратацията, но без да е уау. Може би състава е добър, ама аз не съм чак такъв био ценител. 


              За момичета с комбинирана кожа и склонна към пъпки, може би ще е по-добър и усетят ефекта му. 


                Следват малко маски, от които 2 използвам като нощна грижа. Origins Drink Up Intensive ми е най-любимата и препоръчвам на дамите със суха кожа през зимата. Супер натурален аромат на пресни кайсии с ядките, плътна маслена текстура и с богат подхранващ ефект. Сутрин имам останал филм, което е показателно че върши отлична работа. Малко по-лека е Glow Recipe Avocado Melt Sleeping mask и въпреки това отново е ок за сега. Тя ухае на зеленина, текстурата е по-пухкава, но хидратира също много добре. Мека е кожата на сутринта, но няма онзи филм като след предходната.


               Цените на двете маски не са ниски, но са хубави и особено на Origins. Подхранващата с мед и мляко на Sea Stars за мен е ужасна. Първо че мирише на оцет силно и неприятно, второ за пръв път лицето ми се зачервява след маска и трето - не прави нищо за моята кожа. Дали защото е за мазна, каквато моята не е, но не бих повторила. Изхвърлям я половина.


                 Успокояващия крем за ръце с алое вера на Nivea е голямо попадение. Мирише на свежест и зеленина, искам такъв парфюм! Текстурата е между гел и крем, което го прави да се стапя като масло и оставя кожата копринено мека нежна и възстановява хидратацията. Не оставя мазни следи, а след него са като нови ръчичките!


                Кремовете за тяло на Refan са от успешните им продукти. Овлажняват и омекотяват, а този ухае фантастично на мандарина. Невероятен за лятото! За лосиона на The Body Shop мога да кажа само ПРИКАЗЕН. Миризмата на бадемово мляко и мед, която е толкова чувствена, богатата текстура и дълбокоподхранващия ефект.... непременно бих си купила отново!




                  Парфюмчето на Paris Hilton South Beach е с летен и много разхлаждащ аромат на нектарина, лотос и фрезия. Очудващо траен и различен от повечето компоти на пазара. Напомня ми дзен ароматите на японски дизайнери. Също толкова приятен е и спрея против изпотяване на Nivea Fresh coconut, който ухае на зелени нотки, кокосов орех и бяла роза. Не спира потенето, но освежава.



                  Incredible Milk на Milk shake е продукт 10 в 1, но мен не ме плени. Ухае разкошно на ванилов сладолед, косата се разресва лесно с него, приглажда краищата и хидратира, въпреки това не ме грабна толкова много. Не знам дали ще повторя. Същото ще кажа и за шампоана на TRESemme Biotin Repair. Хубав аромат, не омазнява, но и не го запомних с изключителен ефект.


                 И двете спирали от снимката (Oriflame Incredible Length, Loreal Volume million lashes) ми харесаха, определено ги препоръчвам. Извиват, удължават, разделят и ползвах повече от 3 месеца. Хидратиращия тониращ крем Absolute Comfort на Faberlic е с леко покритие, но скриваше каквото имам и за сухата ми кожа върши добра работа. Топ лака на Trend it up UV Powergel в началото ми хареса и после вече стана обратно. Сгъсти се ужасно, правеше балони..... не бих препоръчала. Още по-малко пък олиото за устни на Alverde. Никога не съм била фен на марката, та от мен няма да чуете добро. Аромата го оставете, но това нещо не се задържа особено, след ядене пък грам. Устните ми са сякаш още по-сухи като изчезне и имам чувството, че вместо да подобрява състоянието им, то ги влошава.

 
                Маслата от коледните комплекти Deluxe с аромалампа на Lidl са фантастични и ако все още не сте ги пробвали - поправете се следващата зима. Цялата стая ухае на Коледа, уют и празници! Ненапразно често ме питате за тях.


                Самобръсначките на Wilkinson ползвам вече от близо 10 години и не ги заменям. Остри, издръжливи и щадят чувствителната кожа. От пилите за стъпалата на Орифлейм съм доволна, но тази се разлепи и отива в коша. Беше някаква лимитка коледна, очевидно несполучлива.


               Следват малко чайчета и сладки нещица. Teekanne Kaminzauber е типичния коледен чай с аромата на портокал и бих казало нещо греяно. С цитруси и сгряващи нотки, ухае на уют! Wild berry обаче не са най-добрите горски плодове, които съм пила. Ароматен, но и изкуствен на моменти. Малко се разочаровах от Pina Colada на Lord Nelson, може би защото отвикнах да пия подобни комбинации. Стоя с години в шкафа, та накрая сякаш си промени вкуса, 


                Ето тук вече съм във вихъра си! Шоколадчета хапнах доста последните месеци и успях да запазя почти всички. Lindt с йогурт и ванилия е супер. Като плодово млечно кремче с бял шоколад и малини се усеща. Сладък, но и леко тръпчив от червените плодчета. Тази им лятна серия обожавам! От bio щанда на dm имам още 3, но белия с маракуя и кокос се оказа нелош. Плътен е, с пукащи парченца от кокоса и леко тръпчив от сочното манго. Смесен с малко какаово масло и в силиконови формички с парче шам фъстък, става на чудни бонбони! 
                 Не купувам масови и евтини шоколади освен черни, но белият на fin Carre (Lidl) е просто разкошен за класа си. Маслен, не натъртва от сладост и става невероятен ганаш с него! Още по-вкусен е кувертюра им обаче. ;)


               Коледните лимитки на Ritter Sport бяха много вкусни. Kokosmakrone особено с пълнежа си от кокосов млечен крем и стърготини. Не е твъде сладък, разтапя се в устата и като инфузия изпълва с летен привкус. Черния със 74 % какао е доста хрупкав и плътен, което пък е предпоставка за качествен шоколад. Хубавото на тази Cocoa Selection е високия процент какао и че имат наистина по 3 съставки!


                Големия е млечен отново, но с пълнеж с коледни аромати. Канела, кардамон и създава чудно празнично настроение. Топи се в компанията с вкусно мляко или чай лате!



                  Черният J.D. Gross 70 % Raspberry не ми допадна особено. Малината е изкуствена и разваля хубавия иначе шоколад. Terravita 77 % cacao обаче е друга бира. Заедно с Millenium Extra Brut 80 % са едни от най-добрите черни, които съм опитвала. Плътни, маслени, хрупкави и с наситен аромат.


              Trapa е марка, която открих първо в Кауфланд. Тази луксозна серия в картонени кутии обаче съм виждала само в една верига при нас и това е Си Би Ес. А специално 80 % Noir с цели бадеми е чуууууден! Дебел, с много ядки и лека сладост. Вярно че струва 5 лв, но е просто друга планета!


                   Като се има предвид че е близо 200 гр, цената му е оправдана напълно! Имат още видове, така че ги опитайте ако откриете.


             За Roshen Brut chocolate 80 % съм споделяла много, та мнението ми не се променило. С този шоколад правя често сладкиши и в съотнешение цена-качество е топ! Вафлите на Еко-сем също обожавам, но на Harmonica са малко по-обикновени сякаш.


              А на следващата и последна снимка виждате моето най-голямо прегрешение! И 5 кг отгоре следпразнично, ха ха. Аз млечен шоколад не обичам особено, но умирам за такъв с нуга и пралина или пък с марципан! Когато Лидл пуснат коледните на Favorina съм като отвързана. Изядох цели 4 от тях + един от немските на Douceur, още 3 с марципан и ви е ясно сигурно колко много ги обичам! Много приятно впечатление ми направи и Dark Nougat на Vivani. Страхотно какао имаше в него, плътна текстура и му се насладих на макс! Минито на Nestle с кокос е от турските - приятно, но нищо кой знае какво.


                Е, това успях да измажа за тази зима. Продължавам разбира се с пълна сила, но за този месец толкова. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар