сряда, 17 февруари 2021 г.

Roberto Cavalli Just Cavalli EDT

             Има аромати, които могат да се носят през всеки сезон, да си отиват с много стилове, ситуации и да се чувстваш сигурен в избора си. Без да има нещо в повече или да му липсва. Е, за моето обоняние и вкус, мога да кажа че преди дни се запознах именно с такъв. Марка, към която нямам особен интерес и трудно бих се осмелила да пробвам. Имам две техни творения, но когато видя златни елементи, оставам с резерви. Факт е обаче, че за пореден път оставам очарована. 

 


              Днес ще ви разкажа малко за Just Cavalli EDT. Коментарите за него са много различни и аз останах истински изненадана, но върху моята кожа, този парфюм ухае невероятно класно и скъпо. Разгръща се с всеки час и се сменя като кожата на змия. Изключителна прожекция и трайност, което е рядко срещано напоследък.

 


                В пирамидата му ще видите само 3 съставки - нероли, тиаре и палисандрово дърво. Последното всъщност не знам как се превежда в действителност - palisander rosewood. Семпла, но бих казала и богата е. Многопластов, шикозен и сякаш е бленд от луксозни масла. Шедьовър са създали от Cavalli!

 


               Започва с луксозно и маслено нероли. На онова красиво бяло ароматно растение, което е още на дръвчето и отрупано от цветове. Попило е аромата на влажната дървесна кора и зелените клонки са обвили разцъфналите цветчета. Хем има деликатен сапунен подтон, хем е екзотично. И това го прави специално, за да звучи Just Cavalli всъщност толкова женствено и скъпо. Ако не знаете как ухае неролито - добива се от цветовете на портокаловите дръвчета. За моя нос портокаловото масло е с идея по-сладникав вкус и цитрусова нотка, разбираш че е плод, докато нероли се усеща наистина белоцветен и напомнящ чистота. Има я зеленината при него. Подобно е на жасмина, без горчивата жилка.

 


                 В комбинация с очарователното таитянско тиаре, напомнящо за летните нощи на плажа на далечен остров, топла кожа и лазурни води, аромата определено придобива екзотичен вайб, на злато и лукс. С кремообразен и изискан нюанс. Тук няма обаче плодове, излишна евтина сладост, нито пък солен акватичен вкус. Не ухае и на слънцезащитен лосион. Колкото и лятно да звучи картината, всъщност в момента на почти минусови температури стои невероятно класно и хладината му позволява да разкрие цялата си прелест. Изпъкват ясно и очарователно двете бели цветни растения. Няма ванилия, но на моята кожа в късните часове на деня се показва една топла и леко срамежлива. Такава всъщност усещам и в Alien. Не е толкова нахална, но си носи неговото очарование. 

 


                  Дървесината е много умело съчетана и пресъздадена като напечена от слънце кора, на която лягат тези красиви бели цветове. Креместа, топла и наистина с деликатен намек на розов уд. Той се долавя само близо до кожата, така че не се очудвайте ако не регистрирате от шлейфа това му лице. И за да ви дам все пак някакъв ориентир, намирам някакви прилики със сухото олио на Nuxe, но тук звученето е много по-скъпо. Рафиниран и като селекция от подбрани вкусове. Има и допирни точки с мусковете в ароматите на Narciso, пудрата в Narciso Poudree, но са като далечни братовчеди.

               


                Just Cavalli е красива жена с вкус, която знае как да прелъстява, знае си цената, не се свени и обича живота. Уверена е, раздава се и получава комплименти! 

                Много лица има това ухание. Веднъж ще усетите топъл гръцки остров, онзи средиземноморски климат и кремести бели цветя, които пленяват обонянието ти от нежния морски бриз. След това ще те вкара в хладна гора, от която ще бъдеш опиянен... от чувствените дървесните нотки и пудрения прашец. Накрая ще те заведе късно на вечеря, на която ще разкрие най-дълбоките си чувства. И хем ще бъде топъл, кремест и очарователен, хем ще се дистанцира с хладния си променлив, остър характер. 

      


               Мога да кажа само - струва евтино, а звучи като милиони! Трайността при мен е буквално с 5 пръсвания от сутрин до вечер. Но както знаете, кожите ни са различни и трябва да се пробва. Не на блотер категорично! Ако ми се доверявате или просто знаете как ви стоят парфюми с бели цветя, за тази цена е просто ТРЕПАЧ! Аз разносих 2 дни точно и днес не можах да му устоя. В parfimo.bg отново има разпродажби, та си струва да се поръча. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар