неделя, 14 февруари 2021 г.

Cacharel Amor Amor

           Днес празнуваме два празника - на виното и на любовта. Аз обаче имам и трети, и той е към ароматите. Любовта ми към тях се зароди в далечната 2010-та година и до ден днешен не е утихнала. Има моменти на затишие и такива, на луда страст. Последните месеци определено съм във втората фаза. Толкова вдъхновение, чувства, емоции, нюанси... и не мога на този празник да не ви споделя за омайващ, червен, страстен и подчертаващ женската красота парфюм. За Amor Amor може да се говори много. Той е един от емблематичните за марката заедно с Amour и Flower. 

  

             Чувствени сочни червени плодове, като поруменелите бузки на младо, деликатно усмихващо се девойче, толкова са красиви и естествени. Ярки, естествено сладки и неустоими. Каквато е една усмихната една дама. Без перфектен грим, а просто с чаровните си тръпчинки и искрящи като пенливо шампанско очи.


               Amor Amor е истинска ода за любовта, каквато е тази за Ромео и Жулиета. Многолик и пръскащ с кристалните си цитруси и бергамот, любов, обаяние и щастие. Той не е просто сладък, а вкусен без нищо изкуствено добавено. Каквото е дала природата, в най-чистата си форма. 



                Започва с ярки и сочни цитруси, а касиса му придава онова червено и чувствено звучено, каквото само горските плодове могат да добавят. Сладък с доза тръпчивина и онова момичешко, неподправено лице. Ту е слънчев и игрив, ту леко пощипва бузките с капчици росни от неузрелия грейпфурт. Толкова премерен и вкусен едновременно аромат, трудно се открива. Той е като лятното сорбе без захар, на което обаче неможеш да устоиш.


               Това звънливо, изящно по детски и запазило индивидуалността си момиче в началото, започва да расте. Час по-късно то е по-уверено, с рокля описваща формите му и придобило самоувереност. Рози, жасмин и момини сълзи допълват като букет на сватбена маса тази ярка картина. И тя става съвършена, като арката на сватбен олтар. Бяла, облечена в най-нежните нюанси, галещи кожата и докосваща с перце от коприна сърцето.... Лилии, изпълващи градината с уханието, а около тях отрупани с касис зелени храстчета. Да, този тъмен плод остава по време на цялата церемония. Присъства от предястието до десерта. И успешно запазва пирамидата толкова интригуваща, а вниманието към вас ще остане силно...


                А базата, а това луксозно, креместо и приплетено сандалово дърво като две слети половинки? Като две сърца, биещи в едно. Щипка ванилия, топла амбра, мускус за чистота и невинност, и кремообразен сандал. Тонката пък е онази скрита, но придаваща толков класа и стил на аромата. За блестящ и категорично запомнящ финал.


                Amor Amor е любов, във всеки един момент от развитието си и има сантиментална стойност за жените, оценили неговата същност. Той е като машина на времето - разцъфтява върху кожата и прави притежателя си неустоим. Изпепеляващ мъжките сърца като най-скъпия афродизиак. Толкова привлекателен и магичен, без сладост и удове, без излишна пудреност. 

                Въпреки че е в концентрация EDT, е наситен като за парфюмна вода. При мен утихва почти напълно след 4 часа и има нужда от подновяване. Но той е толкова жизнерадостен, магичен и завладяващ с наситения си червен нюанс, че трудно може да му устоите и ще искате поне по 2 пъти на ден да усетите чара и тези страстни плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар