събота, 20 февруари 2021 г.

My Full Box - Направи си сам с 9 продукта

               Абонаментните месечни кутии с козметика, книги, аксесоари и храни станаха много актуални последните години. Появиха се дори специални за маникюр и за домашни любимци. В чужбина разнообразието е по-голямо и често получавате по-скъпи и пълноразмерни продукти. При нас също започнаха да се предлагат доста кутии, но коментари от типа, че това са мостри и не си заслужават срещам особено напоследък. Може би има доза истина, но дайте да си говорим направо. Изобщо каква база за сравнение има България с Америка и другите големи европейски страни? Пазара ни е ограничен и няма как да очакваме за 20 паунда примерно да получим кутия с 5 продукта, от които 3 с реална стойност 2 пъти над общата сума. При положение че изобщо марката не се внася и продава тук. Каналите за реклама са на друго ниво! А и вероятността да получим неща, които няма да са подходящи за вкуса ни, цветотипа и кожата е голям. Така че аз съм за малки опаковки и прилочна цена, да мога да пробвам достатъчно и ако ми хареса - ще си поръчам пълноразмерен. Като знам пък колко имам в шкафа, рядко изобщо ще стигна до тази стъпка. затова за мен кутията на My full box с 9 продукта е чудесна възможност не само да тествам, но и да заситя желанието си откъм нови марки.

              Имате 3 варианта за Направи си сам - с 3, с 6 и с 9 бр. продукта по избор, като можете да смените до два с някои от другите категории, в случай че не ви хареса нищо от конкретната. Цената на най-голямата е 40 лв и плащате 3 лв за доставка до офис на Speedy. Пристига до 2-3 дни след поръчката, опакована в цветна картонена кутия и плик на куриерската фирма.

               Лошото при този тип кутия е, че трябва да следите. Появяват се много интересни и хубави продукти, но често са единични бройки или няколко, та се изчерпват за часове. Да попаднете пък с идеални за вкуса ви от всяка категория, би било голям късмет. Но като имате предвид колко лева излиза един, смятам че цената е напълно оправдана дори 1-2 да не са точно по вашите предпочитания. 

                В началото на месеца аз се изкуших и след като попаднах на шампоана и балсам на Kerastase Genesis за фина коса, склонна към косопад, нямаше как да не си сглобя и поръчам. Шампоана е Bain Hydra Fortifiant и редовната му цена за 250 мл в Златна рибка е 45 лв. Вие получавате 80 мл. Въпреки че моята коса не е фина, от коментарите останах с впечатление че се отразява чудесно и на гъсти. Затова и реших да дам шанс, а и не съм пробвала нищо на марката. Ухае на грейпфрут и зеленина, но много луксозно и може би това е често срещано при Kerastase. Ароматите им са един път!

                Балсамите замених с други 2 категории, защото от продукти за коса имате право да избирате един. От същата серия против косопад е, като опаковката е 75 мл. Пълния размер от 200 мл струва 67 лв. Сами преценете дали не си струва кутията. :) 

                 Tarte е марка, която напоследък често присъства в поне 2 от категориите. Дори в момента има това и още едно нюд. Затова нямаше как да я пропусна. Аз вече имам Color Splash в топлата кафява гама, което харесвам и много се радвам да имам в коралов цвят за лятото. Daiquiri е чудесно за лятото, не е прекалено ярко и оранжево. Текстурата е кремообразна и с удоволствие ще го нося. Дали в града, на плажа или офиса - еднакво добре ми стояло със свежи аутфити.

           Пълноразмерното е 3,4 гр и цената му е 40 лв без намаление. Това мини е 1 гр.

           Още един продукт, заради който исках да взема кутия - Rainforest of the sea deep dive makeup removing gel cleanser. За този гел четох страхотни отзиви, че измива добре без да изсушава и прави кожата мека. Все още не съм стигнала до него, но се надявам да оправдае очакванията ми.

              Опаковката е 50 мл и в официалния сайт на марката струва 25 лв. Води се travel sizе, но като знам колко са икономични геловете, би стигнал поне за месец редовна употреба. Спиралата е light, camera, Lashes и вече съм я ползвала. Имах я бонус към палитрата Pineapple of my eye, която си купих през ноември 2018. Не е уау, но е добра и ще си я използвам когато приключа с отворените.

            Само с тези 3 продукта на Tarte и Kerastase, за мен цената на My full box е напълно оправдана и определено бих си избрала кутията.


                Дама си беше сглобила пък с мини от известния им коректор Shape tape, червило на Charlotte Tillbury, както и пълноразмерен тоник на Caudalie с грозде. Така че доза късмет, малко следене и желание. :)

                Останаха още 3 неща да ви покажа. И те са от грижа за кожата. Избрах си нощната маска на Laneige water sleeping mask, която е 15 мл и обещава да хидратира. Невероятен продукт се оказа. Пухкава и лека към водниста текстура, но наистина облекчава сухите участъци, сякаш вкарва вода в клетките и ухае много приятно акватично. Лицето ми след употреба е като бебешко меко. Мирише подобно на синята Nivea, но не така силно и ретро, а просто на чистота. Кутия от 70 мл тук струва 67 лв.

                Лосиона за тяло на AHAVA Deadsea Water Mineral Body Lotion също ми хареса много, защото ухае луксозно и деликатно на вода, на минерали от мъртво море и свежи зелени нюанси. Текстурата е млечна и кремообразна, но хидратира идеално без да оставя мазни следи. Кожата е мека, еластична и подхранена. Тубичката е 40 мл.

                  Нормалния размер е с помпичка и струва 55 лв за 250 мл - цък.

              Остана само тониращия крем на Origins Ginzing SPF 40, който е с невероятен аромат на портокал. Не мислете че е с оранжев цвят като повечето продукти с цвят. Сивеещ е по-скоро, та се адаптира към вашия естествен и е с грижа. Фактора е само още един бонус,


                   Кожата ухае страхотно, хидратирана е, скрити са леките червенини и е защитена от слънцето. Опаковката е 15 мл, като пълния размер от 50 мл в европейския сайт на марката е 31,50 евро. Мисля че в нашата Sephora има някои техни продукти, дано не се бъркам.

                И така - това бяха всички 9 продукта в делукс или травъл сайз опаковки. Аз мисля че сумата от 40 лв е много прилична и освен че ще мога да тествам скъпи продукти, ще опозная и труднодостъпни за нашия пазар марки.


                Това е единствената кутия, която за момента съм купила от предлаганите в България и го правя за трети път. Поръчах една за подарък по Коледа, но е друга - You are worth it. Те работят пък само с български марки и изпращат пълноразмерни продукти. Разбира се, има и още с добро съдържание, обаче към момента моя милост е пълна и няма желание да експериментира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар