понеделник, 15 февруари 2021 г.

Lancome Tresor Midnight Rose

             Lancome са царе на сладките аромати с много рози, малини, цветни сърца и ванилово-дървесни бази. Едни от най-емблематичните и продавани са именно от линията Tresor, а в последните години и La Vie est belle. Ако не харесвате сладки парфюми с ванилия, червени плодове и рози, то вероятно пропуснете марката. За мен те са силни точно в тази част. Но ако вкуса ви се променя с годините, непременно отделете внимание и дайте шанс. Давам ви пример със себе си, аз която не го понасях и в офиса отваряхме прозореца след колежка, днес я последвах и й отмъкнах флакона за седмица, за да го понося. И колкото повече време минава, толкова повече ме очарова.

 

             Midnight rose е изключително стилен, женствен и класен аромат с малини и рози. Премерено сладък с цветен акцент и мека дървесна база. Но дори да не успеете да се харесате взаимно, няма как да не го отбележите. Не просто вкусен малинов, но и леко опушен е с дървесните си акорди, мускус и пипер. Колкото игрив, жизнерадостен и момичешки е в началото, толкова повече узрява с времето и преминава плавно от деня към нощта, като живота на една жена, като настроението ви от добро към лошо. И не напразно са избрали бутилката в тези преливащи от светло към тъмнолилаво.

                Приказката започва със сочни и сладки малини, узрели под силното августовско слънце. Чувствам се като в малинова градина и не мога да устоя да не напълня дланите си с толкова, колкото поберат. Те изпълват съзнанието ти. Устата се пълни само от аромата им, а вкуса е такъв, че можеш да изядеш килограм без да си се усетил. След като тази минута отмине и те върне на земята, започваш да вдишваш аромата на малиновото сладко. Вече си сложил в касеролата червените плодчета, поръсил си ги с малко захар и лимон..... а уханието на домашен конфитюр е изпълнило стаята. Поръсваш щедро с розови листенца и това е, което обзема сетивата ти. Вкусен, но и чувствен е Midnight rose. 

  

             Представете си началото като домашна газирана малинова лимонада. Със стръкче мента и резенче лимон в ъгълчето. Като сироп от малини, но не концентриран, а достатъчно сладък, за да го пиете дори самостоятелно в компанията на маслени бисквитки. И точно в тази му фаза го асоциирам с ранно лятно утро, когато слънцето тепърва изгрява над небосклона и лъчите му падат на тези току що узряващи плодове. В главата ми изплува младо момиче с поруменели бузки, което тича боса по тревата и се радва на живота, с усмивка и небрежно сплетени коси. 


                 Вкусните плодчета ту се скриват, ту отново изпъкват, като че сезона им приключва и се подават по-срамежливо. Но картината с тях е по-богата, завършена и има цвят. Пъпките касис ги допълват и уплътнява пирамидата. Неговия нюанс рисува сериозност, узряване на онова невинно девойче. То расте бързо и вече е дама. Няма го онзи ярък малинен цвят. Той вече е почти пурпурен, но и леко пиперлив. Зеленината е бледа, но клонките се подават деликатно и ако притесненията ви са за лепкава сладост - няма я. Балансирана е дотолкова, че да не ни отвори апетита за парче Гараш. Въпреки че носи в себе си онази локумената нотка, е с умерена доза захар и много рози. Липсва типичната сладост за турски сладкиш, от която зъбите ти изтрпъват и каквато има отчасти в Nina Ricci Rose Extase.


                 Прокрадващите се божури и цветове жасмин, са изпипани почти колкото и скъп диамант. Няма да усетите букета по главата си, а само гладките като фина коприна листенца. Те правят толкова чувствен, романтичен, елегантен и класен Midnight rose. Любовта между нежните розови листенца, когато се срещне със страстния червен малинов сок, е почти безкрайна.


                 И почти на финала, тази буйна младост, изпепеляваща любов..... утихват и намират спокойствие, което само топлата ванилия може да изрисува. Приплетени с дървесните кедрови нюанси и мускусен воал. Тогава ще усетите онази опушена, узряла роза без подправена сладост и много грим. Жената, носеща Среднощната роза е красива, секси, знае как да флиртура, да е  добра и лоша едновременно. Знае си цената и на нея й стоят добре както прилепнали рокли с високи токчета, така и кожени панталони с черни кубинка. От невинно създание, може да се превърне в лъвица. Или както го описа една дама: This is Cinderella Gone Gothic.


               Силно комплиментиран и обожаван от мъжете. Гарантирано оставя следа и се запечатва дълбоко в съзнанието ви. Веднъж заобичате ли го, ще е доживот.


Няма коментари:

Публикуване на коментар