събота, 7 септември 2013 г.

Любимите лакочистители

    Здравейте!

    От 2 години използвам един лакочистител на немската марка Ebelin, за който разбрах от приятелка и от който съм много, много доволна.... затова реших най-накрая да го похваля тук, макар да съм го правила неведнъж във форума/лаковата тема. Говоря ви за този: Ebelin Nagellack-Entferner fruchtig-frischer Duft. Има приятен плодов аромат, най-важното не ми се изсушава кожичките и както някои не ми се залепя памук за пръстите. Трие без забележка всеки лак, оставям за секунди памука и след това с едно движение лака го няма. Единствено глитърите естествено не падат толкова лесно, иска се леко чегъркане с нокът, но на мен не ми е проблем. Особено след като взех едни капачки за ноктопластика, минута с тях и буквално махайки ги, целият лак е останал по памука. Ако ви е интересно за тях - купуват се от ибей и са по 4-5 лв с доставката. Водят се Nail Soakers. Те са за ноктопластика принципно. Изглеждат така.
  Има и по-скъпи, но те са заради марката обикновено. Вършат еднаква работа, така че ако не държите на пластмасовата кутийка си вземете от най-евтините.
  Никога не оставам без поне 1 ново шишенце с този лакочистител. Рядко ходя в ДМ и затова си купувам поне по 3. Струва 1,39 лв.


   Следващият добър е този на Есенс, който се води по принцип за сваляне на гел - Essence Studio Nails Better than gel nails 3 in 1 remover. Той трие също толкова добре, но има 2 недостатъка:
   - оставя леки бледи следи
   - изсушава малко кожичките
 Предполагам това се дължи на факта, че чисти много добре и че е предназначен за гел-лакове. Има и малко по-силен аромат, но ако не си навирате носа в него няма да ви направи кой знае какво впечатление. Побеляват пръстите най-вече, ако сте напоили прекалено памука и ги обхванете отстрани, а не сте го сложили само върху нокътя. За съжаление обаче не се продава в България. На мен ми го изпратиха от Германия. Той струва 2 евро.

  Други добри за мен лакочистители са тези на Essence (избелващ) & Rimmel.
                                               
                     * Essence nail polish remover nail whitening с аромат на горски плодове и ванилия
                                         *  Rimmel Nourishing with glicerin & vitamin E
    И двата са добри в почистването на лак, но ще ви кажа защо не ги купих повече от веднъж.
  Този на Есенс се води избелващ (макар че не го купих за тази цел), не забелязах никакъв подобен ефект от него. Миризмата му за мен е леко непоносима, защото не харесвам всякакви аромати от типа на горски плодове, малини и къпини. Макар и да не е силна, просто в комбинацията с ванилия е сладникава, а аз мразя такива. Не бих казала, че не мога да го ползвам отново, но просто този на Ебелин ми е в пъти по-приятен. Също е без ацетон, но трие безпроблемно и не изсушава ноктите. Цената му е 2,60 лв.
  Rimmel - има много приятен аромат на ванилия, но не толкова сладък като този на Есенс. Повече ми допада от него в този аспект. Не бих си го купувала за редовна употреба, защото е около 3,60 лева и свършва бързо. А малко от вас предполагам биха дали почти 4 лв за такъв продукт. Пък и не чисти кой знае колко добре, така че си оставам на Ебелин. Но пък не пречи да пробвате, ако сте фенове на Римел напр. или ви е любопитно. Той също не изсушава.

  А кои са вашите любими лакочистители?

Няма коментари:

Публикуване на коментар