понеделник, 2 септември 2013 г.

Новият дом на четките ми

    Преди няколко месеца ми дойде идеята да си направя или купя нещо подобно, с което да улесня поне малко и да разширя мястото, на което държа четките ми. Имам около 50 броя, а чакам около 15 още и при положение, че в момента са едвам натъпкани, не ми се мисли с новите какво ще е положението. Моя приятелка ми направи такава кутия (от картон, облепена отвън с цветна гланцирана хартия), но в момента тя е пълна с ежедневно употребяваната декоративна козметика. Длъжна бях да "уредя" друга. След като съфорумка ми показа тази от Джъмбо, се чудех как да си я набавя и т.к. моя приятелка имаше път към магазина, я помолих да ми я купи. Цената и е 6,99 лв. Материала не пише какъв е, но отвън е кожено, имитация на кожа предполагам.
   В момента обаче идва проблема откъде да си взема онези пластмасови топченца, за да забия четките. Самостоятелно ще падат и затова не искам да ги оставя така. Ще се радвам, ако някой може да помогне. Няколко пъти съм ангажирала приятелки да ми търсят, но без успех.

  Както виждате има 4 прегради. Размерите му са: ширина - 20 см, височина - 10 см (без 3 мм) и 13 см от най-ниската към най-високата част, премерено встрани.  Първата преграда е много ниска и ще е подходяща за основи за грим, очни линии или кабуки четки. Аз смятам да държа там кабукитата. Сега обаче като се замисля втората и третата няма да ми съберат всичко, но ще ползвам и старите ми органайзери. Това го водят "поставка за списания/документи за бюро", макар че не виждам как и къде могат да се сложат такива неща.
   Очаквам да се включите с предложения за пълнежа, че скоро отпътувам пак и трябва да подредя всичко. Ето за това говоря, ако някой не се сеща :)

http://www.shelterness.com/pictures/cute-diy-makeup-brush-storage-4-500x753.jpg

9 коментара:

 1. Страхотна кутия, аз съм виждала такива топченца в магазините при свещите. Може би в големи магазини като Кауфланд може да има. Сещам се и за цветарски магазини или магазини за левче.

  http://beautifulladyfm.blogspot.com/ :)

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря, Иве. Ще проверя при свещите щом си виждала. Мен за цветарските магазини ми казаха да търся още пролетта, но търсенето ми свърши без успех. Пак ще ходя и ще моля да ми поръчат някъде освен. :)

  ОтговорИзтриване
 3. Преди и аз съхранявах в същото от Джъмбо предназначено за моливи и химикали разделение :дд Още се го пазя, но може юак да се вдъхновя да го напълня. Поне всичко ми беше компактно прибрано ;)

  ОтговорИзтриване
 4. Иве, погледни този сайт, ако е това, което ти трябва и не си намериш, може поне да си поръчаш. http://www.elegantz.bg/cveten-pyas-k-i-kam-ni :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти. Този сайт го знам от съфорумка, но сълзичките май са по-големи от това, което търся.

   Изтриване
 5. кафе на зърна вместо топчета е вариант

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мразя кафе. :( Аромата му въобще пък не понасям.

   Изтриване
 6. Ивче, отново Джъмбо...Аз си купих от там пълнеж почти като пясък.Имаше обаче и няколко размера цветни топчета...и на тях колко се чудих :))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. То лошото е, че аз няма как да отида и моля приятелки да проверяват. А като кажа едно нещо и го няма...

   Изтриване