неделя, 1 септември 2013 г.

Bourjois Flower Perfection Loose Powder

     Преди няколко дни получих тази пудра на Буржоа, изпратена ми за проба от мила съофрумка и я носих достатъчно мисля, за да изкажа мнение. Мисля да си взема и някакво количество от фдт-ена към нея в кутийка от Лили този месец, понеже искам да си го купя, но не на сляпо и без проба.


    Прахообразна бяла пудра е, дори ми се струва че е леееко розова на моменти. Има приятен аромат и много фина лека текстура. В началото честно казано очаквах да ми изсветли фдт-ена, все пак е бяла. :))) Но не, много незабележимо стои на лицето и естествено няма цвят (може би супер светъл, защото съм почерняла повечко това лято, но има вероятност и аз да си въобразявам). Не бих казала, че матира, а просто фиксира грима - знаете как след някои фдт-ени кожата е по-лъскава и иска такъв продукт след употребата. Поне при мен (с нормална, в топлото с комбинирана кожа) след часове има избледняване, но може би зимата ще е ок. Сега в жегите и с други пудри ми се е случвало подобно нещо.




   Не изсушава кожата и лицето е меко.
   Аз обаче обичам малко по-покривни и цветни пудри, като цяло бих я препоръчала на хора, които не харесват да се гримират много и търсят супер естествен завършек. Съответно са със суха или нормална кожа. За мазна си мисля, че няма да върши никаква работа. Има защитен фактор 15, както виждате на кутийката. Цената й е около 20 лв, доколкото виждам в някои сайтове. Ето тук можете да прочетете и описанието на производителя.
http://www.ivis.bg/bourjois-flower-perfection-%D0%BF%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-p7555.html
Кутийката е малка, около 5 см е диаметъра и е 5 грама. :)

  Не успях да направя хубави снимки на лице, но то просто нищо не се вижда и на живо. Толкова естествено стои. Не знам дали някой би успял да се справи с тази задача. Все пак ето 3, макар да снимах с 13 мп камера пак не се получи. Явно трябва някой друг да е в ролята на "фотограф", защото сама не успях. Треперят ми и ръцете. :0


3 коментара:

  1. Лицето ти изглежда много добре, чисто, гладко и естествено. Не знам дали се дължи на пудрата, но ще се радвам да споделиш как се грижиш за него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Благодаря за коментара. Имам чиста кожа по принцип, но ще напиша какви продукти ползвам. Вечер, ако съм гримирана мия лицето с антибактериалния гел на Регал и понякога минавам с тампон с мицеларната вода на Биодерма (розовата). Ако не съм, измивам само с вода и нанасям крем за лице + околоочен. 2 пъти седмично си правя пилинг и маска (това лято съм с Гарниер Пюр 3 в 1 и глинената маска с минерали от ММ на Ейвън, а понякога ползвам и един ексфолиант Есеншълс на Орифлейм). Последната половин година съм с околоочния крем на Билка с мавруд, а за лице - от май/юни месец до края август бях с Орифлейм за комбинирана кожа дневния, че нощния все още си го чакам. Редувах го пак с един на Орифлейм, който пуснаха това лято - Есеншълс с диня. Ако имаш други въпроси, насреща съм.

      Изтриване
    2. Пропуснала съм да отбележа за единия крем на Орифлейм, че е Оптималс. Скоро дори писах публикация за него. А този месец ще пусна и за останалите продукти, т.к. ги ползвам от дълго време.:)

      Изтриване