събота, 28 септември 2013 г.

Classics Lipstick 228 (close to MAC Heroine)

     Сигурно доста от Вас смятат за налудничава идеята да излезнат навън с лилаво червило. Или греша? Аз преди години бях такава консерва, че носех само глосове с лек цвят или само блясък. Червилата, които имах и купувах също бяха светли и повече хидратиращи, отколкото цветни.
    Миналата година обаче започнах отново да се гримирам и интересувам от такива продукти. След няколко месеца в темата Гримиране в бг-мама, вече натрупах около 20 червила. В момента положението е по-сериозно. Имам около 40-45 броя и все си мисля за нови, намирам всяко следващо за сходно и си казвам, че нямам такъв цвят. Кофтииииии!
   Затова и днес ще ви покажа най-шантавото може би в колекцията ми, червило. Първо да благодаря на прекрасната Силва от http://www.makeupzonesilva.com/ , която го откри и беше така добра да сподели с нас. Вероятно тези, които имат MAC Heroine или са чували за него, ще направят връзка с него.


    Класикс е турска марка, свързвам я с Голдън Роуз - не знам има ли наистина някаква причина или съм останала с впечатлението, че Classics се поддържа от Golden Rose! Ще се радвам, ако някоя от вас има по-достоверна информация и я сподели.
 
    Това всъщност е и второто ми червило от тази серия и марка. Миналата есен бях решила да си купувам Chanel Rouge Coco "Caractere", но не ми се даваха 60 лв при положение, че не знаех колко ще го нося. Макар много да исках такъв цвят! Все пак имах само 5 червила тогава и почти не ползвах.


   Отидох в една парфюмерия и започнах да пробвам, намерих си подобен кафяв цвят - като мляко с какао от тази серия на Classics (номер 253 е) и си го взех. Беше 2,50 и нямаше да е голяма загуба, ако не се харесам с него. Но него ще покажа в друга публикация, затова по същество.
    Не бих казала, че са нещо кой знае какво, но за тези пари са ок. Щом не ми изсушават устните, подчертават недостатъци и да миришат неприятно, значи мога да кажа едно простичко "харесват ми".
    Лично на мен ми идват идея по-сухи, отколкото ги предпочитам. Поставям малко балсам на устните, ако искам да съм само по червило или пък отгоре глос и воала!


    Цвета му е средно тъмнолилав по мое виждане с подтон фуксия. Сега честно казано, след вчерашното запитване на съфорумка за по-тъмно от това, ми се прииска и на мен. Да е 2 идеи по-тъмно и клонящо към вишна, отколкото фуксия. Обсебила ме е мисълта да нося нося такива цветове тази зима. :) Така че - очаквам вашите предложения.

 
    В предната публикация днес ви показах как стои съвсем леко нанесено върху розово червило, Класикс 228. Ето го сега самостоятелно. Доста наситен и ярък гроздов нюанс.







   Все още не съм се осмелила да излезна с него или по-точно така плътно нанесено, но предстои. :)

 
 * А за търсещи по-тъмно и с по-студен тон лилаво червило, Illamasqua Kontrol мисля би ви задоволил. С удоволствие и аз ще се накипря в такова, но ако намеря по-бюджетен вариант.

http://misskittycharms.blogspot.com/2011/11/illamasqua-kontrol-lipstick-review.html

 Прекрасни, Вие бихте ли се пуснали с лилави устни навън? :)

           * една красива актриса - Kat Graham с изкусителен нюанс на лилавото

6 коментара:

  1. Страхотни са! И аз го търсих това червило, но не можах да го намеря и се отказах. Преди няколко дена обаче се обзаведох със страхотно лилаво червило на KIKO. Направо съм влюбена в този цвят! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси. :)
      И аз заглеждах на Кико едно, но ми се стори по-светло, изглеждаше ми тъмна фуксия повече и реших да е това. Не е късно да размисля обаче. :P

      Изтриване
    2. На мен ми стои по-светло и повече бие на лавандула, но пак е лилаво.

      Изтриване
    3. Аз това гледах, не знам твоето дали е то. :)
      http://purrrfekt.de/2013/review-kiko-smart-lipstick-peony-purple/

      На Класикс има едно, което е лавандулово (Teia беше го показала), но на мен подобни цветове не ми стоят добре. Иначе не е лошо.

      Изтриване
  2. Много обичам лилави червила:) На мен този Класикс е малко по-тъмен, стои ми доста различно. Иначе много искам Venom на UD :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щастливка, искам и на мен да ми стои по-тъмно. :)
      Това на Ърбан Дикей е много хубаво, бих го носила и аз.

      Изтриване