понеделник, 28 октомври 2013 г.

Wet n'wild Color Icon 738 "Comfort Zone" & Megalast Lipstick 907C

    Преди седмица получих 2 от известните "блогърски" палитри на Wet n'wild Color Icon и днес се наканих да отворя и пробвам тази в кафяво-зелената гама. Дълго време гледах суочове и се чудех да взема ли, да не взема ли. Накрая реших да им дам шанс, после пък се колебаех за синята. Но съм с такъв цвят очи и като се знам колко "често" ги ползвам, се отказах. Само д ми застоява и да си я гледам, няма смисъл.
   Цветовете са много покривни, буквално се втрещих как на окото са дори по-тъмни, отколкото в кутийката. Не се ронят, разпрашват и се нанасят супер лесно, като масло. С базата на Артдеко съм още, затова и бързо ми се събраха (за 5 часа), напоследък не знам какъв е проблема й. Преди година я ползвах и сенките не мърдаха цял ден. Дали е от това, че нанасям и околоочен минути преди да се гримирам? Скоро ще я свърша и ще си отворя NYX HD, надявам се с нея да нямам такива неприятни моменти.





    Цената и е мнооого добра - само 5 $.
    Не ми се получи особено добре грима, може би защото не съм свикнала да "работя" с толкова пигментирани сенки. Скоро се надявам да им свикна. Ъгълчето на единия ми клепач изглежда все едно не съм му сложила достатъчно от  най-тъмния цвят, но на живо аз си го виждах ок. Нямам и перфектна ръка все пак. :)
    Използвах следните  цветове от нея:
 - в основата Browbone (вдясно) и около кладенчето от по-светлия и "ванилен" Browbone
 - на подвижния клепач Crease (светлокафевия) и отгоре от Definer (вдясно - зеленикавия)
 - в сгъвката от тъмнозелената сянка Crease
   


   Много впечатлена съм също и от едно от двете червила, които взех от серията "Megalast" - 907C Mauve Outta Here.  За 2 $ не съм очаквала такова качество. Като консистенция и нанасяне много прилича на Rimmel Kate Moss - усеща се сухо при нанасяне, но след това сякаш "ляга" и стои пастелно, плътно без да изсушава. (А Римелските са обратното. Особено нюда 03 номер.)
Цял ден си го "размазвах", за да тествам, но не ми беше никак неприятно.
   - Не ми се събра в гънките, а аз съм с много плътни устни и обикновено това ми е проблем със сухите червила.
   - Почти не оставя отпечатък върху приборите за хранене и чашите.
   - Не се разтича като едно тъмночервено на Rimmel - макар малко, си го виждам аз.                       
  - Изтриването става постепенно и цялостно, т.е. избледнява и не започва да изчезва само от средата като при повечето червила.
   - Изсъхва като стейн. При мен издържа 4 часа с ядене на плод и пиене на чай. След това просто исках да подсиля цвета и повторих. Не се беше изтрило цялостно.
   Ако имате възможност да си купите или да ви донесат от тези червила, вземете едно за проба. Заслужават си!



     А ето и цялостната визия:







6 коментара:

  1. Ех сладурано, на теб какво ли не ти отива...
    Много любима моя палитра. Като цяло винаги съм се изумявала от качесвтото на продуктите на Wet n Wild при положение, че тук се водят от ниския клас козметика. Любимци са ми и имам доста техни неща. Definer е dupe за Blue Brown на Mac и Label whore на Тоо Faced.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, има и такива цветове, които не ми отиват. :)
      Благодаря ти. Този цвят Definer (зеления хамелеон) наистина се сещам, че го имаше при MAC и др. марка, дори го коментирахте тези дни. Много е интересен. Трябва и самостоятелно да го пробвам.

      Изтриване
  2. ако знаеш колко ти завиждам за палитрата! :-)
    много ти отива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, ама ти имаш синята, нали? :)
      Мерси. :P

      Изтриване
    2. да - синята
      ще я снимам тези дни и ще я пусна в отделен пост :-)

      Изтриване
  3. Палитрата е невероятна ! Много добре ти стои, адски сладка си ! :)

    ОтговорИзтриване