сряда, 14 юли 2021 г.

Avon Color Trend Creamy d'licious Matte Fresh Liquid Lipstick Caramel Popsicle

                 Avon са ми една от предпочитаните марки за червила. Имам много техни любими и според мен надхвърлят цената си. А това което ще ви покажа днес, още повече ме изненада с качеството си. Като се има предвид колко струва, просто съм впечатлена! То е от бюджетната линия за декоративна козметика Color Trend и са нов продукт в настоящата брошура. Предлагат се 5 цвята. Формулата на Creamy d'Licious Matte Fresh Lipstick е матова, както се подразбира и от името.


                 Опаковката е стандартна пластмасова и в красив, свеж ментов цвят. Има удобен плосък (дунапренен) апликатор, с който много лесно и бързо оформям контура на устните. Особено сърцето става перфектно и без молив! 

                 Аромата е почти недоловим, но пък изненадата е пощипващия ментов ефект. Не уголемява устните, обаче охлаждащото усещането през тези топли летни дни е страхотно. Имате чувство че хапвате сладолед с мента, защото и пухкавата текстура наподобява маслена турска дондурма. Супер освежаващо е и не дразни, както една по-стара серия Plump out. Не ти изтръпва устата. Ефекта се запазва около 15-20 минутки.




                  Покривността е отлична и на един слой. Няма нужда от напластяване. А финиша е кадифен през първите минути, но след 10-15 мин. се матира и издържа с часове наред. Хубавото е, че не изсушава и не стяга. Обещанието на производителя е изпълнено на 100 %. Свеж матов завършек без ефект "кокоше дупе". :) Не очаквах че ще е наистина матово, но е факт. Моите устни изсъхват бързо, с това червило нито докато съм с него, нито след свалянето му има дискомфорт или нужда от балсам. 


                    Трайността е впечатляваща. Слагам го в 8 часа сутрин, закусвам след час и пия вода поне няколко пъти до обяда, хапвам в 13 ч. и е избледняло равномерно. Не се събира във вътрешната линия на устните. Общо взето нанасям нов слой след хранене, за да подсиля цвета и освежа. Не се разтича, не подчертава недостатъци. Единствено заради обема на моите устни, се впива леко в гънките. Но както ще видите и на снимките, стои перфектно гладко в началото. След часове не изглежда просто толкова свежо.



                      Цвета също е чуден и напълно отговаря на името си Caramel Popsicle. Не ви ли прилича на карамелена близалка? Много красив нюд с карамелен подтон. Бих го комбинирала и с коралова подложка, за да направя малко по-прасковено. 




                      А за формулата мога да кажа, че не отстъпва по нищо на дълготрайните течни матови червила на Kat Von D, както и The Balm. Прилича и на матовите Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte и по-конкретно на един мой любимец Naked Crush. Изобщо, поръчах без никакви очаквания и съм приятно изненадана. Ако нямах толкова много, щях да си взема и розовото. :)



                     В случай че се чудите дали си струва парите Creamy d'licious Matte Fresh Liquid lipstick, категорично Да! На стр. 62 е в каталога за този месец и го препоръчвам с две ръце, ако си падате по матовата формула и наситените цветове.


                    Вероятно се питате защо показвам отново парфюм, ами защото е в ментово и е с един от любимите ми плодове - смокиня! Спряна лимитка е, но толкова обичам аромата му и чакам с нетърпение точно този момент от лятото, за да му се насладя докрай. Топъл, сладък, дървесен и млечен. 


                     Не само отрупаното и огрято от силното слънце смокиново дръвче, но и екзотичен африкански портокалов цвят с жасмин, наситени дървесни нотки и акватични акорди се преплитат, за да те изпратят директно на Средиземноморието. Сладък и меден акорд откривам аз на моята кожа освен отчетливо дървесен. Jet Femme Holiday за мен ухае на мечтаната ваканция в разгара на лятото.


                    Само 2 пръсвания са склонни мислено да ме телепортират в двора на гръцка къща с много смокинови и маслинови дръвчета, легнала в хамака следобяд и наблюдаваща отдалеч разкриващата се гледка.... към безкрайното и лазурно синьо. Дървесен, сладък, топъл, екзотичен и морски смокинов аромат! Хем ми напомня на захаросани смокини, хем бергамота със зелените нотки придават лека свежест в началото. А портокаловия цвят с личито придават и сочност, и екзотичен привкус.

                      Кедъра в комбинация със смокините тук не са сухи и дразнещи, нито пък правят звученето мъжко, а напротив. Пресъздава буквално в главата ти отрупани с плодове смокинови дръвчета, напечени силно от обедното слънце и разпукващо се от млякото клонки. Усещам дори мъхчетата по листата. Толкова естествена е картината на моята кожа и не мога да спра да вдишвам китката си след напръскване.

                    Имам още един подобен парфюм в колекцията си, но той е по-свеж и малотраен. За него мисля съм говорила в отделна публикация. Става дума за Sun Pop Green Fusion Jil Sander.  Ментово, смокиново или карамелено..... еднакво обичам всички тези вкусове! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар