петък, 16 юли 2021 г.

Pacifica Mediterranean Fig Perfume

               Pacifica е американска марка за натурална козметика. Преди време ви бях говорила за тяхна свещ с аромат на люляк, която ухае божествено. Днес ще ви разкажа за един невероятен парфюм със смокиня, защото обажавам не само да ги хапвам, но и аромата на дръвчето.


                    Като дете не обичах смокини, дори не съм изпитвала удоволствие от аромата на плодовете. През последните години не само че започнах да хапвам и приготвям множество десерти с тях, но се зароди любов и към парфюмите с аромат на този сочен месест летен плод.


                Да намериш пресъздаден супер натурално, сякаш си под дръвчето и да няма онзи изкуствен намек, не е лесно. Но този малък флакон на Pacifica ме изненада много. След Алегориите на Герлен, този може би е с най-естествения и истински аромат на смокиново дръвче. Но и факта че е натурален, очевидно е оказал влияние.
    

                  Ако търсите зелен и хладен, тревист парфюм със смокини, тогава трябва да потърсите Ninfeo Mio на Аnnick Goutal за пробаНо ако предпочитате дървесен и ухаещ на млякото, на клонките и дори мъха на листата, непременно вижте дали все още може да се открие някъде Средиземноморската смокиня на Пасифика.



                 Когато пръснеш, те връхлитат силните дървесни нотки с лек намек на зеленина. Само в първите секунди е остър. Но след това в главата ти изплува отрупано дръвче, от което току що си откъснал клонче и ако допрете нос до мястото на отчупеното ще придобиете представа как точно ухае Meditterenean Fig. Усещат се листата, които сякаш са покрити с мъх и са наситенозелени, усеща се кората на дървото, натежалите плодове и прокрадващото се между клоните слънчеви лъчи. Не е сух и дрезгав, както дървесните нотки стоят върху мен в някои аромати. Като Twilly Eau Poivree на Hermes.


                Няма сладостта на плода, когато го разрежеш. Не е топъл плодов парфюм, но има мекота в него и се развива страхотно точно сега. За мен е дървесен зелен и леко кремав смокинов. Въпреки това, не мъжкарее и стои много красиво на дамската кожа.


                Трайността също е много добра. Мога да кажа, че е един от малкото, които аз усещам поне 3-4 часа. Не е нито твърде ангажиращ и наситен, нито пък ефирен и едва доловим. Ако се напръскам в 8 ч., подновявам около 13 ч. Чувствам се идеално с толкова и ми носи голямо удоволствие.


               Всички аромати на марката са в опаковки от 29 мл. Моя закупих от naturalcare.bg за 40 лв. Виждам че още е наличен, така че ако обичате смокини и дървесни нотки, грабвайте го. 



А вие имате ли любими аромати със смокиня? 


Няма коментари:

Публикуване на коментар